Toronto

Matka Torontoon - pilvenpiirtäjien äärelle
 

Matka Torontoon - pilvenpiirtäjien äärelle

Toronton hieman karu pilvenpiirtäjämetropoli lepää kauniissa järvimaisemissa. Rikkaan kaupunkikulttuurin ohessa voi nauttia luontokokemuksista, jotka ovat melkein kulman takana. Tee matka myös legendaarisille Niagaran vesiputouksille kuuntelemaan vesimassojen puhuntaa. Matka Torontoon alkaa tästä!

Toronto

Kanadan suurin ja kansainvälisin kaupunki Toronto sijaitsee Ontario-järven luoteisrannalla. Toronto on Ontarion provinssin pääkaupunki, jossa asuu 2,5 miljoonaa ihmistä. Toronto on maan talouden ja kulttuurin keskus, ja ehdottomasti myös koko maan vilkkain baari- ja klubikaupunki, jossa kulinaristillakin on tutkittavanaan useita etnisiä makumaailmoja.

Toronton halki virtaavat kaksi jokea, Humber ja Don, luovat kaupunkiin oman tunnelmansa. Sijainniltaan Toronto on monipuolinen kaupunkilomakohde, sillä kaupungin kulttuuritarjonnan ohessa voi tehdä päiväretken legendaarisille Niagaran putouksille, tai patikoida Suurten järvien maisemissa.

Matka Torontoon - Niagaran putouksetMatka Torontoon on täydellinen vasta, kun Niagaran putoukset on katsastettuna.

Reissukohteena Toronto on myös harvinaisen turvallinen, varsinkin suurkaupunki-imagoonsa nähden. Muutenkin kaupungin yleisilme on varsin siisti. Torontolaiset tunnetaan aidosti mukavana porukkana.

Toronto on viime vuosina saavuttanut mainetta luovuuden runsaudensarvena. Monipuolisen underground-scenen muodostavat paikalliset muusikot, elokuvantekijät ja taiteilijat, joiden tuotoksia tarjoillaan monissa muodoissa. Teatteria ja musiikkia Torontossa onkin riittämiin.

Toronton nähtävyydet

Toronton taivaanranta on koruttomalla tavalla kaunis, varsinkin jos sitä ihastelee Manulife Centren The Panorama Loungesta. Kaupungin silmäänpistävin rakennus on vaikuttava CN Tower, joka kohoaa 553 metrin korkeuteen ja on läntisen maailman korkein vapaana seisova rakennelma. Koe hiuksia nostattava kokemus hissimatkalla huipulle! Ylhäältä avautuvat näköalat ovat spektaakkelimaiset ja kaikkein huimapäisimmät voivat jopa kävellä lasilattian päällä, joka tarjoaa selkeän näköalan suoraan alas. Erinomaista siedätyshoitoa korkeanpaikankammoisille, siis.

Matka Torontoon - CN Tower CN Tower on kaikenlaisten huimapäiden suosikki spotti.

CN Tower ei ole kaupungin ainoa arkkitehtuurinen nähtävyys. Torontossa on yli 2 000 yli 90 metristä rakennusta, joista suurin osa sijaitsee Financial Districtin alueella. Torontossa erilaiset arkkitehtuurityylit vaihtelevat voimakkaasti luoden kortteleille omalaatuisia tunnelmia. Torontoon tutustuessa uudet modernit lasin ja metallin värittämät rakennukset vaihtuvat historiallisen Distillery Districtin viktoriaanisten katujen kalustoon. Avarat aukiot ja puistot, kuten High Park, jäävät myös matkan varrelle.

Kävele maailman pisimmällä kadulla, Yonge Streetillä ja tsekkaa suomalaisen Viljo Revellin 1960-luvun alussa suunnittelema kaupungintalo. Koko kaupungin historiallinen sydän sijaitsee vanhan Toronton alueella.

Monikulttuurinen Toronto

Puolet Toronton asukkaista on syntynyt Kanadan ulkopuolella ja maahanmuuttajia on maailmankin mittakaavassa erittäin paljon. Suuren kansainvälisen väestön ansiosta kaupunkiin on muodostunut omanlaisia kortteleita kuten Little Italy, Little Jamaica, Little India, Little Mogadishu, Chinatown ja Greektown. Sateenkaarikansan kulttuuria ja asuinaluetta edustava gayborhood sijaitsee keskustassa Churchin ja Wellesleyn alueella.

Monikulttuurinen TorontoToronton asukkaat ovat monikulttuurista ja leppoista porukkaa.

Jääkiekko on enemmän kuin urheilua

Yksi Toronton huikeimmista rakennuksista on Air Canada Centre, jossa paikallinen NHL-joukkue Toronto Maple Leafs pelaa kotiottelunsa. Jääkiekko-ottelun seuraaminen on mielenkiintoinen kokemus, jota leimaa peliyleisössä vallitseva kiihkeä ilmapiiri ja popcornin tuoksu. Kanadalainen kulttuuri näyttäytyy peleissä sen verran kiinnostavasti, että jääkiekon anti-faninkin kannattaa kokea yksi ottelu. Jos ottelu ei ole tarpeeksi, vieraile Toronto Hockey Hall of Fame -galleriassa.

Syö ja juo Torontossa

Erilaisia etnisiä ruokapaikkoja ovat korttelit pullollaan, joten tässä cityssä koet todellisia makuseikkailuja. Toronton lukuisista pien- ja ravintolapanimoista löytyvät oluen ystävän kunnon apajat. Kävelykatualueella, Distillery Districtillä sijaitseva Mill Street Brewery ylpeilee Kanadan parhailla oluilla.

Suuntaa viininmaistomatkalle Ontarion hienoille viinialueille Niagaran niemimaalle.

Matka Torontoon - pilvenpiirtäjien äärelleMatka Torontoon sopii hyvin aktiivireissaajalle ja luonnon ystävälle.

Aktiivireissaajalle - Suurten järvien alue

Torontolaiset ovat onnekkaita, sillä heti kaupungin laitamilta alkavat valtavan kokoiset villit luonnonalueet, jotka tarjoavat verrattoman pelikentän ulkoilijoille. Suurten järvien alue käsittää Erien, Huronin, Ontarion, Michiganin ja Superiorin järvet. Kyseessä on maailman suurin makeanveden järvialue, jolta löytyy 35 000 saarta tutkailtavaksi.

Tekemistä tällä alueella on riittämiin. Mene esim. melontakurssille tai patikkapoluille retkeilemään. Kiipeilijällekin löytyy haastetta useilta seinämiltä ja vesiurheilusta kiinnostunut tutustuu järvialueeseen sukeltaen jännittävissä hylkykohteissa, purjehtimalla tai koskenlaskun temmellyksessä. Lumilautailijat ja skimbaajat löytävät myös alueelta omat paikkansa.

Rantaelämää kaipaavalle on tehty oma urbaani biitsi: HTO:n vuonna 2007 avattu Ontario-järven keinoranta sijaitsee lähellä Harbourfront Centreä.

Liikkuminen Torontossa

Toronton julkinen liikenne toimii lähes moitteetta. Kuljet paikasta toiseen helposti metrolla, busseilla, raitiovaunuilla tai junilla.

Reissuvinkkimme Torontoon

Toronton kansainväliset vuosittain järjestettävä Toronto International Film Festival (TIFF) on bongaamisen arvoinen tapahtuma. Maailman suurimpiin lukeutuvat festivaalit alkavat syykuun alussa ja suoltavat elokuvia valkokankaille kymmenen päivän ajan.

Pohjois-Amerikan suurin katujuhla, karibialaisten Caribana-festivaali täyttää Toronton Lake Shore -bulevardin aina heinäkuun puolivälistä elokuun alkuun. Kaupungin heinäkuinen Pride Week on puolestaan maailman suurin seksuaalivähemmistöjen karnevaali, josta ei väriä puutu.

Toronto - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä