Salomonsaaret

Sukella Salomonsaarten tutkimusmatkallasi suureen tuntemattomaan
 

Matka Salomonsaarille - nykyajan tutkimusmatkailijan unelmakohteeseen

Tämän päivän kapteeni Cook matkustaisi varmasti Salomonsaarille, sillä siellä odottaa takuuvarma seikkailu. Saarten dramaattinen luonne herättää suurta kunnioitusta; aktiivinen tulivuori, manaatit, delfiinit, kilpikonnat sekä laivojen hylyt tarjoavat unohtumattomat puitteet elämän- ja jännityksenjanoiselle reissaajalle.

Salomonsaaret

Useimmat Salomonsaarille reissaavat tuntevat olonsa saarten ainoiksi matkailijoiksi. Salomonsaaret ovat edelleen yksi harvoista kehitysmaista Tyynellämerellä, mutta jopa täällä voi nähdä jälkiä maailmanhistorian turbulensseista. Toisessa maailmansodassa Salomonsaaret olivat Tyynenmeren sotilaallinen etuvartio. Täällä Yhdysvallat ja Japani taistelivat saarelta saarelle sotilastukikohtia vallaten. Australian Tyynenmeren poliisi on alueella edelleen läsnä, vaikka Salomonsaarilla onkin nykyään täysin rauhallista. Nykyajan matkailijan suurin haaste lienee saarivaltion infrastruktuuri sen arvaamattomine ja rajallisine ominaisuuksineen.   

Historian jälkiä Salomonsaarilla

Salomonsaarten pääkaupunki Honiara, joka sijaitsee Gaudalcanalin saarella, ei ole maan suurin silmänilo. Odottaessasi lauttaa todelliseen paratiisiin sinun kannattaa kuitenkin käyttää aikasi tutkaillen toisen maailmansodan aikaisia jäänteitä, joita löytyy ympäri Gaudalcanalin saarta. Saaren tuntumassa sijaitsevaa lahdenpoukamaa kutsutaan nimellä Iron Bottom Sound, sillä se on todellinen sotakoneiden hautausmaa: meren syleilyssä ruostuvat amerikkalaisten sekä japanilaisten lentokoneiden ja laivojen hylyt. Varsin vaikuttava näky on esimerkiksi B-17 Flying Fortress, joka sijaitsee vain 18 metrin syvyydessä. Huimin hylkysukelluskohde löytyy kuitenkin Ghizo-saaren lähistöltä, Salomonsaarten läntisestä provinssista. Täällä voit sukeltaa japanilaiselle Toa Maru -alukselle ja nähdä sen lastina olleita kaasunaamareita, puhelimia, säiliöitä, moottoripyöriä ja lääkkeitä, jotka makaavat hajallaan pitkin hylkyä.

Malaita - Salomonsaarten helmi

Malaita on yksi Salomonsaarten piilossa olevista helmistä, jonne vain harvat matkailijat löytävät tiensä. Saarella on vain muutamia majoitusvaihtoehtoja eikä turistitarjouksia tunneta. Paikalliset ovat ystävällisiä ja toimivat mielellään oppaina pientä korvausta vastaan. Tutustumalla saaren asukkaisiin voit pian löytää itsesi pelaamassa jalkapalloa paikallisen perheen vieraana, kalastamassa tai keskustelemassa kyläpäällikön kanssa.

Malaitalla sanotaan myös olevan mahdollista vierailla kwao-heimon luona. Heimo elää eristyksissä Sinalangu-vuorilla, jossa sen jäsenet edelleen elävät vanhojen perinteiden mukaisesti: keihäillä metsästys, esi-isien palvonta sekä Aatamin asu kuuluvat luonnonläheiseen elämäntapaan.

Langa Langan ja Lao Lagoonin keinotekoiset saaret

Älä missaa myöskään keinotekoisia Langa Langan ja Lao Lagoonin saaria. Saaret on rakennettu koralliriuttojen päälle ja ne ovat jäänne ajoista, jolloin saarelaisten piti puolustaa itseään kannibaaleja vastaan heimosotien aikana. Suurin saari, joka on halkaisijaltaan vain yhden kilometrin kokoinen, onkin melkoisen yliasutettu.

Salomonsaarten ekologinen luonnonsuojelualue Tetepare

Matkasi Salomonsaarille ei ole täydellinen ennen kuin olet käynyt maan ainoalla luonnonsuojelualueella, Teteparen saarella läntisessä provinssissa. Täällä sijaitsee alkuperäisenä säilynyt sademetsä ja kaikki toiminta saarella onkin ympäristöystävällistä. Vedenalainen elämä on päätähuimaavan upea: voit snorklata keskellä barracudojen kimaltelevia parvia delfiinien sekä manaattien kanssa!  

Marovo Lagoon, Salomonsaarten sukellusparatiisi

Kuten suurimassa osassa Salomonsaaria, myös Marovo Lagoonilla voit kokea palmupuiden huojuntaa, trooppisia metsiä ja koralliriuttoja. Tavanomaisesta rantalomasta poiketen täällä sijaitsee sukeltajan paratiisi luolineen, korallipuutarhoineen ja haineen. Rohkeimmat voivat tutustua Marovo Lagooniin kierrellen saaria kajakilla. Muutaman päivän kajakkimatkalla voit käydä syrjäisillä saarilla, jonne turistit eivät yleensä eksy. Muista pakata mukaan vaelluskengät, sillä läntinen provinssi tarjoaa silmiä hiveleviä vaellusmaisemia. Täällä voit kiivetä useille uljaille tulivuorille ja vaikuttua upeista näkymistä laguunin yli.

Salomonsaaret - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä