Banffin kansallispuisto

Sininen järvi on sykähdyttävän upea näky.
 

Matka Banffin kansallispuistoon - Kanadan kesyttämille Kalliovuorille

Banffin kansallispuisto Kanadan länsiosassa on sekä laskettelijoiden että muiden luonnonystävien mekka. Täältä löydät päätähuimaavan kaunista luontoa keskellä Kalliovuoria sekä laajan valikoiman erilaisia aktiviteetteja. Varaa matka Banffin kansallispuistoon KILROYlta!

Calgary

Ennen lähtöä kansallispuistoon voit viettää muutaman päivän Calgaryssa, joka tarjoaa muun muassa rutkasti kulttuuria ja ulkoilmaaktiviteetteja, kuten luistelua sekä mahtavat näkymät ympäröiville Kalliovuorille. Banffista et löydä ainoastaan henkeäsalpaavaa alppimaisemaa täydellisine hiihtomahdollisuuksineen, vaan myös lukuisia jäätiköitä, jäätikköjärviä, havumetsiä, vesiputouksia ja kauniita vuoria ja laaksoja, kuten esimerkiksi kuuluisan Valley of the Ten Peaks -laakson. Puistossa on toisin sanoen runsaasti ihmeteltävä myös niille, jotka eivät koskaan ole vetäneet hiihtomonoja jalkaansa.

Banffin kaupunki

Banffin kaupunki on pikkuruinen, vain noin 8 000 asukkaan kaupunki, mutta myös mukava paikka ja oiva lähtöpiste seikkailuihin suurenmoiseen Banffin kansallispuistoon. Kaupunki sijaitsee 1 400 metrin korkeudessa ja sieltä on huikeat näkymät joka puolella levittäytyville Kalliovuorille. Täältä löydät useita hotelleja ja ravintoloita, etenkin vilkkaimpina kausina kesällä ja talvella. Näinä aikoina kaupungin kadut, ravintolat ja baarit surisevat elämää.

Matka Banffin kansallispuistoon - näkymä Banffin kaupunkiinBanffin kaupungin ympäristö lumoaa vierailijan kauneudellaan.

Skimbaus Banffin kansallispuistossa

Kun matkustat kansallispuistoon, sinun täytyy ehdottomasti nähdä kaunis, smaragdinvihreä Lake Louise -järvi, joka sijaitsee 56 kilometriä Banffin kaupungista. Kun olet lopettanut tämän upean järven valokuvaamisen (joka saattaa ottaa oman aikansa...) voit pitää hauskaa täydellisissä laskettelurinteissä, joita tämä alue on täynnään. Yksi rinteistä on jopa kahdeksan kilometriä pitkä. Kaiken kaikkiaan tällä paikalla on fantastiset olosuhteet loistavalle hiihtolomalle.

Matka Banffin kansallispuistoon - Moraine Lake täytyy nähdä omin silminMoraine Lake, Banffin kansallispuiston yksi ikonisista nähtävyyksistä.

Vaellus Banffin kansallispuistossa

Vaelluksesta innostuneelle Banff on paratiisi: kansallispuistossa on yli 2 500 kilometriä vaelluspolkuja - lyhyistä todella pitkiin ja helpoista vaikeampiin reitteihin. Voit hankkia runsaasti informaatiota Visitor Center -keskuksesta ennen ampaisua trekkauspoluille. Leiriytymiseen on mahdollisuuksia monessa paikassa puistossa, ja vaelluksen lisäksi voit ajaa maastopyörällä, meloa kanootilla tai hypätä hevosen selkään. Tämä eräparatiisi tarjoaa jokaiselle luonnonystävälle jotakin. Edellä mainittu Lake Louise -järvi on vain yksi Banffin monista nähtävyyksistä. Puistossa on myös Sulfur Mountains -vuoret, joiden huipulle pääsee köysiradalla Banff Gondolasta. Täältä korkeuksista sinulle avautuu eräs parhaimmista näkymistä Banffiin. Mount Norquay -vuori on toinen oiva paikka nautiskella maisemista vuorien ja laaksojen yli.

Chillaus Banffin kansallispuistossa

Jos kaipaat rentoutusta, suunnista Cave & Basin Centennial Centerin kuumille lähteille, joissa voit antaa lämpimän veden hoitaa tarpomisesta väsyneitä lihaksia. Pohjoisesta löydät kansallispuiston nimeltä Jasper. Nämä kaksi kansallispuistoa jakavat hämmästyttävän upean 230 kilometriä pitkän Icefields Parkway -reitin, jonka varrelta näet useimmat näiden puistojen komeimmista luontonähtävyyksistä.

Lumilajit Banffissa

Ei ole mikään ihme, että Banffista on muodostunut yksi suosituimmista hiihtokeskuksista Kanadassa ja koko Pohjois-Amerikassa. Syynä tähän ovat puuterilumi, ympäröivä majesteetillinen luonto ja vähäiset jonot hiihtohisseissä. Hiihtokausi kestää marraskuun puolivälistä toukokuun loppuun.

Banffin kansallispuisto - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä