Quebec

Chateau Frontenac -linna muistuttaa keskiajasta.
 

Matka Quebeciin - villiin pohjolaan

Huikea erämaaluonto patikkareitteineen houkuttelee reissaajia Quebecin provinssiin. Koe kiehtovaa, muttei liian hektistä kaupunkikulttuuria, poikkea massiivisilla vesiputouksilla, katsele hylkeenpoikasia ja patikoi sydämesi kyllyydestä.

Quebec

Kokonaan ranskankielinen Quebecin provinssi on väkilukuunsa nähden Kanadan suurin. Ranskalaisuutensa vuoksi Quebec on hyvin erilainen muuhun Kanadaan verraten. Quebec Cityssä, provinssin pääkaupungissa ranskalainen perimä tuntuu vielä vahvemmin kuin muualla. Noin puolen miljoonan asukkaan Quebec City sijaitsee noin 233 kilometrin päässä Montrealista. Sen satoja vuosia vanha kaupunginosa kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteiden listalle. Chateau Frontenac -linna sijaitsee juuri tällä historiallisesti merkittävällä alueella.

Matka Quebeciin - Näkymä kaupunkiinQuebecin skyline poikkeaa hieman muista Pohjoisamerikkalaisista vastaavista.

Quebecin festarit

Quebec Cityn supersuosittu Summer Festival pyörähtää käyntiin aina heinäkuun viimeisellä viikolla. Taiteilijat ja muusikot valtaavat silloin kaupungin jopa miljoonan katsojan ohella. Musiikin ja teatterin hurmaan pääsee mukaan 11 päivää kestävillä karnevaaleilla. Maailman suurimmaksi tituleerattu talvifestivaali vetää Quebec Cityyn festarikansaa aina tammikuun viimeisestä perjantaista lähtien. Talvi-ilottelut jatkuvat reilun parin viikon ajan, joten kulttuurikuntoa tarvitaan.

Montmorencyn vesiputoukset

Montmorency-joen suulla, melko lähellä Quebec Cityä kuuluu voimakasta veden pauhua. Montmorencyn vesiputousten valtavat vesimassat putoavat ryskyen alas 84 metrin korkeudesta St. Lawrencen jokeen. Vaikuttavat putoukset ovat korkeammat kuin Niagara. Putouksia voi ihailla eri puolille rakennetuilta portailta tai riippusillalta, josta on todella hyvät näkymät kuohuihin.

Huikeaa erämaaluontoa

Atlantin rannalla, St. Lawrencen lahdesta pohjoiseen, sijaitsee kaunis Mingan Archipelago National Park, joka koostuu saariryhmästä. Saarien luonto on varsin rikasta sekä kasvustoltaan että eläimistöltään, ja erikoisuutena ovat kiintoisat kivimuodostelmat. Puisto on täydellinen paikka melontapuuhiin, joten kannattaa vuokrata kajakki ja lähteä tutkimaan upeita maisemia vedestä käsin.

Rannikolla on paljonkin näkemisen arvoisia paikkoja ja Tadoussacin kylä on yksi niistä. Kauniit vuonot ovat osa Saguenay-joen vesistöä, ja niille saapuu kesäisin valaita turistien iloksi. Valaiden ystävät valloittavat muutoin rauhallisen kylän kesäkuukausina. Valaat eivät kuitenkaan ole ainoa syy vierailla vuonoilla, vaan tekemistä riittää veneretkistä vuonoilla kajakointiin,  patikointiin ja moniin muihin aktiviteetteihin.

Matka Quebeciin - Upeita ruskavärejäQuebeciläisten järvenranta-asumuksia syksyn väriloistossa.

Retkeilijän mailla

Hyviä retkeilymahdollisuuksia on myös vuonojen toisella puolella Parc de la Gaspésien alueella. Vuorimaisemat kirkkaine järvineen, vesiputouksineen  ja karibulaumoineen tekevät lähtemättömän vaikutuksen. Puistossa on myös kalastusmahdollisuuksia. Mikäli lähdet itään St. Anne Des Mointsin kaupungista ja suuntaat ohi Mont St. Pierren, on suorastaan vaikeaa olla löytämättä toinen toistaan upeampia pysähtymispaikkoja. Maisemat ovat harvinaisen hienoa katseltavaa.

Monet matkaavat Iles de la Madeleineen, joka on pieni saariryhmä St. Lawrencen lahdella. Saarille tullaan katsomaan hylkeenpoikasia. Muutenkin näköalat rannalle ovat kerrassaan hienot aaltojen ryskyessä punertavia kallioita vasten. Meren muokkaamat altaat, laguunit ja oudot kivimuodostelmat ovat fantastisia luonnon taideteoksia. Alueen pienissä värikkäiden talojen kansoittamissa kylissä vallitsee rauhallinen tunnelma. Kalastajia ja heidän laivojaan näkyy siellä täällä. Paras vuodenaika matkustamiseen on ehdottomasti kesä, jolloin luonto on vehreimmillään.

Quebecin luonto on loputon aarreaitta

Koko provinssi on luontoreissaajan mieleen maastoja ajatellen. Kanadan ekoturismin kehitys on myös ilahduttavalla mallilla. Kiinnostavia reissukohteita tässä provinssissa riittää. Esimerkiksi Montrealista pohjoiseen sijaitseva Laurentianin alue on helposti lähestyttävä järvineen ja pienine kylineen. Greater Quebec Arean ohella se on erinomaista hiihtoreissausaluetta. Quebecin provinssissa ihmisiä on kaupunkien ulkopuolella vähän. Vain villin pohjolan luonto ympäröi patikoijaa.

Quebec - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä