Queenstown

Queenstown yöllä.
 

Matka Queenstowniin - puhdasta adrenaliinia!

Syvällä Uuden-Seelannin Eteläsaaren eteläisimmissä osissa on eräs maan suosituimmista kohteista: Queenstown. Pienehkö paikka, Queenstown huokuu paljon suuremman kaupungin energiaa. Queenstownia ympäröi äärimmäisen monimuotoinen luonto. Queenstown on pesiytynyt Wakitipu-järven rannoille, keskelle jylhiä vuoria ja vehreitä metsiä. Queenstownissa matkailijaa työntää eteenpäin aina uuden seikkailun rikas tuulahdus.

Silti, eniten, ja ennen kaikkea, Queenstown on jännityksen metsästäjien ykköskohde. Täältä löytyy muutamia maailman korkeimmista benji-hyppypaikoista, heli-raftingiä, liitovarjoilua ja jopa oman stunt-lentokoneen lentämistä!? Kaikki on mahdollista maailman adrenaliinipääkaupungissa. Vastattavaksi jää: mihin kaikkeen sinusta on?

Downtown Queenstown

Queenstownin kerrotaan saaneen nimensä kauneudestaan: kuningatarkin voisi asua täällä. Muutkin kuin kuninkaalliset ovat huomanneet tämän kaupungin kauneuden. Tätä nykyä Queenstown on saattanut pauloihinsa kullankaivajia, seikkailijoita, elokuvantekijöitä, viiniharrastelijoita, Hollywoodin tähtösiä ja USA:n presidenttejä. Mestassa on magiaa.

Queenstownin keskusta on kompakti ja hienostunut. Wakatipu-järven siniset vedet syleilevät kaupungin rantoja. Queenstownia ympäröivät vuoret ovat kuin jättimäisiä suojelusenkeleitä. Upeita näkymiä on kaikkialla. Keskustan kahviloista niitä onkin hyvä ihailla.

Uskalla enemmän Queenstownissa

Queenstown on adrenaliinia metsästävien seikkailijoiden paratiisi. Korkeiden vuorten, suurten pudotusten ja villien koskien ympäröimä kaupunki on kuin jättimäinen luonnon oma leikkikenttä. Mikä tahansa on mahdollista. Mitä hullumpi aktiviteetti, sitä parempi. Kokeile keinumista 109 metrin korkeudessa, katsele maailmaa uudesta vinkkelistä lentäessäsi pää alaspäin stunt-lentokoneessa, hyppää ulos gondolihissistä 134 metristä, yhdistä helikopterikierros koskenlaskuun Shotover Riverillä tai lähde skimbaamaan juuri laskeutuneille puuterilumille korkealle vuoristoon.

Kaikki tämä on vain alkua. Vain taivas on rajana. (Siellä lentokoneessa senkin tavoittaa.)

Taru sormusten herrasta -maa: henkeäsalpaavaa

Vaikka kaikenlaiset hullut aktiviteetit houkuttelevat kävijöitä Queenstowniin, kaupungilla on tarjottavana paljon muuta. Kaiken ei aina tarvitse olla aivan järkyttävän riskialtista, nääs. Alueen henkeäsalpaava luonto on sen intensiivisin ja viettelevin kokemus. Karut vuoret, siniset järvet, puhdas ilma ja ikiaikaiset metsät - Queenstownia ympäröivä luonto on yksi kauneimmista paikoista missä voi vain käydä.

Queenstownista on helppo kiertää lähialueiden nähtävyyksiä. Lumihuippuiset vuoret ja jäätiköt ovat vain helikopterikierroksen päässä. Milford Soundiin pääsee päivässä. Rauhallisempaa toimintaa on kuumailmapallossa kelluminen ja maisemien katselu. Siristä silmiäsi, niin voit melkein nähdä Frodon sormuksineen...

Laskettelua eteläisillä Alpeilla

The Remarkables ja Coronet Peak ovat kaksi Queenstownin hiihtokeskusta. Molemmat ovat vain 20 minuutin ajomatkan päässä Queenstownin keskustasta. Hiihtokausi alkaa Uudessa-Seelannissa suunnilleen kesäkuun puolessa välissä ja jatkuu aina syyskuulle asti. Parhaimmat hiihtokelit yleisimmin ovat heinä-elokuussa.

Bussit kulkevat molempiin hiihtokeskuksiin Queenstownin keskustasta, ja hissit puolestaan kuljettavat laskijoita keskuksesta toiseen. Eikä Queenstown olisi Queenstown, ellei hiihtokokemusta voisi viedä äärimmilleen: heli-ski sopii tosin paksumpikukkaroisille ja kokeneemmille skimbaajille. Monoja sovittelevat aloittelijat voivat jäädä helpompiin rinteisiin kartuttamaan kokemusta. Puuteriparatiisi odottaa kyllä myöhemminkin.

Majoitus  Queenstownissa: budjettia ja luksusta

Koska Queenstown houkuttelee syleilyynsä suurimmaksi osaksi hurjempien aktiviteettien metsästäjiä, Queenstownissa on voimakkaasti sykkivä reppureissausskene. Budjettiystävällisiä hostelleja on paljon.

Luontoa pääsee lähelle Department of Conservationin mökeissä vuorilla. Telttailuun löytyy useita mahdollisuuksia. Mukavuutta kaipaavammille matkustajille on toki tarjolla kolmen, neljän ja viiden tähden hotelleja ja luksus-mökkejäkin.

Queenstownin yöelämää

Queenstown nukkuu harvoin. Sofistikoituneet viini-baarit tarjoavat miellyttävää kontrastia ulkoilmassa vietettyjen päivien jälkeen; jazz-klubit ja DJ:t viihdyttävät pikkutunneille tanssivia ja pitkät kesäyöt tuovat tunnelmaa. Sitä voikin ihmetellä loppuuko pre- ja after-ski koskaan?

Vaikka aurinko laskee, seikkailu ei lopu.

Queenstown - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä