Tahiti

Tahitin matkat ja Ranskan Polynesian turkoosi viettelys – anna mennä!
 

Tahitin matkat - Ranskan Polynesian suosikkiin

Tahiti on Ranskan Polynesian tunnetuin saari. Keskellä Tyyntämerta lepäävät 118 saarta ja atollia ovat jo pitkään houkutelleet matkailijoita paratiisiin, eikä mikään ihme. Tahitilla voit loikoilla palmujen katveessa turkoosin eri sävyissä väreilevän veden äärellä ja nauttia jäisistä daquiri-drinkeistä. Saarten kauneus on unohtumaton, erityisesti Bora Boran. Tahitin matkat ovat sinulle, joka ansaitset vain parasta!

Tahiti

Jos sinulla on vain muutama viikko lomaa ja haluat kokea mahdollisimman paljon Tyynenmeren fiilistä lyhyessä ajassa, kannattaa matkustaa Tahitille ja muille ympäröiville Ranskan Polynesian saarille. Koska saaret ovat Huahine-saarta lukuun ottamatta kallis määränpää, on suositeltavaa järjestää matka kotoa käsin, sillä se on yksinkertaisesti paras tapa säästää rahaa.

Tahitin matkat - tätä auringonlaskua et unohdaTahitin matkat – näitä auringonlaskuja et unohda!

Onneksi siis on kuitenkin temppuja, joilla voi kokea tämä paratiisin ilman perikatoon joutumista: varaa halvimmat hostellit, valmista itse ruokaa, matkusta bussilla tai yritä liftata ympäri saarta - samalla voit tutustua paikallisiin tien päällä. Ota myös mukaan oma snorkkelisetti, jolle tulee taatusti käyttöä. Jokaisessa lahdenpoukamassa on hämmästyttävän kaunista merenalaista elämää.

Tahiti - mustia rantoja ja taiteilijoiden jalanjälkiä

Tahiti tuo monille ihmisille ensimmäisenä mieleen kauniit seppelepäiset tytöt, lannevaatteet, valkoiset palmujen reunustamat rannat ja seisovan pöydän juhla-ateriat. Tahiti on kuitenkin myös paljon muuta. Jos haluaa välttää japanilaiset ja amerikkalaiset turistiryhmät, kannattaa lähteä merta edemmäs kalaan, esimerkiksi Raiatean vehreälle ja arkeologisia muinaismuistoja täynnä olevalle saarelle.

Tahitin rannat ovat itse asiassa mustia, sillä ne koostuvat hienosta tulivuorihiekasta. Saarella voit ihailla tulivuorikiviä sekä tutustua pieniin kyliin, jotka kätkeytyvät laaksojen väliin. Vieraile reissullasi myös ranskalaisen taiteilijan Paul Gauguinin museossa ja opi hänen tuottoisimmista vuosistaan Tahitilla 1800-luvun lopussa.

Ranskan Polynesian suosikki - TahitiTahitin vehreä kauneus on yksinkertaisesti koettava omin silmin. 

Tahitin kuulut surffiaallot

Tahitin sanotaan olevan surffauksen synnyinsija. Täältä löytyy aaltoja niin ammattilaisille kuin aloittelijoillekin. Tahiti Itissä, saaren pienimmässä osassa, Hava'e Passissa on ehkä maailman suurimmat sekä vaarallisimmat aallot. Tahiti Itissä eli "Pikku Tahitissa" sijaitseva Teahupoo on varattu ammattilaissurffaajille - joka on toisaalta mainio paikka tsekata surffaajia, jos olet aloittelija.

Ranskan Polynesian pääkaupunki Papeete sijaitsee Tahitilla. Kaupunki on kallis eikä kovinkaan viehättävä, ellei sinulla on varaa shoppailla, bilettää ja nauttia muutama gin tonic loistojahdin kannella miljonääriltä näyttäen… Ei hassumpi mielikuva sekään!

Huahine - reppureissaajan unelma

Jos etsit rentoa rantapummin elämää reppureissaajatyyliin Ranskan Polynesiassa, you'll love Huahine! Ylelliset lomakohteet eivät ole vielä täyttäneet saaren kauniita hiekkarantoja ja siksi massaturismi ei ole vielä vallannut Huahinea. Täällä ei ole paljon tekemistä, mutta aallot vetävät veteen surffaajia ja rantaelämästä nauttivat voivat loikoilla upeilla rannoilla ja ihailla kaunista laguunia. Huahine on edullinen laiskottelijan paratiisi.

Tahitin matkat - kutsu veden alleTahitin vesi on kristallinkirkasta, joten näkyvyys veden alla on todella hyvä. 

Raiatea - sukella hylylle

Raiatea on villi ja kesyttämätön saari, jossa eivät turistit parveile. Raiatella ei ole varsinaisia uimarantoja ja sen maasto on luonnontilaisempaa kuin muualla. Saarella sataa enemmän kuin esimerkiksi Bora Boralla, minkä vuoksi sen näkymät ovat upean vihreät. Raiatean saarta asuttavat paikalliset elävät perinteitä kunnioittaen. Täällä voit lisäksi sukeltaa hylylle, jonka sisällä 25 metrin syvyydessä on ilmakuoppa, jossa voit riisua maskisi ja ihmetellä hajuja.

Bora Bora - viettelevää ylellisyyttä

Bora Bora on hyvä paikka lopettaa loma tyylikkäästi: saari viettelee sinua tuhlailemaan tarjoamalla luksusluokan ravintoloita ja hieman liian ylellisiä shoppailumahdollisuuksia. Luultavasti kuitenkin nautit rahanmenosta täällä, yhdellä maailman kauneimmista saarista.

Bora Bora on koralleista muodostunut saari, jota ympäröivät kauniit riutat ja pienet asuttamattomat Bountysaaret. Vesi riutoilla on kristallinkirkasta ja veden läpi näkee esteettömästi pohjaan, jossa uiskentelee rauskuja ja barracudoja. Jos haluat lomaasi hieman luonnetta, kiipeä Pahia-vuorelle, joka sijaitsee keskellä saarta. Matka ylös kannattaa, sillä voit olla itsestäsi ylpeä huipulle vihdoin päästyäsi ja upeita maisemia ihaillessasi.

Ranskan Polynesia - Bora BoraNämä mökit on nähtävä joskus. Matka Tahitille on bucket list -ainesta!

Maupiti - tuntematon paratiisi

Maupiti on kuin miniversio Bora Borasta sellaisena kuin se vielä oli 40 vuotta sitten. Maupitilla ei ole turistialueita eikä pankkiautomaatteja ja saarelta löytyy vain muutamia ravintoloita. Maupiti täyttää kaikki fantasiat autiosta trooppisesta saaresta ja koskemattomista rannoista. Täällä nautiskellaan elosta syöden kookospähkinöitä ja napaten kaloja turkoosista laguunista, jossa snorkkelointi tuntuu kuin olisi luonnon akvaariossa. Maupiti on vielä tuntematon paratiisi maan päällä, mikä johtuu lähinnä sen syrjäisestä sijainnista.

Tahiti - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä