Vanuatu

Vanuatun Nguna-saaren paratiisirannat
 

Matka Vanuatulle - missä Tyyni valtameri on täysin tyyni

Koralliriuttoja, viidakkoelämää, tulivuoria ja eksotiikkaa - tätä kaikkea on Vanuatu. Tyynellä valtamerellä sijaitseva Vanuatu muodostuu 83 saaren rykelmästä. Varaa matka Vanuatulle KILROYlta!

Vanuatu

Jos haaveilet paikasta, joka ei ole turistien ja muiden ihmisten kansoittama, Vanuatu Tyynellä valtamerellä on juuri sinua varten. Tämä Australian itäpuolelle sijoittuva eksoottinen saari on unelmien tropiikin malliesimerkki, jossa hermoloma toteutuu takuuvarmasti. 83 saaren muodostama Vanuatu on myös oiva pysähdyspaikka niille, jotka ovat matkalla Australiasta tai Uudesta-Seelannista Yhdysvaltoihin tai toisin päin. Maan pääkaupunki Port Vila sijaitsee Efaten saarella ja on oiva lomakohde niille, jotka haluavat ihailla sinisiä laguuneja suoraan hotellihuoneensa ikkunasta. Parasta Vanuatussa on ehkä kuitenkin sen kansa. Kuten tapoihin kuuluu, kaikki ovat ystävällisiä ja avuliaita ja apua saa kysymättä ilman, että joutuu joka kerta kaivamaan kuvettaan. Vanuatun lähimmät naapurit ovat Salomonsaaret sekä Fidzi.

Vanuatu - paljon muutakin kuin biitsillä löhöilyä

Vanuatu on, kuten sanottu, täydellinen paratiisi - kukapa nyt ei tykkäisi valkoisista hiekkarannoista tai polskimisesta kristallinkirkkaassa vedessä. Mutta jos löhöily kuitenkin käy pitkäveteiseksi, löytyy Vanuatulta onneksi myös muuta puuhasteltavaa. Aikaa kannattaa käyttää hartaasti nautiskeluun, koska ruoka on täällä taivaallista. Kulinaarisia ihmeitä löytyy aina huipputason gourmet-ravintoloista hieman köykäisempiin ruokapaikkoihin. Sukeltajille riittää myös nähtävää; saarta ympäröivistä vesistä voit bongata muun muassa luksusristeilijän hylyn. Lisäksi Vanuatun luonnosta löytyy myös pieni suuri ihme - jättiläismäinen, melkeinpä jalkapallokentän kokoinen banian-puu.

Vanuatun vedenalainen maailma: Hideaway Island

Aktiivilomailijan ykkösaktiviteetti Vanuatulla on snorklaus. Parhaimmat spotit vedenalaisen maailman tarkasteluun tarjoaa Hideaway Island. Nimensä mukaisesti saaren kirkkaissa vesissä voit tutustua värikkäisiin kaloihin ja kasvillisuuteen kaikessa rauhassa. Saaren erikoisuus on veden alla toimiva postitoimisto.

Tulivuoria ja kraaterijärviä

Vanuatulla sijaitsee Mount Yasurin tulivuori, joka on ehdottomasti visiitin arvoinen kohde. Tämä 361 metriä korkea ja edelleen aktiivinen tulivuori on helppo kiipeilykohde myös kokemattomammillekin trekkaajille.

Yksi Vanuatun kaukaisimmista saarista, Aoba tai toiselta nimeltään Ambae Iceland, on mystinen vaelluskohde. Saarelle ei ole ihan helppo päästa, mutta jos onnistut saamaan kyydin, reissu on vaivan arvoinen, sillä Aoban erikoiset eri värisävyissä kimaltelevat kraaterijärvet ovat varmasti yksi Vanuatun matkasi kohokohdista.

Vanuatu - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä