Vancouver

Matka Vancouveriin - Satama-alueella riittää merihenkistä fiilistä
 

Matka Vancouveriin - järviä ja kaupunkielämää

Kaunis Vancouver on pilvenpiirtäjiä ja pitkää rantaviivaa. Se sijaitsee kuningaspaikalla Tyynenmeren ja vuorten välissä. Vancouver on hieno paikka aloittaa Pohjois-Amerikan turneesi. Matka Vancouveriin alkaa tästä!

Vancouver

Vancouver on Brittiläisen Kolumbian provinssissa sijaitseva vuorten ympäröimä kaupunki Tyynenmeren rannalla. Sen satama on yksi maailman merkittävimmistä. Lähellä sijaitsevat vuonot ja vuoret ovat luontoreissaajan aarreaitta. Moderni Vancouver on hieno matkakohde, sillä se sopii rantaelämää, kaupunkikulttuuria ja luontoelämyksiä etsivälle.

Matka Vancouveriin - järviä ja kaupunkielämääTee matka Vancouveriin ja näe kaupunki omin silmin, sillä sanat ja kuvat eivät riitä tekemään oikeutta tälle upealle kohteelle. 

Monet matkaavat läntisen Kanadan upeisiin järvi- ja vuoristomaisemiin, joita löytyy Banffin ja Jasperin luonnonpuistoista. Matka näihin kulkee Vancouverin kautta, jonne kannattaa todellakin pysähtyä muutamaksi päiväksi, sillä Vancouver on yliveto. Pilvenpiirtäjät raamittavat Vancouverin keskustaa, joka ei ole liian suuri, eikä liian kaoottinen. Keskustassa on helppo suunnistaa, ja shoppailija löytää hyvät olosuhteet luontonsa toteuttamiseen ostoskeskuksissa ja pikkuputiikeissa.

Kanukit eivät turhia jäykistele

Kanukit ovat ystävällistä ja porukkaa. Pubeissa heihin tutustuu helpoiten osallistumalla jääkiekko-otteluiden kommentointiin, sillä paikalliset ovat villeinä kyseiseen urheilulajiin. Vancouverissa ja sen ympäristössä on paljon kouluja ja yliopistoja, jotka tuovat kaupunkiin nuorta väkeä, mikä taas tarkoittaa vilkasta yöelämää.

Matka Vancouveriin - jääkiekkoMatka Vancouveriin tarkoittaa jääkiekon ystävälle kiinnostavia mahdollisuuksia. 

Kulinaristille pureskeltavaa

Eri etnisten keittiöiden kirjo on kiitettävän laaja, kuten kaupungin asukaskuntakin. Aasialaista ruokaa arvostetaan suuresti. Onhan Vancouver Pohjois-Amerikan tärkeimpiä väyliä Kiinaan ja muualle Aasiaan. Chinatownissa syö edullisesti ja hyvin. Lihanhimoinen löytää myös erinomaiset pihviapajat perinteistä kanadalaista ruokaa tarjoavista ravintoloista.

Vancouverin nähtävyydet

Vancouverin keskustan katukuvaa dominoivat keskikokoiset pilvenpiirtäjät, joiden katutasolla on runsaasti kauppoja. Jos kaipaat avaruutta ympärillesi, varaa reissu Grouse Mountainille, josta silmiesi eteen avautuu hieno näkymä Vancouverin ylle. Skyride-vaunulla pääset näköalapaikalle kätevästi. Piipahda myös Robson Streetillä ja 165-kerroksisessa Pacific Centressä.

Jos kalat kiinnostavat, löytyy Vancouverista Kanadan suurin akvaario. Kävely Stanley Parkiin Coal Harbor Seawalkia pitkin on erittäin miellyttävä lenkki, jolla tapaat taiteilijoita, kriketin pelaajia ja mielenkiintoisia toteemipaaluja. Brockton Pointin majakkakin on kävelymatkan päässä. Chinatownin Dr Sun Yat-Senin klassinen kiinalainen puutarha on hieno rentoutumiskeidas.

Matka Vancouveriin - valaitaValaita Vancouverissa pääsee bongailemaan huhti-lokakuussa. 

Capilanon riippusillalla

Capilanon kanjonin riippusilta on maailman pisimpiä. Siitä lähtien, kun silta rakennettiin satoja vuosia sitten, se on ollut kaupungin tärkein maamerkki ja turistien suosima nähtävyys. Capilano-joki virtaa yli 70 metriä sillan alapuolella. Pelkkä sillalla seisominen on hiuksia nostattava kokemus.

Vaeltajan ja lumilautailijan apajat kaupungin lähistöllä

Kaupungin ulkopuolelta löytyy todella pitkälti kaunista rantaviivaa ja Kalliovuoret, joiden vaellus- ja laskettelumaastot ovat huippuluokkaa. Black Tusk Caripaldin kansallispuisto sijaitsee Whistlerin ja Vancouverin välissä. Luontoreissaajan kannattaa ehdottomasti tutustua puiston patikkareitteihin.

Vancouverin viinialue

Viiniharrastajan kannattaa käydä Okanagan lähellä sijaitsevalla viinialueella maistamassa makeaa Icewine-viiniä.

Saatat tarvita sadetakkia… paitsi kesällä

Paras reissuaika läntiseen Kanadaan suuntaavalle on toukokuusta syyskuuhun. Vancouver on hyvä kohde talvellakin. Whistlerin laskettelukeskus on auki vuoden ympäri. Muissa keskuksissa parhaille puutereille pääsee tammi-helmikuussa.

Ehkä vielä paremman kokemuksen saa kesäaikaan, jolloin järjestetään suurin osa leffa- ja musiikkifestivaaleista. Kaupungin festaritarjonta on rikasta ja lisätietoja kannattaa onkia netistä. Helmikuinen kiinalainen uusi vuosi tuo tanssivat lohikäärmeet Chinatownin kaduille. Länsimaisen uuden vuoden aikaan pidetään jo vuosikymmeniä vanhan perinteen mukaan Jääkarhu-uinti hyytävän kylmässä English Bayssä.

Vancouverilla on sateisen kaupungin maine, joka harmi kyllä on totta erityisesti keväällä ja syksyllä. Muutaman pisaran tai todellisen suihkunkaan uhalla Vancouveria ei kuitenkaan kannata jättää väliin. Sadevarusteet ja reipas asenne pelastavat aina.

Vancouver on pyöräystävällinen suurkaupunkiVancouver on pyöräystävällinen suurkaupunki. 

Liikkuminen Vancouverissa

Vancouverin julkinen liikenne toimii hyvin. Voit myös vuokrata pyörän, sillä kaupungissa on hyvin pyöräteitä. Muiden jämähdettyä ruuhkiin, fillari tuntuu vielä paremmalta menopeliltä.

Lentokentältä kannattaa hypätä bussiin, joka vie Pacific Central Stationille. Matka kestää noin puoli tuntia.

Samalta rautatieasemalta lähtee Amtrak-junia, joilla pääsee myös Seattleen ja Bellinghamiin. Greyhound-busseilla pääset Kanadan suurimpiin kaupunkeihin ja myös USA:n puolelle.

Vancouverin kaksi tärkeintä lauttaterminaalia ovat Tsawwassen ja Horseshoe Bay. Useimmat Tsawwassenista lähtevistä lautoista kulkevat kohti Swartz Baytä ja eteläisen merenlahden saaria. Horseshoe Bayn lautat kulkevat kohti Sunshine Coastia ja Nanaimoa.

Vuokra-autolla voit kätevästi tutustua vaikka koko Pohjois-Amerikkaan perinteisesti tien päältä. Vancouver on loistava paikka aloittaa road trip kohti etelää.

Vancouver - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä