Boston

Matka Bostoniin - pilvenpiirtäjiä ja purjeveneitä
 

Matka Bostoniin - pilvenpiirtäjiä ja purjeveneitä

Nuorekas ilmapiiri täyttää historiaa ja kulttuuria pursuavan Bostonin, joka tunnetaan Harvardin nerotehtaasta, Red Sox -baseballjoukkueesta ja mereltä bongattavista valaistaan. Bostonin maisemassa yhdistyvät purjeveneet ja pilvenpiirtäjät. Tutustu Bostonin hiekkarantoihin, saarimaisemiin ja historiallisiin kortteleihin fillarilla viilettäen. Jos matka Bostoniin ollut haaveissasi, aloita suunnittelu nyt ja tee haaveista totta!

Boston

Itärannikolla Massachusettsin osavaltiossa sijaitseva Boston on yksi Yhdysvaltojen vanhimmista ja monen mielestä kauneimmista kaupungeista, joka on samalla yllättävän eurooppalainen city. Bostonia pidetään itärannikon kulttuurin ja historian keskuksena, josta ei teattereita ja museoita puutu.

Matka Bostoniin - pilvenpiirtäjiä ja purjeveneitäJos kesäpäivä näissä vehreissä, mutta urbaaneissa maisemissa kiehtoo, tee matka Bostoniin. 

Boston on tunnettu kirjallisuudesta ja akateemisesta kulttuuristaan, ja moni vaikuttava kirjailija on lähtöisin juuri täältä, näiden joukossa mm. Edgar Allan Poe. Historiallisesta ilmapiiristä voit nauttia North Endissä, Bostonin vanhimmassa kaupunginosassa, sekä kuuluisan ja kuvankauniin Harvardin yliopistoalueella, jonka läpi kävellessä näet nerot työssään - ja puissa telmiviä oravia.

Baseballia ja baarielämää Bostonissa

Jos bostonilaisten rakastama baseball-seura Red Sox ei selviydy lokakuussa vuosittain pelattavaan suureen World Seriesin finaaliin, on luvassa alakuloinen vuosi. Red Soxin päästessä loppuotteluun ei ole mitään parempaa kuin nauttia muutama tuoppi kotoisassa kapakassa kuunnellen paikallisten urheilufanien ilosta kannatusta sankareilleen. Toinen hyvä vaihtoehto on nähdä seura elävänä Fenway Parkissa, jossa otteluita on pelattu jo vuodesta 1912 asti.

Freedom Trail - Verinen tie vapauteen

Seuraa läpi kaupungin Yhdysvaltojen sisällissodan kovuutta kuvastavaa pitkää punaista viivaa, joka johdattaa 1770-luvulla alkaneen sodan tärkeimmille muistomerkeille ja tapahtumapaikoille. Tätä kierrosta kutsutaan The Freedom Trailiksi. Se on loistava tapa kulkea läpi Bostonin ja nähdä sotaan johtaneet olosuhteet ja tärkeät paikat rakennuksineen. Kierros auttaa ymmärtämään koko maan historiaa. Freedom Trail lähtee kauniista Boston Common -puistosta ja päätyy Charlestowniin.

Matka Bostoniin - Faneuil Hall MarketplaceBostonista löytyy erilaisia shoppailualueita jokaiseen makuun. 

Vastakohdat kohtaavat

Kaupungista löytää kotoisien hiekkakivitalojen täyttämien naapurustojen vierestä kiiltäviä, liike-elämän valloittamia pilvenpiirtäjiä. Bostonissa riittää hyviä shoppailukatuja, joista ainakin Newbury Street on kokemisen arvoinen. Faneuil Hall sekä Quincy Market houkuttelevat myös putiikkitarjonnallaan. Hieman raaka, brittityylinen ja teollinen satamakaupunkialue on omalta osaltaan säväyttävä osa kaupunkia.

Bostonista ja sen asukkaista loistaa hieman elitistinen mutta kulttuuriperinnöstään ylpeä vaikutelma, johon kuitenkin sekoittuu työluokan tuntu irlantilaisine vaikutteineen. Tämä takautuu 1800-luvun eurooppalaisiin maahanmuuttajiin, joista etenkin irlantilaiset ja italialaiset ovat jättäneet jälkensä kaupunkiin.

Näistä ajoista muistuttavat kotoisat irlantilaiset kapakat ja hyvää ruokaa tarjoavat italialaiset ravintolat, joita löytyy runsaasti tietyistä kaupunginosista. Hurmaavalla Hanover Streetilla kannattaa käydä jo sen ravintoloiden mahtavan italialaisen keittotaidon takia.

Matka Bostoniin - Tee retki Cape CodiinTee retki tunnelmalliseen Cape Codiin matkallasi Bostoniin.

Valaita ja hiekkarantoja

Bostonista ja sen ympäristöstä löytyy hienoja luontoelämyksiä. Atlantin äärellä sijaitsevasta kaupungista on helppo lähteä retkelle hiekkadyyneille ja rannoille Cape Codiin ja kauniille saarille Nantucketiin ja Martha's Vineyardin saarelle, jota on erityisen kiva kiertää pyörällä. Martha´s Vineyard on leppoisa pieni saari, josta löytyy hiekkadyynejä ja hurjia aaltoja, kauniita uimarantoja ja sympaattisia pieniä kirja- ja makeiskauppoja.

Älä missaa jännittäviä valaanbongausretkiä, jotka lähtevät päivittäin kaupungin satamasta huhtikuun ja lokakuun välisenä aikana. Retkillä on lähes taattua päästä aivan lähelle jättimäisiä merieläimiä, joita näkyy alueella joka vuosi keskikeväästä keskisyksyyn. Nähdäksesi valaita, reissaa vaikka Stellwaterbankiin tai Hyannisiin.

Matka Bostoniin - HarvardBostonin lähellä sijaitsevasta Cambridgestä löytyy Harvardin yliopistokampus, joka on mukava vierailukohde. 

Boston aktiivireissaajalle

Nuorekas kaupunki on helppo koluta kävellen, koska olennaisimmat nähtävyydet ovat keskustan tuntumassa. Pyörän vuokraaminen on tietysti myös oiva liikkumistapa ja kauniita reittejä on useitakin, mm. Shining Sea Bike Path. Charles-joen vartta juoksee innokas lenkkikansa. Liity joukkoon päästäksesi kaupungin tunnelmaan aidoimmillaan.

Boston on oiva kaupunki vesiurheiluun. Voit vuokrata kajakin ja tutustua Charles-jokeen. Kajakkeja saa esimerkiksi Cape Codista, jossa myös parhaat uimarannat sijaitsevat. Long Point Beach ja Coast Guard Beach ovat molemmat upeita hiekkabiitsejä ja dyyneineen. Boston tarjoaa myös veneilijöille hyviä hetkiä merellä.

Milloin matka Bostoniin kannattaa tehdä?

Sääolosuhteet ovat parhaimmillaan yleensä huhti-toukokuussa ja syys-lokakuussa.

Boston - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä