Jukatanin niemimaa

Rantamaisemia Yucátanissa
 

Matka Jukatanin niemimaalle

Gringo! Jos et ole vielä käynyt Meksikossa tai Yucatánin niemimaalla, on aika toimia. Karibianmeren rannat ja kirkkaat vedet ovat loistava lisä, mutta kaikista hauskinta on tutustua meksikolaiseen kulttuuriin. Lennot Yucatániin saat hankittua KILROYlta.

Cancun

Cancun on loistava, mutta kallis paikka bilettämiseen. Vältä maaliskuuta, jos et halua olla kaikkien muiden talvi- tai kevätlomaa viettävien kanssa samaan aikaan paikalla.

Ciudad Cancun

Täältä löydät edullisinta majoitusta. Biitsit ovat kuitenkin vähän kauempana, joten joudut ottamaan bussin tai taksin päästäksesi Cancunin saaren biitseille päivää viettämään.

Zona Hotelera

Amerikkalaisturistien paratiisi, jota kannattaa välttää ellet kaipaa löhölomaa hotellin uima-altaalla muiden turistien joukossa. Täältä löydät nimittäin kaiken, mitä turisti tarvitsee: biitsit, shoppailumestat, yöelämän, ravintolat ja baarit.

Isla Mujeres (Naisten saari) 

Reppureissaajien suosima Isla Mujeres on vain noin 25 minuutin pikaveneajelun päässä mantereelta. Jos sinulla on kiire, voit tehdä vain päiväretken, mutta suosittelemme olemaan saarella edes muutamia öitä. Kahdeksan kilometriä pitkällä saarella on kauniita rantoja, rento meininki ja kaupanpäällisinä lisäksi todella kauniit auringonlaskut. Saarelta järjestetään myös uintiretkiä delfiinien kanssa.

Playa Del Carmen

Jos Cancun on vähän liikaa, mutta kaipaat muutakin kuin reppureissumeininkiä, kannattaa suunnata biitsilomalle Playa Del Carmenin kauniille rannoille. Playa del Carmen on myös kuuluisa siitä, että monet haluavat viettää siellä häänsä.

Rantaa reunustaa iso ostoskeskus, josta löydät kaiken tarvitsemasi. Ravintoloia, baareja ja kauppoja on runsaasti. Myös majapaikkoja on tarjolla. Playa Del Carmen on kehittynyt hurjaa vauhtia viimeisen 10 vuoden aikana, ja uusia hotelleja rakennetaan koko ajan lisää. Jos siis etsit rauhallisempaan meininkiä, kannattaa suunnata muualle.

Cozumel

Tunnettu sukellus- ja snorklailusaari Cozumel on Meksikon suurin, ja ainoa, Karibianmeren puolella sijaitseva saari. Sinne pääsee noin 30 minuutissa veneellä Playa del Carmenista. Cozumelilla on yli 100 ensiluokkaista sukelluskohdetta, joten jos sukellat tai muuten harrastat vesiaktiviteetteja, kannattaa saarella viettää muutama päivä. Tarjolla on sukelluksen ja snorklailun lisäksi esimerkiksi syvänmerenkalastusta ja melontaa.

Saari on kehittymättömin turistikohteista, mutta silti hinnat saarella ovat samaa luokkaa muiden kohteiden kanssa. Siitä pitävät huolen loistoristeilijöiden matkustajat, saari on nimittäin usean risteilijän stoppipaikka.

Cozumelilla ollessasi kannattaa käydä Chankanaabin kansallispuistossa.
Maya-kulttuurista näkyy jälkiä monessa paikkaa saarella, mutta suurin keskittymä on San Gervasion arkeologisella alueella, jolla on useita jäännöksiä mayojen rakennuksista.

Jos et harrasta sukellusta tai snorklausta, vuokraa ajopeli ja suuntaa saaren itäpuolelle, josta löydät kehittymättömämmän, mutta todella kauniin puolen saaresta. Suositellaan surffaajille tai liitopurjehtijoille.

Tulum 

Playa Del Carmenista reilut 60 kilometriä etelään sijaitsevat todellakin näkemisen arvoiset mayojen temppelit, jotka ikään kuin roikkuvat meren yläpuolella penkereellä. Vieraile paikalla aikaisin aamulla tai myöhään illlalla välttääksesi turistilaumat. Pyydä jotain paikallista myös viemään sinut kauemmaisille rannoille, voit hyvinkin olla yksin kauniilla rannalla, rauhassa muilta.

Tulum on todellinen reppureissaajakohde. Majoitus tapahtuu cabanasissa, joissa on hiekkalattiat ja riippumatto nukkumista varten.

Paras aika reissulle

Suosittelemme matkaamista marraskuusta joulukuun alkuun, jolloin on vähiten reissaajia ja edullisinta. Paras sää on marraskuusta huhtikuuhun, mutta erityisesti joulukuusta huhtikuuhun paikat ovat täynnä muitakin turisteja. Älä matkaa hurrikaanien aikaan kesällä ja syksyllä.

Kuinka pääset paikan päälle 

Lennä Méxicoon ja sieltä Cancuniin tai ota bussi Méxicosta, jos sinulla on aikaa pysähdellä matkan varrella (1 650 kilometrin matka kestää noin 23 tuntia). Voit myös lentää suoraan Cancuniin, mutta hinnat ovat usein kalliimpia.

Jukatanin niemimaa - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä