Pohjois-Amerikka

Pohjois-Amerikan matkat - Lähde skimbaamaan maailman parhaimmille mestoille Kanadaan
 

Pohjois-Amerikan matkat - mayojen raunioilta Alaskan luontoaarteille

Lumiurheilua, kesytöntä luontoa, biitsejä, värikkäitä kaupunkeja, makuja ja rytmejä - Pohjois-Amerikka tarjoaa jokaiselle jotakin. Valitse määränpääksesi Kanada, Yhdysvallat tai Meksiko, tai kierrä ne kaikki. Varaa matka Pohjois-Amerikkaan ja aloita elämäsi seikkailu!

Pohjois-Amerikka matkakohteena

Kanadan, Yhdysvaltojen ja Meksikon muodostama alue, Pohjois-Amerikka, tarjoaa oikeasti kaikkea, mitä matkaaja voi toivoa – niin kliseiseltä kun se kuulostaakin. Pohjois-Amerikasta löydät vuoria, aavikoita, trooppisia paratiiseja, biitsejä, hyytävän kylmiä seikkailuja ja sykkiviä suurkaupunkeja.

Pohjois-Amerikka on valtavan kokoinen alue eikä sitä noin vain valloitetakaan yhdellä, tai edes kahdella, reissulla. Varaa siis tarpeeksi aikaa ja muista, että etäisyydet ovat pitkät: New Yorkista Los Angelesiin lentää parhaimmillaankin yli 5 tuntia ja Mexico Citystä Anchorageen menee koneella viitisentoista tuntia – riippuen välilaskujen ja odotusaikojen määristä. Mutta ei hätää, tämähän vain tarkoittaa, että pääset suunnittelemaan useamman reissun!

Pohjois-Amerikka - Kaupunkiseikkailuja 

Ensimmäisenä tulee tietenkin mieleen USA ja New York. New York on tunnelmaltaan ja tarjonnaltaan todellakin vertaansa vailla koko maailmassa. Sukella Ison Omenan sydämeen: shoppaile ja herkuttele, nauti uskomattomasta kulttuuritarjonnasta, klubbaile ja rentoudu, kierrä nähtävyyksiä ja istu alas seuraamaan kaupungin vilinää. Jos lenkkarit on matkassa, niin käy lenkillä Keskuspuistossa ja vietä iltaa hämyisissä jazz-luolissa vaikka aamuun asti. Kannattaa myös käydä visiitillä siinä melkeinpä Nykin naapurissa, Washingtonissa. Floridassa biletät Mikki Hiiren ja astronauttien kanssa illasta toiseen ja Bostonissa voit tempautua baseball-huumaan.

Toisella puolella mannerta ehdottomia pysähdyspaikkoja löytyy esim. San Franciscosta Golden Gate -sillan maisemissa, Los Angelesin hiekkarannoilla ja Las Vegasin neonvalojen loisteessa. Kanadan puolella Montrealissa voit tehdä sukelluksen taiteeseen ja nauttia uskomattomista kulinaristisista hetkistä. Tai tutustu kanadalaiseen rentoon asenteeseen vaikkapa vuorten ympäröimänä Vancouverissa

Meksikon ehdoton kaupunkikohde on Meksiko City. Meksiko Cityssä sijaitsee maailman suurin kaupunkipuisto Chapultepec ja Azteca-stadionilla pääset nauttimaan todellisesta jalkapallohurmoksesta. Ison Meksiko Cityn lisäksi Meksikossa on paljon mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa hieman pienemmissä raameissa. Nauti esimerkiksi tulisesta meksikolaisesta ruoasta idyllisissä siirtomaa-aikaisissa kaupungeissa.

Pohjois-Amerikka auton ratissa - Road trip!

USA:n ja Kanadan reissuihin kuuluu erottomattomasti road tripit. Joten vuokraa auto ja ota kartta käteen. Aja rannikolta toiselle tai seikkaile pienemmällä alueella, joka tapauksessa tien päällä tutustut todelliseen amerikkalaiseen kulttuuriin. Pikkukylät ja motellit teiden varsilla sekä monet mielenkiintoiset kaupunkifestivaalit ja erilaiset markkinat avaavat uusia näkökulmia amerikkalaisuuteen. Tai säästä vielä majoituskuluissa ja vuokraa asuntoauto. Kerää siis kaveriporukka kasaan ja lähde tien päälle! 

Pohjois-Amerikan matkat - road trip
Tunne tuuli ja vapaus road tripillä Pohjois-Amerikassa!

Pohjois-Amerikka - Uskomatonta luontoa

Pohjois-Amerikka on miljoonakaupunkien ja valtateiden lisäksi myös luontoseikkailijan unelma. Vai miltä kuulostaa Alaskan jylhät maisemat ja vaikuttava Grand Canyon? Vaella tai lähde laajemmille kansallispuistoseikkailuille. Voit tietenkin nauttia kansallispuitoista myös itsenäisesti: Banfin kansallispuisto Kanadan Kalliovuorilla, Kalifornian Sierra Nevadan Yosemiten kansallispuisto jättimäisine punapuineen ja Wyomingin vulkaanisen alueen Yellowstonen kansallispuisto.

Rinteeseen vai aalloille? 

Sekä USA että Kanada ovat loistokohteita laskijoille. Kandassa Rocky Mountains -alue tarjoaa upeat puitteet, puuterilunta ja moitteettomat rinteet, jotka suorastaan huutavat rinteeseen heittäytymistä. Kokeile esimerkiksi Whistlerin, Fernien, Lake Louisen, Banfin kansallispuiston sekä Jasperin laskettelukeskuksia.

Meksikon rannat ovat surffaajan taivas. Erityisesti Tyynen valtamerin puolinen rannikko tarjoaa juuri surffaukseen soveltuvat aallot. Itärannikolla puolestaan on auringonpalvojille upeita hiekkarantoja toisensa jälkeen. 

Pohjois-Amerikan matkat - surffausta Meksikossa
Surffausta auringonlaskuun saakka Meksikossa.

Majoitus Pohjois-Amerikassa

Jos haluat välttyä ikäviltä yllätyksiltä, kannattaa kysyä unelmanikkareiltamme parhaat majoitusvinkit. Meiltä saat parhaat ja edullisimmat majoitusvaihtoehdot esimerkiksi New Yorkiin, Los Angelesiin, San Franciscoon ja Washingtoniin, sekä kuulet tietty myös, mitkä paikat kannattaa kiertää kaukaa.

Pohjois-Amerikan hintataso

Pohjois-Amerikassa on yleisesti ottaen halvempaa kuin Pohjoismaissa, minkä takia ostosvimma yllättää todella helposti. Suuret kaupungit kuten New York ovat jossain määrin poikkeuksia, ja varsinkin majoittuminen voi olla niissä kallista. Jos haluat säästää majoituskuluissa, kannattaa mennä porukalla motelliin. Tarjolla on usein neljän hengen huoneita, jotka tulevat huomattavan edullisiksi. Ruoka on yleensä edullista, ja usein ravintoloiden annokset ovat todella runsaita. Meksikossa hintataso on muuta Pohjois-Amerikkaa alhaisempi. Kurkkaa vinkkejä matkabudjetointiin.

Ota yhteyttä