Tonga

Matka Tongalle kannattaa laittaa bucketlistalle
 

Matka Tongalle - jossa aika seisahtuu

Tonga on reppureissaajan paratiisi Tyynellä valtamerellä. Alueella on 170 saarta, joten täällä voit kirjaimellisesti kulkea omia polkujasi. Tsekkaa KILROYn edulliset lennot ja majoitukset ja sukella seikkailuun.

Tonga

Kapteeni Cook nimesi Tongan "Ystävyyden saareksi". Vielä 500 vuotta myöhemminkin tongalaiset edelleen tervehtivät nykypäivän tutkimusmatkailijoita hymyillen ja ottavat vieraat vastaan lämmöllä ja vieraanvaraisuudella.

Matka Tongalle - jossa aika seisahtuuTongan paratiisisaarella on aina aikaa jutustella ja tavata ystäviä.

Tonga on Tyynenmeren viimeinen kuningaskunta ja ensimmäinen läntinen maa kansainvälisellä aikavyöhykkeellä, josta "aika alkaa". Jos sinulla on aikaa oleilla Tongalla hieman pidempään, saatat huomata, että Tonga on pikemminkin paikka, jossa "aika seisoo".

Vaikka infrastruktuuri paranee jatkuvasti ja ylellisiä lomakohteita rakennetaan, Tonga on yhä sopivasti koskematon, ja elämää eletään pienimmällä mahdollisella vaihteella. Tongalla on aina aikaa jutustella ja tavata ystäviä kava-klubeilla. Jopa paikalliset bisnesmiehet käyskentelevät ympäriinsä solmioon ja pikkutakkiin sopiviin sharonkeihin sonnustautuneina.

Matka Tongalle – huippuluokan vesiaktiviteetit kutsuvat

Tongan 170 saarta tarjoavat huippuluokan vesiaktiviteetteja: ainutlaatuisia snorklaus- ja sukelluskokemuksia, ryhävalaiden tarkkailua, purjehdusta, melontaa, surffausta, kalastusta sekä upeita valkoisia hiekkarantoja. Kun olet vihdoin nähnyt vaivan päästäksesi sinne mistä aika alkaa, nauti ajattomuudesta ja lähde tutkimusmatkalle Tongan monille saarille. Jos pitkät lauttamatkat aiheuttavat pahoinvointia, hemmottele itseäsi sisäisillä lennoilla.

Tongatapu – aaltoja ammattilaisille

Tongan pääkaupunki Nuku'alofa sijaitsee kuningaskunnan suurimmalla saarella, Tongatapulla. Saarella ei ole monia rantoja, mutta siitä on tullut suosittu surffauskohde. Aallot murtuvat koralliriuttoihin 100 metrin päässä rannasta, joten surffausta Tongatapussa ei suositella aloittelijoille.

Tongalle surffaamaan?Tongalle surffaamaan, miten olis?

Jännitystä etsivien reissaajien ei kannata missata Anahulun luolia. Ei ole varmaa tietoa, onko kukaan koskaan päässyt luolan perälle asti. Ota siis mukaan hyvät vaelluskengät ja tehokas vettä kestävä taskulamppu. Voit myös snorklata sisälle luolaan. Mikäli rohkeutta ja seikkailuintoa löytyy, merkitse reittisi luolassa ja mene yhä syvemmälle.

Jos sinulla on aikaa hengailla ja ystävystyä paikallisten kanssa, Nuku'alofalla opit paljon Tongan kulttuurista. Juo kavaa paikallisten miesten kanssa, anna tanssijalkojen viedä Wild Blue Pacific Nightclubilla, katso rugby-ottelu ja osallistu paikallisten villeihin keskusteluihin.

Tongan syrjäiset Ha'apain saaret - off the beaten track

Unelmoitko kuljeskelusta pitkin autiota rantaa hiekka varpaidesi välissä ja suolainen merituuli hiuksissasi? Silloin reissusi tulee suuntautua jollekin Ha'apain 62 saarista, joista jopa 45 ovat asuttamattomia. Päästäksesi määränpäähäsi tarvitset joko paljon rahaa tai aikaa. Ha'apaille matkustavan täytyy joko odotella satunnaisia paikallisia kuljetuksia tai vuokrata oma vene. Kokemus on kuitenkin vaivan väärti, sillä vain ani harvalla matkailijalla on mahdollisuus tutustua näihin koskemattomiin saariin.

Matka Tongalle pitää sisällään unohtumattomia venematkojaMatka Tongalle pitää sisällään ikimuistoisia hetkiä veneen kyydissä.

Ha'apain saarilla sukeltaminen on aivan omaa luokkaansa. Sukellusreissut voidaan järjestää Lifuka-pääsaarelta käsin. Saarten välissä purjehtiessasi voit bongata koko joukon meressä polskivia ryhävalaita.

Vava'un saaristo: snorklausta valaiden kanssa

Useimmat matkaajat vierailevat Vava'un saarilla Pohjois-Tongalla. Pääsaari Neiafu tarjoaa laajan valikoiman erilaisia aktiviteetteja matkailijoille, joten kukaan tuskin jää rannalle nuolemaan näppejään. Vava'u tunnetaan parhaiten valaidentarkkailumatkoistaan.

Heinäkuusta marraskuuhun ryhävalaat lisääntyvät saaristossa. Useimpiin sukellusretkiin on lisäksi sisällytetty valaiden bongailua sukellusten välillä. Voit tutustua vedenpinnan alaiseen maailmaan myös snorklaamalla. Jos olet onnekas, saatat päästä näkemään jättimäisiä ryhävalaita niiden luonnollisessa ympäristössä.

Lahden ulkopuolella on aina ankkuroituna muutama sata jahtia, joten läheisille saarille kannattaa yrittää liftata kysymällä miehistöltä, jos he tarvitsisivat yhden ylimääräisen silmäparin yövuorossa. Ja näillä reissuillahan ei merimiestarinoilta voi välttyä...

Snorkling Couple 000069111943Snorklausta samoissa vesissä valaiden kanssa, pakko kokea! 

Niuas - maailman laidalla

Pohjois-Vava'ussa sijaitsee kolme pientä tuliperäistä saarta, jotka työntyvät esiin meren syvyyksistä. Niuas-saaret sijaitsevat kahden ja puolen päivän purjehdusmatkan päässä Tongatapusta. Tämän kauemmaksi et juurikaan voi enää matkustaa! Useimmat tongalaisetkaan eivät ole koskaan vierailleet saarilla.

Niuas-saarilla asuu 1400 omavaraista asukasta, jotka elävät saaren ehdoilla, eivätkä edes uneksi poistumisesta. Niuas eroaa totaalisesti muusta Tongasta, sillä ihmiset puhuvat eri murretta ja osaavat vain hyvin vähän englantia sekä ovat huomattavasti pidättäytyväisempiä. Kipuaminen saaren kolmen, aikaisemmin hyvin aktiivisen tulivuoren kraatereille on unohtumaton kokemus. Täällä olet todellakin kaukana aivan kaikesta...

Tonga - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä