Meksiko

Historian havinaa Mexicossa
 

Meksikon matka - tequilan ja sombrerojen maahan

¡Viva Mexico! Meksikon kiinnostava kulttuuri, herkulliset ruoat, kanjoni- ja vuorimaisemat sekä upeat hiekkarannat kaloja kuhisevine koralliriuttoineen on upea reissukokemus. Meksikon matka lämmittää mieltä vielä pitkään kotiinpaluun jälkeen!

Meksikon matka  näillä pääset alkuun

Meksiko  uuden ja vanhan väriloistoa

Matka Meksikoon on ennen kaikkea monipuolinen elämys. Kaikki tuntevat meksikolaisen mariachi-musiikin, sombrero-hatut, herkullisen ruoan ja tequilan, mutta suuressa maassa on paljon muutakin: lumihuippuisia vuoria, aavaa aavikkoa, moderneja suurkaupunkeja, omaleimaisia siirtomaa-ajan kyliä ja mahtavia rantoja kaloja kuhisevine riuttoineen.

Meksikolaiset vaalivat vapaa-aikaa ystävien ja perheen kanssa rankan työnteon ohella. Vierasta kohdellaan lämmöllä, ja minne menetkin, koet olevasi tervetullut. Maistele paikallisten kanssa tequilaakin parempaa pulqueta ja ennen kaikkea syö hyvin!

Meksikon matka - herkullinen ruoka
Meksikolaista ruokaa ajatellessakin tulee vesi kielelle!

Löhöiletkö lomasi hiekkarannoilla, tutustutko mystisiin ja ikivanhoihin olmeekkien ja atsteekkien intiaanikulttuureihin vai vetävätkö kenties luonnonpuistot upeine vuorineen ja aavikoineen sydäntäsi puoleensa? Mitä valitsetkin, matkasi Meksikoon on varmasti mahtava.

Meksikon hiekkarannat

Matka Meksikoon vie sinut tietenkin upeiden rantojen äärelle. Meksiko on rantahirmujen mekka, ja hienoa rantaviivaa ja koskemattomia biitsejä, kuten Zipolite ja Puerto Escondido, on kilometrikaupalla. Cancun, Cozumel ja Playa del Carmen ovat tunnetumpia turistirantakohteita ja ne sijaitsevat Riviera Mayalla. Tyynenmeren rannikolta löytyvät hienot Mazatlanin, Manzanillon, Ixtapanin ja Puerto Vallartan rantalomakohteet.

Meksikon Karibian puolella sijaitseva Isla Mujeres on kaunis trooppinen saari, jonne mayat rakensivat hedelmällisyyden jumalan Ixchelin temppelin. Nykyisin melko turistoitunut saari upeine hiekkarantoineen ja koralliriuttoineen tuli 70-luvulla tunnetuksi ainutlaatuisista sukellusvesistään, kun Jacques Cousteau kuvasi hailuolien elämää.

Reissu Yucatánille on oivallinen yhdistelmä kiireetöntä rantaelämää, maya-kulttuuria ja pilvettömiä päiviä. Sukellus Meksikossa on myös upeaa ja kokeilemisen arvoista.

Meksikon matkat - Cancunin rannat
Cancunin kirkkaat vedet ovat aikas hyvä paikka esimerkiksi snorklailuun.

Muinaiset kulttuurit

Matka Meksikoon tutustuttaa sinut maan historiaan. Meksiko ja Väli-Amerikka ovat ikivanhan mayaojen korkeakulttuurin syntysijoja. Missä päin Meksikoa oletkin, pyramidit ja arvoitukselliset temppelien jäännökset ovat lähelläsi. Kiipeä korkealle maya-temppelin huipulle katsomaan auringon nousua ja sademetsän heräämistä henkiin. Meksikon matkalla kannattaa ehdottomasti käydä arkeologisilla löydöspaikoilla!

Aktiivireissaajan Meksiko

Seikkailuhenkinen ei todellakaan tylsisty Meksikon matkalla. Kuvittele, miltä tuntuisi vaeltaa karuilla aavikoilla, kanjoneissa ja lumihuippuisten tulivuorten maisemissa. Pelkät kuvitelmat eivät kuitenkaan vedä millään vertoja todellisuudelle! Koralliriutat kuhisevat merenalaista elämää, ja jos et ole aiemmin sukeltanut, Meksiko on oivallinen paikka käydä sukelluskurssi ja tutustua pinnanalaisiin maisemiin.

Surffaajalla on 1 500 kilometriä rantaviivaa täydellisten aaltojen etsimiseen. Puerto Escondido on yksi tunnetuimmista surffauskohteista. Meloja puolestaan suuntaa jokisuistoihin ja merelle.

Hablas español?

Matka Meksikoon on erinomainen tilaisuus kohentaa kielitaitoa espanjan kielikurssilla. Sí? Todellakin! Paikallinen elämä avautuu kielitaidon myötä aivan eritavalla!

Liikkuminen Meksikossa

Meksikossa liikut näppärimmin busseilla, ja pidempiä välimatkoja voi tietysti lentääkin.

Neljä kertaa USA:n Grand Canyonia suuremman Kuparikanjonin halki kulkeva 650 kilometriä pitkä junarata on ehdottomasti koettava Meksikon matkalla. Muitakin junayhteyksiä on, mutta usein junat ovat ränsistyneitä raakkeja, ja kaiken kukkuraksi kalliita. Ne eivät myöskään kulje säännöllisesti.

Meksikon matkat - junamatkailu
Maisemat junassa ovat ehdottomasti näkemisen arvoiset.

Meksikon bussiverkosto kattaa kaikki tärkeimmät kaupungit ja kylät. Aikataulut löydät merkittävimpien kaupunkien tärkeimmistä bussiterminaaleista.

Vaikka Meksikossa kulkeminen on melko turvallista, vältä silti México Cityssa ja muissa suuremmissa kaupungeissa yksin liikkumista, äläkä varsinkaan lähde harhailemaan öisille sivukaduille.

Opintomatkat Meksikoon 

Meksiko sopii mitä erinäisempien seikkailujen areenaksi. Maan moniopulisen luonnon, kiehtovan historian ja rikkaan kulttuurin ansiosta Meksikolla on tarjota lähes loputtomiin erilaisia opintovierailukohteita ja aktiviteetteja ryhmille. Pistä siis ryhmä kasaan vaikkapa espanjan tunneilta tai kokkikurssilta, tai vinkkaa opettajalle opintomatkasta Meksikoon!

Ota yhteyttä