Atlanta

Amerikan ylpeys
 

Matka Atlantaan - maistiainen etelävaltioista

Atlantasta löytyy paljon nähtävää kaikennälkäisille reissaajille. Urheilutapahtumia on runsain mitoin, ja CNN vie sinut kulissien takaiseen maailmaan. Vieraile yhdessä maailman suurimmista akvaarioista, shoppaa Little Five Pointsissa ja Buckheadissa tai siemaise drinkki kasvitieteellisessä puutarhassa. Atlanta on lisäksi Coca-Colan kotikaupunki, joten tältä juomalta et tässä kaupungissa voi välttyä. Varaa matka Atlantaan vaikka heti!

Atlanta

5,6 miljoonan asukkaan Atlanta on Georgian osavaltion suurin kaupunki ja matka Atlantaan on mielenkiintoinen matka USA:n yhdelle sydänmaista. Alun perin intiaanien asuttaman maa-alueen valloittivat valkoiset uudisasukkaat 1900-luvun alussa, jolloin alkuperäisasukkaat ajettiin Oklahoman reservaattiin. Tänä päivänä Atlanta on vilkas kaupunki, ja Hartsfield/Jackson -lentokenttä on yksi maailman kiireisimmistä.

Matka Atlantaan - Atlantan skylineAtlantassa yhdistyvät vehreys ja Jenkkilälle tyypillinen skyline.

Atlantan ylpeyden aiheet

Atlantan luultavasti kuuluisin henkilö on apteekkari John Smyth Pemberton, joka on erään maailman kuuluisimman brändin ja tuotteen isä. Vuonna 1886 Smyth Pemberton lanseerasi tuotteen nimeltä Coca-Cola ja vuoteen 1895 mennessä juomaa oli jo saatavilla ympäri Yhdysvaltoja.

Kansainvälisen läpimurron kokis teki toisen maailmansodan aikana, jolloin amerikkalaisia joukkoja varusteltiin kolajuomalla. Eurooppaan tuote päätyi 1929. Suomessa Coca-Colaa saatiin maistaa ensimmäistä kertaa vuoden 1952-olympialaisissa. Nykyään Coca-Colaa myydään jo yli 200 maailman maassa.

Kunnianosoituksena maailmankuululle juomalle Atlantaan on perustettu Coca-Cola -museo, World of Coca-Cola, joka on hauska vierailukohde. 16 USD:n arvoisella pääsylipulla voi sukeltaa juoman historian syvyyksiin ja museossa pääsee myös maistelemaan Coca-Cola Companyn tuotteita. Mahtava tapa viettää päivä!

Toinen Atlantan kuuluisaksi tehnyt yritys on CNN. Uutiskanavan päätoimisto rakennettiin kaupunkiin 1980 Ted Turnerin ja Reese Schonfeldin toimesta. CNN oli ensimmäinen kanava, jolla otettiin käyttöön uutisointi 24 tuntia vuorokaudessa.

Asemalla järjestetään opastettuja kierroksia, joiden aikana vierailijat pääsevät tutustumaan uutistyöhön ja siihen, mitä CNN:n kulissien takana tapahtuu. 

Atlantasta löytyy majoitusta jokaisen kukkarolle. Isossa kaupungissa voi yöpyä edullisesti joissakin sen lukuisista hostelleista, tai Amerikan tähtien tyyliin luksushotellissa.

Matka Atlantaan - Atlantan CapitolAtlantan suuri ja hieno Capitol building on näkemisen arvoinen.

Vinkkejä  kaupunkisuunnistukseen

Little Five Points on suosittelemisen arvoinen kohde. Se on pienten putiikkien, baarien ja ravintoloiden muodostama alue, joka henkii samaa fiilistä kuin New Yorkin Greenwich Village tai New Orleansin French Quarter. Vietä päiväsi Little Five Pointsissa kierrellen ja kaarrellen, istuskellen ja ihmetellen elämän menoa. 

Himoshoppaajan unelmat

Shoppailuholistien kannattaa suunnata Buckheadiin. Täältä löytyvät Atlantan luksusliikkeet ja isot tavaratalot, kuten Nieman & Marcus, Bloomingdales & Saks Fifth Avenue.

Bilehileille & cooleille chillaajille

Trendikkäässä Atlantassa kannattaa sujahtaa myös yöelämään. baareja ja klubeja on joka lähtöön: on jazzbaareja, cooleja klubeja ja chill out loungeja. Aloita iltasi vaikkapa nauttimalla drinkki Botanical Gardensissa, kasvititeellisessä puutarhassa!

Sporttifanaatikon märkä uni

Urheiluhulluille Atlanta ei tuota pettymystä. Vietä päivä perimmerikkalaiseen tyyliin ja mene kannustamaan Atlanta Braves -pesäpallojoukkue voittoon. Atlanta on myös jenkkifutisjoukkue Atlanta Hawksin ja koripallojoukkue Atlanta Falconsin koti. Vuoden 1996 Atlantan kesäolympialaisten tyyssija toimii nykyään festivaalien ja konserttien pitopaikkana.

Opiskele USA:ssa?

Mikäli haaveilet opiskelusta Amerikassa, KILROY education voi auttaa sinua unelmasi toteutumisessa! Varaa maksuton opintoneuvonta jo tänään, tai lue lisää opiskelusta USA:ssa.

Atlanta - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä