Eteläsaari

Franz Josef -jäätikkö Eteläsaarella
 

Matka Uuden-Seelannin Eteläsaarelle - 100 % adrenaliinitakuu

Vuoristoja, vuonoja ja jäätiköitä - Uuden-Seelannin Eteläsaari tarjoaa upeat puitteet seikkailulajeja harrastavalle. Trekkaile luonnonpuistoissa, kokeile melontaa vuonoilla, kiipeile jäätiköillä ja tunne puuterilumen tuisku laskettelurinteillä. Queenstownin extremelajit saavat adrenaliinisi kuohumaan ja Christchurchissa voit puolestaan viettää leppoisia iltapäiviä kahviloissa ja puistoissa.

Uuden-Seelannin Eteläsaari

Uuden-Seelannin Eteläsaari houkuttaa seikkailunnälkäisiä reppureissaajia vuoden ympäri. Voitkin valita mieleisesi aktiviteetit värikkäästä vaihtoehtojen kirjosta: kokeile koskenlaskua, melontaa, benji- tai laskuvarjohyppyä, ratsastusta, laskettelua, jäätikkökiipeilyä tai trekkailua luonnonpuistoissa. Kun katsoo Eteläsaaren eksoottista luontoa, ei ole yllätys, että juuri tästä maailmankolkasta on tullut vauhdikkaiden ja viihdyttävien extremelajien keskus. Tarjoavathan jäätiköt, tulivuoret, vuonot, joet, vesiputoukset, sademetsät ja lumihuippuiset vuoret melkoiset puitteet seikkailumatkailulle. Mieleenjäävimpinä mainittakoon muun muassa Milford Soundin vuononäkymät, suosittu Abel Tasmanin kansallispuisto saaren pohjoisosassa, jylhä jäätikkö Fox Glacier sekä valaidenbongaus Kaikourassa.

Queenstown - adrenaliinimekka

Eteläsaaren status Uuden-Seelannin action-mekkana huipentuu Queenstownin kaupunkiin. Queenstown on vuosien kuluessa kasvanut suosituksi reppureissaajien keskukseksi, jossa on valinnanvaraa hostelleista, ravintoloista ja pubeista. Mutta tätäkin paremmin tämä Wakatipu-järven rannalla sijaitseva kaupunki tunnetaan adventure-matkailun kehtona, jossa voi testata uskallustaan mitä mielikuvituksellisimmissa lajeissa. Queenstown on ympäri maailmaa tulevien reppureissaajien suosikki, joten uusia matkakavereita on helppo löytää.

Eteläsaaren kaupunkikohteet

Eteläsaaren tutkimusretki on näppärä aloittaa Christchurchista, josta löytyy myös kansainvälinen lentokenttä. Christchurchissa on viktoriaanista arkkitehtuuria sekä useita viehättäviä puistoja ja hyvin hoidettuja puutarhoja. Kunhan olet kolunnut tämän pikku-Englanniksi kutsutun kaupungin, voit ottaa suunnan kohti Tekapo-järveä tai läheistä Mount Cookia. Christchurchista starttaa myös yksi maailman kauneimmista junareiteistä, Trans Alpine Railway Greymouthiin, jonka kupeessa sijaitsee Fox Glacierin jäätikkö. Dunedinin opiskelijakaupunki puolestaan tunnetaan runsaan baaritarjonnan ja villin asiakaskunnan takia.

Uuden-Seelannin Eteläsaarella reissaaminen ja majoittuminen

Kuten Uudessa-Seelannissa yleensäkin, Eteläsaaren hostelli- ja hotelliverkosto on varsin kattava. Kesän ja talven turistisesongin aikaan - ja erityisesti Queenstownista - kannattaa tosin majapaikka varata jo hyvissä ajoin etukäteen.

Mitä liikkumiseen tulee, voit kulkea vapaasti omia teitäsi vuokraamalla auton, mikä on paras tapa kokea Uuden-Seelannin rikas luonto omaan tahtiin. Matkailuauton ratissa ei tosin kannata hoppuilla, joten suunnittele reissuaikataulusi väljästi; vuoristotiet kun saattavat haukata melkoisen palan matka-ajasta.

Jos campervanilla huristelu ei innosta, hop-on-hop-off-bussipassi antaa sinulle vapauden keskittyä pelkästään ikkunasta vilahtelevien maisemien ihasteluun sekä vieruskaverin kanssa jutusteluun. Bussipassi onkin oivallinen vaihtoehto joustavuutta arvostavalle reppureissaajalle. Voit hypätä bussiin ja bussista missä vain haluat ja matkojen aikana kuskioppaat jakavat parhaat nähtävyys- ja menovinkkinsä.

Eteläsaari - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä