Wellington

Wellingtonin satama. Wellington on portti Uuden-Seelannin Eteläsaarelle.
 

Matka Wellingtoniin – Uuden-Seelannin kulttuuripääkaupunki

Wellington on Uuden-Seelannin pääkaupunki. Silti, vain muutamia vuosia sitten, Wellington oli tylsempi kuin puhtaan valkoinen viiva valkoisella paperilla. Matkaajille ei ollut paljoa tarjottavaa. Nyt asiat ovat toisin. Valkoinen tussi on vaihdettu jos jonkinmoisiin värikyniin, ja paperi on täytetty taiteella.

Wellington, eli "Te Upoko o te Ika a Maui" maorien kielellä, on muuttunut suuresti viime vuosien aikana. Vuosikymmenten ajan Wellington oli pelkkä stop over -kaupunki Uuden-Seelannin Pohjoissaarelta Eteläsaarelle matkaaville. Tätä nykyä kaupunki on täynnä kaikkea kivaa ja Wellingtonia ei kannata jättää väliin.

Te Papa - kansallismuseo

Wellingtonin suosituin nähtävyys on Te Papa -kansallismuseo. Museo tunnetaan ympäri maailmaa sen interaktiivisista näyttelyistä ja Te Papa toimii äärettömän hyvänä johdantona Uuteen-Seelantiin, ja maan historiaan ja kulttuuriin. Wellingtonia ei ole nähnyt juuri ollenkaan ilman vierailua Te Papa National Museumiin.

Wellingtonin satama

Wellingtonin sataman Queens Wharf -alueen vanhan maailman ilmapiiriä huokuvat varastot ovat saaneet uutta sisältöä. Kontit kuljettavat asiakkaille tuoretta kahvilakulttuuria. Varastoihin mahtuu indianajones-henkeen tuhansittain laatikoita - joista jokainen on uusi kulttuurillinen kokemus.

Wellingtonin kasvitieteelliset puutarhat

Välillä täytyy hengähtää. Wellingtonin kasvitieteelliset puutarhat ovat tähän oikea paikka: Näköala satamaan keskellä kukkien tuoksua. Pelkkä ajatuskin rauhoittaa.

Wellington ja maanjäristykset

Uusi-Seelanti sijaitsee kahden mannerlaatan lähenemiskohdassa, joten koko maa, kuten Wellingtonkin, on altis maanjäristyksille. Uusiseelantilaiset ovat hyvin tietoisia riskeistä, ja kaikki rakennukset on vahvistettu maanjäristysten varalta.

Wellington - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä