Christchurch

Upeat puutarhat ja talot, näistä Christchurch tunnetaan
 

Matka Christchurchiin - Uuden-Seelannin pikku-Englantiin

Uuden-Seelannin Eteläsaarella sijaitseva Christchurch on ehdottomasti yksi Oseanian alueen hurmaavimmista kaupungeista. Matka Christchurchiin on sekoitus shoppailua, kulttuuria ja erilaisia luontokokemuksia.

Christchurch - Englantiakin englantilaisempi kaupunki

Christchurchiin matkaava ymmärtää pian, miksi kaupunkia kutsutaan maailman englantilaisimmaksi kaupungiksi Englannin rajojen ulkopuolella. Paikalliset ovat ylpeitä Britti-traditioistaan, jotka uudisasuttajat toivat mukanaan. Tämä tunnelma näkyy ja tuntuu Christchurchin monissa puutarhoissa, puistoissa ja vanhoissa goottilaistyylisissä rakennuksissa, kuten myös paikallisten poikkeuksellisessa ystävällisyydessä ja vieraanvaraisuudessa.

Christchurchin sydän

Matka Christchurchiin - Kaupungin katedraalista puuttuu torni

Christchurch on yliopistokaupunki täynnä puistoja ja vihreitä vyöhykkeitä. Paikallisille kaupungin sydämen virkaa hoitaa Christchurchin tuomiokirkko, jonka tunnusomainen torni kohosi 60 metriin ennen kuin maanjäristykset tuhosivat sen. Valitettavasti kirkon yhä käynnissä olevien korjaustöiden takia katedraaliin on vierailijoilta pääsy kielletty. Vieraile kuitenkin katedraalin väliaikaiseksi korvaajaksi rakennetussa pahvikirkossa – kyllä, korvaava kirkko on rakennettu luovasti pahvista!

Taiteesta kiinnostuneet ottavat suunnaksi Arts Centren, joka näyttelyt ovat omaa luokkaansa. Taidekeskus muutti maanjäristysten takia Canterburyn yliopiston vanhoihin tiloihin, mutta alkuperäiset tilat alkavat olla valmiit ja avautuvat portaittain vuosien 2016 ja 2017 aikana.

Christchurchin matka - keskustassa rakennustyöt jatkuvat vieläkin

Vapauta sisäinen lapsesi

Keskustassa pyörimällä saat tuntumaa siihen, millainen Christchurch oli ennen maanjäristyksiä – samalla kuitenkin aistien muutoksen tuulet. Monet rakennukset ovat yhä tyhjillään, mutta kaupunki on täynnä rakennusprojekteja. Joulukuussa 2015 valmistui esimerkiksi Maragert Mahy Playground, jonka sanotaan olevan eteläisen pallonpuoliskon suurin leikkikenttä! Koko korttelia dominoiva leikkikenttä on valtava niin kokonsa kuin viihdeominaisuuksiensa osalta. Päästä sisäisen lapsesi vauhtiin ja testaa ilmalentotaitojasi trampoliinilla. Milloin viimeksi laskit liukumäkeä?!

Venetsian tyyliä Christchurhissä

Avon-joki virtaa läpi kauniiden puistojen ja ympäri kaupungin rakennusten. Koe henkäys Venetsiaa Christchurchin matkallasi ja parkkeeraa itsesi ruuheen (eng. punt), gondolaa muistuttavaan avonaiseen veneeseen, ja nauti ympäristön levollisuudesta. Jos et ole käynyt Venetsiassa, Christchurchin ruuhet voivat hyvinkin olla se toiseksi paras vaihtoehto.

Shoppailu ja yöelämä 

Shoppailusta diggaavat hukuttavat itsensä tunneiksi Christchurchin erilaisiin kauppoihin ja trendikkäisiin putiikkeihin. Useimmat kaupat ja kahvilat sijaitsevat kaupungin kävelykaduilla, joista New Regent Street lienee suosituin. Illalla sama alue vilkastuu, kun baarit ja yökerhot avaavat ovensa.

Näe Christchurch yläilmoista

Matka Christchurchiin - Christchurch Gondola

Korkeampaa näkökulmaa kaupunkiin saat toisenlaisen gondolan kyydistä. Christchurch näyttäytyy erityisen kauniina 500 metrin korkeudessa sijaitsevalta näköalapaikalta, jonne sinut kyydittää lähes kilometrin mittainen Christchurch Gondola köysirata-ajelu. Korkeanpaikankammoisia köysiratakyyti saattaa hirvittää, joten vaihtoehtoisesti ajelu vanhanaikaisella ratikalla ympäri kaupunkia saattaa olla parempi vaihtoehto.  

Ei kaukana Christchurchin kaupungista…

Christchurch - maisema

Kun haluat kokeilla Christchurchin matkallasi surffaamista tai kastautua meressä, rannikon Sumner on ideaali ajanviettopaikka. Lisäksi kalastus on mahdollista alueen runsaissa joissa. Isommista merenelävistä saat fiilistä uimalla delfiinien kanssa Akaroassa

Panimoita & yötaivaan kauneutta

Vietä päivää hilpeissä tunnelmissa Eteläsaaren kuuluisissa panimoissa. Osallistu erinäisille kierroksille ja maistelusessioihin, joissa tunnelma on kohdillaan ja joiden opeilla brassailet helposti Suomeen jääneille kavereillesi. Toisenlaisia siistejä hetkiä voi lähteä metsästämään Christchurchin ulkopuolella West Meltonissa sijaitsevasta observatoriosta, jossa pääsee ihastelemaan linnunrataa ja yötaivaan kauneutta.

Mt. John Obseravatory Tekapossa

Uuden-Seelannin Eteläsaari on ylipäätään tunnettu uskomattomista tähtitaivaastaan, jota ei valosaaste pilaa. Tähtiharrastajat ja muuten vain luonnon kauneudesta nauttivat yksilöt matkustavat pitkiäkin matkoja kokeakseen Uuden-Seelannin öiden tähtiloisteen. Parhaat olosuhteet taivastähyilyyn löytyvät läheltä Mount Cookia ja Tekapo-järveä, joka sijaitsee noin 3 tunnin ajomatkan päässä Christchurchistä. 

Christchurch - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä