Florida

Floridan palmut <3
 

Floridan Matkat - aurinkoa ja alligaattoreita

Florida on yksi parhaista reppureissu- ja rantalomakohteista Yhdysvalloissa. Valkeat hiekkarannat, villi bilemeininki ja legendaariset nähtävyydet vetävät matkalaisia Floridan auringon alle ympäri vuoden. Florida sopii niin pienen budjetin matkaajille kuin roadtripilla olevillekin. Osavaltiota näkee kätevimmin vuokra-autolla kierrellen.

Hiekkarantoja ja alligaattoreita

Floridaa mukavasti lämmittävä aurinko ja rento yleisfiilis tuovat matkalaisten virtaa tänne Yhdysvaltojen kauniiseen rantalomakohteeseen kaikkina vuodenaikoina. Valkoiset biitsit ovat rantafiilistelijän taivas. Hyviä reissukohteita löytyy sekä itä- että länsirannikolta. Paina mieleesi Miamin lisäksi ainakin Key West, Fort Lauderdale, Orlando ja Naples.

Floridan mantereen eteläkärjessä sijaitseva Evergladesin kansallispuisto on ehdoton must-kohde. Evergladesissä on valtava subtrooppinen suo, jossa riittää nähtävää ja tekemistä. Tee vaellus- tai pyöräretki Shark Valleyn lähistöllä tai lähde ilmavenelennolle suon yli. Näet hurjan näköisiä alligaattoreita luonnollisessa elinympäristössään ja flamingoja bongataan myös melkein aina.

Floridan matkat - EvergladesFloridan matkaan kannattaa ehdottomasti liittää Evergladesissa vierailu.

Floridan hittejä Mikki Hiiri ja NASA
Orlando on Amerikan teemapuistopääkaupunki: tunnetuin huvittelupaikka on tietenkin Disney World. Muita mielenkiintoisia teemapuistoja ovat Orlandon Universal Studios, Busch Gardens Tampa Bayssä ja Silver Springs. Kohteisiin kannattaa lähteä kokopäiväretkelle ja voit saada alennustakin isommista paketeista, jos suunnitelmissasi on kiertää useampia puistoja. 

Golf-lomille Orlando ja muukin Florida on hyvä kohde, sillä golfkenttiä alueella riittää. Noin tunnin ajomatkan päästä Orlandosta löytyy NASA:n laukaisualusta, jolta useimmat amerikkalaiset avaruussukkulat suhahtavat ylös korkeuksiin. NASAn laitteistot ja Kennedyn avaruuskeskus kertovat yhdestä ihmisen suurimmista seikkailuista.

Floridan matkat - pilvenpiirtäjiäFloridan matkat ovat elämyksellisiä kaikkina vuodenaikoina. Kaupunkeja ja lämpöä riittää, onhan kyse USA:n Sunshine Statesta.

Kuuba-fiiliksiä Floridan matkalla
Floridassa kohtaat ystävällisiä paikallisia ja rennon ilmapiirin, joka on enemmänkin latinalaisamerikkalainen kuin pohjoisamerikkalainen. Tämä johtuu osittain Kuuban läheisestä sijainnista. Huomattava osa osavaltion asukkaista tulee Kuubasta, ja alueella aistiikin iloisen vaihtelevan uskontojen ja perinteiden sekoituksen.

Miami ja Orlando ovat avainasemassa sekä Floridaan tultaessa että sieltä lähdettäessä. Jos tämä osavaltio on ainoa matkakohteesi Amerikassa, kannattaa harkita lentämistä Orlandoon ja kotiinlähtöä Miamista tai toisinpäin. Voit myös tehdä kiertomatkan ja poiketa Tampan, Jacksonvillen, Tallahasseen ja Pensacolan kaupungeissa. Jos aikasi on rajallinen, keskity osavaltion keski- ja eteläosien tutustumiseen.

Road trip vuokra-autolla

Liikkuminen Floridassa on kätevintä vuokra-autolla. Halvinta on teltan kanssa reissaaminen, mutta laadukkaita reppureissaajien motellejakin löytyy pitkin Atlantin rannikkoa Miamista Jacksonvilleen. Matkailuauto voi olla hyvä ratkaisu pienelle kaveriporukalle tai perheelle. Se tulee hieman kalliimmaksi kuin pelkkä auto, mutta kuljetus ja majoitus hoituvat saman katon alla. Tutustu road trip -ehdotuksiimme.

Floridan matkat - Key-saaretMatka Key Westiin loputtomia siltoja pitkin on elämys vertaansa vailla. 

Florida Keys

Ajettaessa Miamista etelään päin päädytään upeille Florida Keys -saarille, jotka yhdistyvät toisiinsa siltojen avulla. Yhdysvaltojen eteläisimpään kärkeen, Key Westiin, matka taittuu vajaassa neljässä tunnissa ja toisella puolella siltaa kimaltelee Atlantti, toisella puolen Meksikonlahti. Key-saarilla ilmapiiri on rento ja kauniin merellinen.

Vapaamielisessä, taiteilijoiden suosimassa Key Westissa järjestetään paljon bileitä. Majoitusta ja rantoja löytyy jokaiseen makuun. Key West on maantieteellisesti lähempänä Kuubaa kuin Miamia niin kilometreissä kuin paikan tunnelmassakin. 

Florida on tunnettu myös voimakkaista hurrikaaneista, joiden aika ulottuu kesäkuusta lokakuulle. Jos voimakas tuuli iskee kohdallesi, tarkista sääennuste ja toimi uutisten neuvojen mukaan.

Florida - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä