Uusi-Seelanti

Matka Uuteen-Seelantiin - be explordinary!
 

Matka Uuteen-Seelantiin - Extreme-seikkailut kutsuvat

Uusi-Seelanti on adrenaliiniryöppyjä tuottavien seikkailulajien ja huikean kauniiden maisemien aarreaitta. Monimuotoisen luonnon ansiosta voit sukeltaa delfiinien kanssa ja lasketella pitkin lumihuippuisia vuorenrinteitä - saman päivän aikana. Matka Uuteen-Seelantiin on todellinen unelmareissu!

Ulkoilmaelämää Uudessa-Seelannissa

Matkallasi Uudessa-Seelannissa et voi välttyä hämmästelemästä luonnon kauneutta. Parempaa paikkaa luonnossa vaeltamiselle tuskin onkaan. Niin ja kaikki ne extreme-urheilumahdollisuudet! Jos vain hermot riittävät, matkalla Uudessa-Seelannissa voit tehdä mitä vaan. 

Uuden-Seelannin saaret

Kun suunnittelet matkaa Uuteen-Seelantiin, helppo aloitus on jakaa reissu kahteen: Pohjois- ja Eteläsaaren seikkailuihin. Pohjoissaarella reissaaja kohtaa alkuperäisen maorikulttuurin, sademetsät, kuumat lähteet, aktiiviset tulivuoret ja upeat rannat. Eteläsaarelta löytyvät puolestaan kuuluisat viinialueet, lammasfarmit, jäätiköt sekä monipuolista eläimistöä. Karkeasti kiteytettynä: Pohjoissaarella on enemmän kulttuuria ja Eteläsaarella enemmän adrenaliinia ja luontoa.

Valaita pääset ihastelemaan Kaikourassa ja Dunedinissa taas voi moikata keltasilmäpingviinejä. Useat reissaajat yhdistävät Uuden-Seelannin matkaansa välipysähdyksen Australiassa ja poikkeavat myös vaikkapa Fidzillä tai Tongalla. Uusi-Seelanti onkin erinomainen pysäkki pidemmällä maailmanympärimatkalla.

Matka Uuteen-Seelantiin - Hyppää tandemhyppy Uudessa-Seelannissa!

Seikkailijan Uusi-Seelanti

Matkallasi Uudessa-Seelannissa sinulla on mitä parhaimmat puitteet luontoseikkailuille jylhissä järvi- ja vuoristomaisemissa. Etenkin extreme-urheilulajit ovat Uudessa-Seelannissa suosittuja. Korkkaa Uuden-Seelannin matkasi koskenlaskun kuohuissa, vaellus- tai melontaretkellä tai löydä itsesi benjiköysi nilkoissasi Queenstownin Kawarau-sillalta.

Uuden-Seelannin lumihuippuisilla vuorilla pääset myös laskettelemaan ja lumilautailemaan. Action-annoksen saat myös laskuvarjohypystä. Vaelluksella esimerkiksi Franz Josephin jäätiköllä pääset kiipeilemään jääpiikit varusteinasi jäähakkua heiluttavan oppaan johdolla. Surffausta, sukellusta, maastopyöräilyä, purjehdusta, ratsastusta rannoilla...inspiraatiota Uuden-Seelannin matkasi suunnitteluun antavat erilaiset seikkailumatkavaihtoehdot.

Matka Uuteen-Seelantiin - testaa kajaakkitaitosi

Vuokra-autot ja bussipassit Uudessa-Seelannissa

Antoisin tapa reissata ympäri Uutta-Seelantia on vuokrata matkapaku: voit suunnitella reittisi ja aikataulusi täysin oman mielesi mukaan. Autolla köröttely on helppoa Uuden-Seelannin hyväkuntoisilla teillä, ja vasemmanpuoleiseenkin liikenteeseen tottuu nopeasti.

Toinen oiva vaihtoehto Uuden-Seelannin matkalle on näppärät bussipassit. Esimerkiksi KIWI Experiencen ja Strayn bussipassit ovat täydellinen ratkaisu erityisesti yksin matkustavalle. Matkojen aikana kuskit jakavat parhaat aktiviteetti- ja nähtävyysvinkkinsä jokaisessa kohteessa. Kuski kertoo mielellään myös Uuden-Seelannin kulttuurista ja auttaa sopivan majoituksen etsimisessä. Bussipassin hankkineet saavat myös tuntuvia alennuksia aktiviteeteista ja majoituksista.

Bussit pysähtyvät kiehtoviin paikkoihin, kuten tulivuorille, jäätiköille, kuvankauniille rannoille, sademetsiin ja merkittäviin maori-kulttuurikohteisiin. Koska bussit toimivat "hop-on-hop-off"-tyylillä, voit itse valita, kuinka pitkään haluat viettää kussakin kohteessa, ennen kuin jatkat matkaa.

Working Holiday ja opiskelu Uudessa-Seelannissa

Uudessa-Seelannissa viihtyy helposti kauemman aikaa. Budjetin riittämisen takaamiseksi kannattaa harkita Working Holiday -viisumia, jolla voit helposti pitkittää kotiinpalua.

Wellington - Matka Uuteen-Seelantiin - KILROY

Jos taas opiskelu Uudessa-Seelannissa kutkuttaa, niin mikset suorittaisi siellä kandin tai maisterin tutkinnon? Uuden-Seelannin korkeakouluista löytyy suuri valikoima tasokkaita koulutusohjelmia. Lue lisää opiskelusta Uudessa-Seelannissa.

Kohtaa kiwit, Uuden-Seelannin paikallisasukit

Yksi parhaista asioista, joita matka Uuteen-Seelantiin tuo, on uudet paikalliset ystävät. Uusi-Seelantilaiset, eli tuttavallisemmin kiwit, ovat leppoisaa ja hyväntuulista porukkaa, joihin voi tutustua vaikkapa rugbyn ja oluttuopin äärellä pubissa.

Kiweillä on vahva aksentti ja suuri kirjo slangisanontoja, joihin tottuminen voi viedä aikansa. Huumori on keskustelussa aina jollakin tavalla läsnä, ja vitsejä revitään erityisesti naapurimaa Australiasta.

Ota yhteyttä