Montreal

Matka Montrealiin - Reppureissaajat ihailemassa kaupunkia.
 

Matka Montrealiin - metrotaidetta ja musiikkia

Montreal on taidetta ja musiikkitapahtumia pullollaan. Vihreät puistokeitaat kutsuvat piknik-kansaa ja toinen toistaan erilaisemmat korttelit vievät kulkijan monenlaisiin tunnelmiin. Matka Montrealiin on erinomainen vaihtoehto, kun etsit vähemmän stressaavaa kaupunkireissukohdetta.

Tervetuloa Montrealiin

Montreal on Quebecin provinssin suurin kaupunki ja koti noin 3,4 miljoonalle kanadalaiselle. Ranskankielisyys tekee kaupungista erilaisen muihin kanadalaisiin kaupunkeihin verrattuna. Montreal on provinssin merkittävä talouden ja kulttuurin keskus, jossa tapahtuu aina jotain.

Vanhat kirkkorakennukset seisovat ylpeinä modernien pilvenpiirtäjien keskellä. Kaupungin yleistunnelma on New Yorkin kaltaisiin megakaupunkeihin verraten rauhallisempi. Kihinää ja kulttuurikuhinaa on silti riittämiin, ja kaupunki tunnetaan erityisesti design- ja taidekulttuurin runsaudensarvena. Etenkin kaupungin metroasemien seinät toimivat urbaanin taiteen alati muuttuvana kuvakollaasina.

Montrealin lukuisat puistot kutsuvat piknik-kansaa istuskelemaan ja olemaan. Kokeile vaikka Varé St. Louisin viheriöitä suihkulähteiden ilahduttaessa silmiä ja korvia. Korvia sulostuttavat myös lukemattomien opiskelijoiden supatus ja katumuusikoiden kilke.

Matka Montrealiin - ruska-aikaMatka Montrealiin on erityinen elämys ruska-aikaan. 

Kulinarismin keidas

Montrealin parhaimmistoa ovat sen herkkuja suoltavat keittiöt. Montrealilaiset arvostavat elämäniloa, johon ruokailu kuuluu päivän kohokohtana. Montrealia parempaa ruokakaupunkia on vaikea löytää. Kaupungin alueista Downtown ja The Plateau tarjoavat yltäkylläisyyteen asti laadukasta murkinaa. Kokeile ainakin ravintola Brontéa Downtownissa ja Au Pied de Cochonia The Plateaulla. Etnisten vaikutteiden ansiosta Montrealin keittiöistä löytyy lukuisten eri kulttuurien edustus. Chinatownista reppureissaaja löytää nuudeliapajat, jotka eivät juurikaan kevennä kukkaroa.

Montrealin kaupunginosat

Montrealin eri kaupunginosat ovat karismaattisia ja ne eroavat toisistaan paljonkin. Quartier Latin on kortteleista imagoltaan ehkä inspiroivin ja nuorekkain. Täällä sijaitsee Université de Quebec -yliopisto, jonka ansiosta kaupunginosa on täynnä elämää 24 tuntia vuorokaudessa. Näiltä kulmilta löydät hyviä levykauppoja, taidenäyttelyitä, teattereita, musiikkitapahtumia, design-baareja ja mukavia ruokapaikkoja. Suuri osa Kanadan musiikkibisneksestä on keskittänyt voimansa juuri tämän korttelin alueelle.

Matka Montrealiin - BiosphereMontrealin Biosphère -museo on arkkitehtuurisestikin todella mielenkiintoinen kohde. 

Shoppailu Montrealissa

Jos shoppailuinto iskee, kannattaa lähteä latinalaisesta korttelista Montrealin boheemiin vanhaan kaupunkiin Rue St. Denisille. Viehättävä vanha kaupunki tarjoaa paljon katseltavaa kiireettömälle kiertelijälle. Musikantit lurittelevat kaduilla, joita reunustavat kutkuttavan kiinnostavat pienet putiikit. Romantikot rakastuvat juuri tähän osaan Montrealia: sen viktoriaanisiin kivitaloihin, tunnelmallisiin ravintoloihin, gallerioihin ja kujilla vallitsevaan lempeään tunnelmaan. Varsinkin illat ovat erityisen mukavia täällä upeiden valaistuksien ansiosta. Kannattaa käydä katsomassa ainakin Old Portin elämää St. Lawrence -joen varrella. Lähistöllä on myös mahtavia aukioita kuten Place Jacques Cartier.

Montrealin historialliset kaupunginosat

Monista kiinnostavista historiallisista nähtävyyksistä mainittakoon yksi: Chapelle Notre-Dame-De-Bon-Secours. Viehättävä kappeli tunnettiin aiemmin merimiesten kirkkona. Kappelin seiniä koristavat maalaukset ovat kaunista katseltavaa.

Montrealin kaupunginosista ei pidä unohtaa The Villagea, joka tunnetaan suuresta seksuaalivähemmistöjen yhteisöstään sekä erityisen räiskyvästä tunnelmastaan. Jos haluat löytää kertakaikkisen hyvät bileet, The Village on juuri oikea paikka.

Värikäs Plateau - Matka Montrealiin  Montrealin Plateaun värikäs alue viehättää erityisesti taiteilijasieluja.

The Plateau

Boheemimpi taiteilijoiden suosiossa oleva Plateaun alue on mielikuvituksellinen. Paikalliset ihannoivat tätä aluetta, ja useimmat haluaisivatkin asua juuri täällä. Arkkitehtonisesti The Plateau on hienoa katseltavaa ja kaduilla törmää jatkuvasti toinen toistaan värikkäämpiin hahmoihin.

The Plateaulta länteen sijaitsee Parc du Mont Royal -puisto, joka on eräs Montrealin kauneimmista viheralueista. Ihastuttavasta puistosta avautuvat huikeat kaupunkinäkymät. Vastarakastuneet löytävät puistosta kosolti hempeilypaikkoja. Muiden ei pidä pelästyä moisia pulmusia, vaan nauttia puiston monista urheilumahdollisuuksista, kuten juoksu- ja pyöräreiteistä, ratsastuspoluista ja talven tuomista hiihtomahdollisuuksista.

Maanalainen maailma elää vuodenajoista riippumatta

Vuodenaikojen vaihtelut tuntuvat vahvasti Montrealissa. Kesän ja talven välinen ero on huomattava, sillä kesällä lämpötila voi kohota jopa neljäänkymmeneen asteeseen, ja talvella pakkasta voi olla yhtä paljon. Yleensä lämpötilat pysyvät kuitenkin siedettävinä, eikä vuodenajoilla ole kaupunkiin tutustumisen kannalta väliä.

Montrealissa on niin paljon nähtävää ja koettavaa, että siihen kannattaa tutustua jalkaisin. Säistä ei tarvitse välittää, jos tutustuu Montrealin maanalaiseen elämään. Underground Cityn maanpinnan alle rakennettu maailma on katuja ja elämää täynnä.

Matka Montrealiin - kaupunki viehättää kaikkina vuodenaikoinaMontreal on kaunis kaikkina vuodenaikoina.

Reissuvinkit Montrealiin

Lapset ja lapsenmieliset rakastavat tietenkin labyrinttejä. Tällainen sokkelo löytyy Champs-De-Marsin metropysäkin kohdilta, Old Portista. Varsin viihdyttävä ja teemojaan muutteleva labyrintti on hauska kokemus, josta selviää muutaman tunnin visiitillä.

Park Jean-Drapeau -puisto täyttyy pariviikkoisten talvifestivaalien kulttuuritarjonnasta tammi-helmikuun vaihteessa. Heinäkuussa Montreal Jazz Festival sekä Juste-Pour Rire -festivaalit houkuttelevat satoja hyviä muusikoita ympäri maailman jamittamaan tanssikansaa.

Montreal - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä