Samoa

Matka Samoalle - upeaan luontoparatiisiin
 

Matka Samoalle - upeaan luontoparatiisiin

Samoa on vaeltajan unelma viidakkoreitteineen ja sademetsineen. Sukella seikkailuun ja pulahda matkallasi virkistäviin lähdevesiin, vilvoittele vesiputouksissa ja ihastele karuja tuolivuorikraatereita. Samoan saarivaltio on ystävällisten ihmisten, vaatimattoman elämän ja valkoisten hiekkarantojen paratiisi. Heitätydy elämäsi seikkailuun – tee matka Samoalle!

Samoa

Samoa on yksi Tyynenmeren pienimmistä samoin kuin köyhimmistä maista. Suuria hotellikomplekseja ei Ranskan Polynesian rantojen tuntumassa ole, vaan reissaajat majoittuvat pienissä majoissa. Samoa tarjoaa samat puitteet kuin Salomonsaaret, mutta ei vaadi niin suuria ponnisteluja. Saarelta saarelle hyppely onnistuu vaivattomammin ja ihmiset ovat avuliaita sekä suorasanaisia. Matkailua on Samoalla enemmän, mutta täällä voit selviytymisen sijaan keskittyä nautiskeluun suurella N:llä!

Matka Samoalle - upeaan luontoparatiisiinMatka Samoalle tarkoittaa täyttä rentoutumista paratiisimaisemissa.

Upolu ja paikallinen samoalainen elämänmeno

Samoan pääkaupunki Apiassa Upolun saarella on kiintoisaa nähdä, miten vanha, paikallinen Tyynenmeren kulttuuri yhdistyy moderneihin, globaaleihin vaikutteisiin. Hieman nuhjuinen kaupunki ei ole järin viehättävä, mutta täältä löydät hyviä ruokapaikkoja sekä ihastuttavia pikku kahviloita. Rugby on samoalaisten sydäntä lähellä, joten etsi mukava baari ja nauti matsista paikallisten kanssa. Upolulainen yöelämä on kokemisen arvoinen; lanteet ja peppu keikkuvat R&B-musiikin tahdissa ja uusia ystäviä löytyy takuuvarmasti.

Upolussa on lisäksi hurmaavia rantoja. Parkkeeraa siis muutamaksi päiväksi palmujen katveeseen ja yövy paikallisten tapaan majassa. Unohda kello kotiin ja anna sielusi levätä. Päivän jos toisenkin saa helposti kulumaan snorklailemalla ja paikallisia herkkuja maistelemalla.

Kookospähkinä on usean samoalaisen ruoan pääraaka-aine, ja lisäksi sen uskotaan karkottavan hyttyset. Nauti siis Samoan matkallasi kookosta niin sisäisesti kun ulkoisesti - vatsasi voit täyttää kookosleivällä, jonka puolestaan voit huuhtoa alas kookosmaidolla. Illan pimetessä hiero ihoosi kerros valkoista.

Matka Samoalle - viidakkomökkiSamoalla asutaan mökeissä luonnon äärellä.

Tulivuoret ja hiekkarannat - Samoan luontoelämykset

Samoan Savai'i on tunnettu tulivuoristaan, joita tältä vulkaaniselta saarelta löytyy jopa 450. Kokeaksesi kuuseikkailun maan päällä tsekkaa Mt. Matavanu ja Dwarf's Cave, jonne on hyvä varustautua kunnollisilla kengillä ja taskulampulla luotettavan oppaan johdolla.

Koe myös saaren uskomattomat sukellus- ja snorklausspotit. Paikalliset sukellusyritykset järjestävät erilaisia retkiä koralleille ja meren syvyyksiin. Vältä siis retkiä likaveden saastuttamalle Manase-laguunille. Heti riutan ulkopuolella on huimasti nähtävää aina laivojen hylyistä merikilpikonniin ja värikkäisiin kalaparviin.

Saarihyppele Samoalla: Manono ja Apolima

Mikäli haluat karata pois kaikesta, mikä muistuttaa länsimaisesta sivilisaatiosta, ota suunnaksi Manono. Tällä pienellä saarella, joka sijaitsee 22 kilometrin päässä Upolusta, voit yöpyä edullisesti. Lisäksi useiden hotellien hintaan sisältyy snorklausretki sekä täysi ylläpito.

Toisenlaista majoitusta voi päästä kokeilemaan Apolimassa. Tällä 80 asukkaan saarella voit yöpyä mukavasti kotimajoituksessa ja päästä oikeaan samoalaiseen tunnelmaan.

Samoa - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä