Auckland

Lienee ihan perusteltua käyttää Aucklandista nimeä "City of Sails"
 

Matka Aucklandiin - leppoisaan suurkaupunkiin

Auckland on Uuden-Seelannin suurin kaupunki ja erinomainen lähtöruutu reppureissullesi. Pohjoissaaren pohjoisosassa sijaitseva Auckland tunnetaan "purjeiden kaupunkina" - meri ympäröi tätä monikulttuurista metropolia, joten mahdollisuudet vesiurheilulajien harrastamiseen ovat erinomaiset. Aloita matka Aucklandiin nyt!

Matka Aucklandiin - Uusi-Seelanti

Auckland on Uuden-Seelannin pohjoisrannikon tiheimmin asutettu urbaani alue. Tästä 1,2 miljoonan asukkaan kaupungista useimmat reppureissaajatkin päättävät aloittaa Uuden-Seelannin tutkimusmatkansa.

Sky Tower - Auckland lintuvinkkelistä

Auckland on suurkaupunki, jota halkoo muutama pilvenpiirtäjä, mutta jossa kuitenkin on pikkukaupungin kotoisa tunnelma. Näyttävin arkkitehtuurinen monumentti lienee 328 metriä korkea Sky Tower, josta näkymät kaupungin yli ovat melkoiset. Sky Towerin erikoisuus on lasilattia, jonka läpi ihmiset ja liikenteen kuhina näyttävät lilliputtimaisen pieniltä.

Matka Aucklandiin - Öinen Auckland tarjoaa vaihtoehtoja

Jos haluat nostaa adrenaliinitasojasi jo Aucklandissa, on Sky Jump Sky Towerin huipulta yksi parhaista keinoista siihen. Hyppytasanne on 192 metrin korkeudessa, joten Sky Tower on erinomainen paikka testata korkeiden paikkojen kammoa. Kunhan pulssisi on hypyn jälkeen tasaantunut, voit suunnata vaikkapa Queen Streetille ja muille keskustan ostoskaduille huilimaan viehättäviin kahviloihin. Tämä on oiva startti Aucklandin matkallesi!

Auckland on purjeiden - ja purjehtijoiden - kaupunki

Aucklantilaiset ovat hulluina purjehtimiseen, mistä johtuu kaupungin lempinimi "City of Sails". Paikallisten intohimo tätä vesiurheilulajia kohtaan näkyy satamassa, joka on purjehdusveneitä pullollaan. Kaupungin edustalla järjestetään purjehduskilpailuja, joista kuuluisin on America's Cup.

Paikalliseksi eläytyminen onnistuukin parhaiten vesillä. Sisällytä siis ihmeessä purjehduskurssi Aucklandin matkallesi. Purjeveneellä pääset retkeilemään Aucklandin läheisyydessä oleville saarille, mutta jos vesi ei ole elementtisi, pääset hyvin tunnelmaan jo pelkästään satamahulinaa seuraamalla. Hulina on vilkkainta kesäkuukausina marraskuusta maaliskuuhun.

Matka Aucklandiin - Seesteisen purjehduksen rinnalla voit nostaa pulssia benjihypyllä!Monipuolinen, monikulttuurinen Auckland

Kun kaipaat hengähdystä suurkaupungin vilinästä, ota suunnaksi vaikka Albertin ja Victorian puistot, jotka ovat kaupungin vanhimpia viheralueita. Vulkaaniselle maaperälle rakennetun Aucklandin huipulta löytyy puolestaan One Tree Hill, josta näet koko mahtavan kaupunkipanoraman satamineen ja saarineen.

Parnell Village on suosittu matkailukohde runsaan kilometrin päässä Aucklandin keskustasta: viehättäviä viktoriaanisia taloja, putiikkeja ja taidegallerioita. Voit tehdä ostoksia Newmarket-alueella, josta löytyy myös monia teattereita. Parhaiten tavoitat Parnell Villagen monikulttuurisen tunnelman kävelemällä K-kadun läpi, joka sijoittuu keskustasta hieman etelään. K-kadulta löydät monia etnisiä ravintoloita sekä kaupungin parhaat klubit.

Auckland - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä