Alaska

Alaskan upeaa kuusikkoa - jylhiä maisemia ja metsää
 

Matka Alaskaan - Pohjolan suurin seikkailu

Alaskassa koet kaunista luontoa ja mahtavia maisemia. Jäätiköt houkuttelevat jääkiipeilijöitä kuin kuuma puuro kissaa. Kansallispuistoissa kokematonkin pääsee vaeltamaan oppaan johdolla luontoäidin rauhalliseen maailmaan. Seikkailijalle Alaska on parhaimpia paikkoja maailmassa, sillä täällä voit törmätä jopa kaloja narraavaan harmaakarhuun. Matka Alaskaan alkaa tästä!

Alaska

Alaskaan lähtevät ne, jotka haluavat luonnonkauniisiin maisemiin, josta kuitenkin puuttuvat turistimassat ja seikkailumahdollisuuksia on riittämiin. Alaska on kaikista Yhdysvaltojen 50 osavaltiosta pohjoisin ja suurin. Kuitenkin Alaskassa on asukkaita vain 670 000. Suunnittele Alaskan matkasi hyvin ja kysy reissueksperteiltämme matkavinkkejä, sillä Alaskassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Auringossa kimaltelevia jäätiköitä, lumipeitteisiä vuoria, lohijokia ja mahtavia vuonoja - Alaskassa on aina nähtävää.

Matkat Alaskaan - Juneu, Mendenhall Glacier
Juneaun kaupungin kupeessa on ehdottomasti vierailun arvoinen Mendenhallin jäätikkö!

Juneau - Alaskan pääkaupunki

Juneau on siitä erikoinen pääkaupunki, että asukkaita kaupungissa on vain 30 000. Juneau on vanha kultakaivoskaupunki, joka sai nimensä alueen ensimmäisen kullankaivajan Joseph Juneaun mukaan. Kaupunki sijaitsee Alaskan eteläosissa, Kanadan Brittiläisen Kolumbian provinssin vieressä. Juneaussa vierailuun on monta syytä: uskomattoman kauniit maisemat, kaupunkia ympäröivät korkeat vuoret jäätiköineen ja kaksi kertaa päivässä vaihtuva vuorovesi, joka nousee useita metrejä. Paras matkustusaika on kesäkuusta syyskuulle. Kesäkuukausina kaupungissa on paljon festivaaleja ja kulttuuritapahtumia, jotka ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia. Juneau on suosittu risteilykohde, joten kesällä siellä riittää vilskettä. Juneau on melko eristyksissä muusta Alaskasta ja yhteydet sinne ovat rajalliset. Matkailijoiden on lennettävä tai mentävä lautalla kaupunkiin.

Anchorage - matkailijoiden keskipiste

Alaskan suurin kaupunki on Anchorage ja kuten Juneau, se sijaitsee etelässä. Siellä asuu noin 200 000 ihmistä. Melkein jokaisesta kodikkaasta ravintolasta saat herkullista kuningasrapua. Lämpötila nousee tuskin koskaan yli 20 asteen. Anchoragessa on melkein yötä päivää valoisaa kesäkuukausin. Talvi on kuitenkin täysi vastakohta kesälle - aurinko näyttäytyy tuskin lainkaan. Anchorage on tärkein satama sekä turisteille että laivateollisuudelle. Useimmat lennot laskeutuvat kaupunkiin ja sieltä on helppoa matkustaa kauniiseen ympäröivään erämaahan.

Matkat Alaskaan - Anchorage
Anchoragessa voi kokea niin yöttömän yön kuin auringottoman päivän.

Jääkiipeilyä, vaellusta ja opastettuja kierroksia

Alaskassa on upeita kansallispuistoja, joiden tarjonta on etenkin aktiivireissaajan mieleen. St Elias National Park tarjoaa monenlaisia vaellusreittejä joko oppaan kanssa tai ilman. Voit vierailla Wrangellin vanhassa kaivoskaupungissa tai kokeilla jääkiipeilyä Kennicottin jäätiköllä. Laskeutuessasi upeisiin jäätikkömaisemiin ei riemulla ole rajaa, sillä kokemus on jäätävän hieno. Laskeutuminen tehdään tietysti asianmukaiset kiipeilyvarusteet päällä ja jääkirves kädessä.

Tarjolla on lisäksi melontaa, maastopyöräilyä tai vierailu Pohjois-Amerikan korkeimmalla vuorella, Mt McKinleyllä. Lisäbonuksena voit jopa nähdä vilauksen hirvestä, vuorivuohesta, ketusta tai ujosta harmaakarhusta. Vieraile myös Denali National Parkissa tai Sewardin satamakaupungissa, josta voit matkustaa veneellä katsomaan valaita, haita, merileijonia ja saukkoja. Siellä korviisi kantautuu pysähdyttäviä ääniä jäätiköstä irtoavien lohkareiden rysähdellessä mereen. Kokeile syvänmerenkalastusta Homerissa. Matkalla Homeriin ohitat tulivuorien ketjun, jota kutsutaan tuliringiksi ja jälleen kerran haukot henkeäsi upeiden maisemien vilahdellessa ohi.

Liikkuminen paikan päällä Alaskassa

Alaskassa liikut helpoiten junalla, mikä takaa maisemien ihailun samalla kun taittaa matkaa.  Voit valita eri reittejä määränpäästäsi riippuen. Monet bussireitit palvelevat turisteja, jotka haluavat matkustaa Seaward Highwayn läpi. On kuitenkin hyvä muistaa, että bussit eivät kulje talvella. Autonvuokraus ja matkailuautot ovat hyvä vaihtoehto, jos suunnittelet pidempää oleskelua Alaskassa tai Pohjois-Amerikassa.

Matkat Alaskaan - teltta
Miten olisi yöpyminen vaihteeksi teltassa tähtitaivaan alla?

Majoitus Alaskassa

Alaskassa yhteistyökumppaneillamme on laaja valikoima edullisia ja mukavia majoitusvaihtoehtoja Pohjois-Amerikassa. Reissujen asiantuntijoiltamme saat parhaat vinkit ja neuvot matkaasi varten, joten ota yhteyttä puhelimitse tai käväise myymälässämme.

KILROYn reissuvinkit Alaskaan

Yleisesti ottaen Pohjois-Amerikan hintataso on Eurooppaa alhaisempi, mutta silti kannattaa suunnitella matka budjettisi mukaan. Kun haluat kokea jotain todella ainutlaatuista ja päästä paikkoihin, jonne massat eivät mene, lähde pienryhmissä tehdylle Alaskan seikkailumatkoillemme. Samalla tutustut muihin samanhenkisiin reissaajiin.

Alaska - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä