México City

Näkymä kaupungin ylle
 

Matka México Cityyn - Kulttuuriaarteiden metropoli

Korkealla vuorten ympäröimässä laaksossa sijaitseva valtava México Cityn metropoli on meksikolaisen nykykulttuurin kehto. Piknik maailman suurimmassa puistossa on leppoisa kokemus.

México City

Tämä 20 miljoonan asukkaan kaupunki on Meksikon poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen sydän. Valtava metropoli on yksi maailman suurimmista ja se on tunnettu köyhyydestään ja kovista rikostilastoistaan. México Cityn kortteleista löytyy useita vanhoja kirkkoja, katedraaleja, museoita sekä historiallisia atsteekki-nähtävyyksiä. Chapultepeckin suuressa puistossa pyöriessä tunnit kuluvat kuin muinaisten jumalten siivillä.

Liikkeellä jalan

Anna nenäsi johdattaa kohti Zócalon aluetta, jossa hieno Templo Mayor sijaitsee. Olet tuskin temppelin ainut kävijä, mutta visiitti kannattaa silti. Taide-elämyksiä saat Coyoácanin tai San Ángelin alueilta. Danzonin aukiolla voi nähdä ihmisiä tanssin pyörteissä. Turhat kainostelut sikseen, tanssivetimet päälle ja sekaan.

México Cityssä voi pitää hauskaa, mutta sen korkeita rikostilastoja ei kannata kokonaan unohtaa. Epämääräiset yksinäiset kujat ja pimeällä liikkuminen yksin eivät ole hyvä idea.

México Cityn liikenne on myös hullua, sillä paikalliset viis veisaavat liikennesäännöistä. Tööttiä kehiin, sillä selviää.

Chapultepec-puisto

Maailman suuri kaupunkipuisto, Chapultepec, kerää paikallisia ja matkalaisia museoihinsa, joita on peräti seitsemän, sekä tietysti muuten vain hengailemaan ja piknikille. Puistosta löytyy myös vanha palatsirakennus. Chapultepecissä voi helposti viettää päiväkausia Meksikon historiaan tutustuen ja paikallista meininkiä katsellen. Toinen mukava puisto on Alameda, jonne perheet kokoontuvat sunnuntaipiknikille.

Ikiaikaiset kulttuurit

Kaupungista ja sen ulkopuolelta löytyy useita ikivanhoja kulttuuriaarteita. Vain tunnin ajomatkan päässä kaupungista seisovat ylväät Teotihuacan pyramidit. Pyhällä alueella kävellessä voi melkein aistia ikiaikaisten jumalten palvonnan ja uhrimenojen tunnelman.

Aktiivireissaajalle

Kaupungissa kisaavat maajoukkuetason jalkapalloliigat, kuten Club América ja Atlante. Peliä kannattaa mennä seuraamaan, vaikkei olisikaan jalkapallofani, sillä 110 000 fanin Estadio Aztecan tunnelma on mahtava.

Kaupungin ulkopuolella

Kaupungin vilinästä ja smogista pääsee hengähtämään Valle de Bravon pieneen siirtomaa-aikaiseen kylään, joka sijaitsee kohtuullisen lähellä México Cityä suuren järven rannalla. Kylässä vallitsee ihmeen rauhallinen tunnelma. Mukulakivikadut ja männiköt tekevät kylästä niin mukavan, että siellä vierähtää helposti päiviä. Querétaron tai San Miguel de Allenden visiitti on historiapainotteisempi.

Milloin mennä

Kaupungissa vallitsee lämmin ilmasto vuoden ympäri, mutta illat ovat viileitä marraskuusta helmikuuhun. Pölyisintä on huhtikuussa. Lokakuu on kenties paras reissukuukausi - eikä siltikään kuuminta sesonkiaikaa, sillä tuolloin on vielä vehreää ja savusumu vaivaa vähiten.

Maaliskuun loppupuolella kaupunki täyttyy kolme viikkoa kestävistä Festival del Centro Histórico -juhlista. Ohjelmaan kuuluu musiikkia klassisesta poppiin, tanssinäytöksiä ja kulttuuritapahtumia. Semana Santa -pääsisäisparaatit kulkevat katuja pitkin palmusunnuntaista lähtien.

Bussit ja muut menopelit

Euroopasta, USA:sta ja Kanadasta lennetään México Cityn mammuttimaiselle Aeropuerto Internacional Benito Juárez -kentälle. Kaupungissa on neljä tärkeää pidemmän matkan bussiterminaalia: Terminal Oriente (itäinen), Terminal Norte (pohjoinen), Terminal Poniente (läntinen) ja Terminal Sur (eteläinen). Kaikki ovat melko moderneja, joten niistä löytyy sekä pankkiautomaatti että nettiyhteys.

Kaupungissa liikut kätevästi edullisella ja helppokäyttöisellä metrolla. Verkosto kattaa jopa 175 asemaa. Bussiverkosto on myös toimiva. Peseros, eli bussit, kulkevat aamusta iltaan. Kulkureitin näkee usein bussin tuulilasista.

Taksilla köröttely voi olla vaarallista, sillä ikäviä väkivaltatapauksia on raportoitu. Jos haluat taksin, kannattaa mieluummin soittaa sellainen, kuin napata lennosta. Tsekkaa myös, että kuskilla on virallinen taksilupakortti.

México City - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä