Papua-Uusi-Guinea

Paikallisten tapojen vaalimista Papua-Uudessa-Guineassa
 

Matka Papua-Uuteen-Guineaan - villiin maailmaan

Papua-Uusi-Guinea on yksi maailman arvoituksellisimmista, salaisimmista ja tutkimattomimmista paikoista. Tämä saarivaltio Tyynen valtameren lounaisosassa, Australian ja Indonesian välissä, on täydellinen kohde niille, jotka haluavat matkustaa mahdollisimman kaukaiseen ja alkeelliseen kohteeseen.

Papua-Uusi-Guinea

Matka Papua-Uuteen-Guineaan on kuin matka toiseen maailmaan tai aikaan, jolloin planeettamme oli vielä koskematon. Papua-Uutta-Guineaa sanotaankin paikaksi, jossa luonto näyttää vielä samalta kuin niinä aikoina, jolloin dinosaurukset tallustelivat planeetallamme.

Papua-Uuden-Guinean pääkaupunki Port Moresby

Suurin osa Papua-Uuteen-Guineaan saapuvista matkustajista lentää Port Moresbyyn. Pääkaupungissa asuu noin 250 000 asukasta, ja kansainväliseltä lentokentältä pääsee muun muassa Australiaan, Singaporeen, Hongkongiin, Tokioon, Manilaan Filippiineillä, Kuala Lumpuriin sekä Fidzille. Port Moresbyssä itsessään ei ole paljon tekemistä, joten pääkaupungista kannattaakin siirtyä nopeasti muualle Papua-Uuteen-Guineaan seikkailemaan.

Matka itsessään on jo seikkailu

Tälle saarelle matkustettaessa ei saa olla kiire. Paikan päällä ei matkailijaa nimittäin odota mikään valmiina, eikä mikään ole yksinkertaista ja helppoa. Juurikin tästä syystä Papua-Uusi-Guinea on monille reissaajille jännittävä ja mielenkiintoinen kohde. Matkailijan tulee kuitenkin varautua lähes kaikkien mukavuuksien ja infrastruktuurin puuttumiseen. Matka itsessään ja käytännön asioiden hoitaminen paikan päällä ovatkin osa seikkailua.

Papua-Uuden-Guinean lumoava luonto

Papua-Uuden-Guinean lähimmät naapurit ovat Australia ja Indonesia, joita Papua-Uuden-Guinean luonto myös eniten muistuttaa. Eläimet ovat oma lukunsa, sillä saarella elää yhtä paljon eri nisäkäslajeja kuin Australiassa, vaikka Papua-Uusi-Guinea on kooltaan yhdeksän kertaa Australiaa pienempi. Lisäksi saarella on enemmän lintu- ja sammakkolajeja kuin eteläisellä jättinaapurillaan. Tavallaan Papua-Uusi-Guinea on kuin pienoismalli Australiasta. Molemmissa maissa kohtaa samoja eläinlajeja, mutta siinä missä Australia on pääosin kuivaa ja tasaista, on Papua-Uusi-Guinea kostea ja vuoristoinen tulivuorineen, kallioineen ja sademetsineen. Molemmissa maissa asuu esimerkiksi kenguruita. Australian kenguruiden on totuttu näkyvän pomppimassa pitkin tasaista maaseutua, Papua-Uudessa-Guineassa kengurut puolestaan elävät puissa.

Vaaralliset alueet

Papua-Uusi-Guinea ei ole täysin turvallinen maa ja rikollisuus rehottaakin tietyillä alueilla, joten on hyvä pysyä varuillaan. Erityisen varovainen tulee olla osissa Port Moresbyä, Lae'ta ja Mt Hagenia. Sama pätee myös seuraaviin alueisiin: Southern Highlands, Enga, Western Highlands, Chimbu ja Eastern Highlands.

Papua-Uuden-Guinean kohokohdat

Vaikka tiettyä varovaisuutta tulee noudattaa matkustettaessa Papua-Uuteen-Guineaan, voi saaren kuitenkin koluta ja kokea. Reissulla Papua-Uuteen-Guineaan tulee ehdottomasti käydä Kokoda Traililla, joka on 96 kilometriä pitkä trekki läpi sademetsien ja kivikoiden. Reitti on jatkuvaa ylä- ja alamäkeä ja on rankka seikkailu, vaikka kävelisitkin vain osan siitä.

Kokoda Trail on historiallinen reitti, sillä sen varrella amerikkalaiset, australialaiset ja japanilaiset taistelivat toisessa maailmansodassa toisiaan sekä maastoa vastaan. Reitillä on useita sotamuistomerkkejä, ja matkalla voi tavata sen varrella asuvia ihmisiä.
 
Jos haluaa päästä kokemaan paikallista kulttuuria aidoimmillaan, kannattaa vierailla Tarin kylässä, jossa pääsee tapaamaan perinteisesti elävää huli-kansaa. Papua-Uuden-Guinean parhaat luontoelämykset löytyvät Centralin, Oron ja Milne Bayn provinsseista; kauniit koralliriutat, sademetsien peittämät vuoret samoin kuin ystävälliset paikalliset tekevät taatusti vaikutuksen. Erityisen sukelluskohteen Papua-Uudesta-Guineasta tekevät toisessa maailmansodassa vesiin uponneeet alukset, joita löytyy etenkin Tufilta, Alotaulta ja Samarain saarelta.

Rakkautta, krikettiä ja melontafestivaali

Pohjoisessa, Trobriandin saarilla voi nähdä - jos onni on myötä - eksoottisen Milamalan festivaalin. Juhlalle tyypilliset elementit ovat "vapaa" rakkaus, kriketti sekä bataatti kaikissa muodoissaan, joka onkin oleellinen osa saaren ruokakulttuuria. Milne Bayn provinssissa sijaitseva Alotaun kaupunki on Papua-Uuden-Guinean ystävällisin, turvallisin ja viehättävin kaupunki. Mikäli reissusi sattuu oikeaan vuodenaikaan, voit päästä kokemaan viihdyttävän Milne Bay Kundu & Canoe -festivaalin. Tässä festivaalissa paikalliset "soturit" ottavat mittaa toisistaan melontakisassa, jossa meno saattaa yltyä todella villiksi.

Papua-Uusi-Guinea - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä