Yasawa-saaret

Sukellus Yasawa-saarilla

Jos pysyttelet koko matkan ajan ainoastaan kuivalla maalla, jäät paljoista paitsi. Nämä kirkastakin kirkkaammat vedet ansaitsevat täyden ihailun ja huomiosi: heitä sukelluskamppeet niskaan ja aloita ihmettely. Pinnan alla sinua odottaa värikkäiden korallipuutarhojen lisäksi paholais- ja kotkarauskut sekä riuttahait. Sukellus Yasawa-saarilla on todellinen tropiikkikokemus!

Paholaisrauskut Yasawa-saarilla

Voit sukeltaa Yasawa-saarilla läpi vuoden, mutta parhaat mahdollisuudet paholaisrauskujen bongaamiseen on touko–lokakuussa. Rauskut vierailevat tuolloin tiheään tahtiin "puhdistusalueilla" – alueilla, jonne kalat tulevat ruokailemaan ja puhdistamaan haavojaan, vähän kuin kylpylöihin! Buukkaa oma sukellusreissusi KILROYn kautta ja varmista pääsysi hyville apajille, joissa voit nähdä jopa yli 10 rauskua yhtä aikaa. Älä missaa mahdollisuutta sukeltaa näiden eleganttien merieläinten seurassa.

Sukellus Yasawa-saarilla: olosuhteet

Sukellus Yasawalla tunnetaan erityisen hyvästä näkyvyydestä ja miellyttävästä veden lämpötilasta. Saariston alueella on lukuisia loistavia sukellusspotteja eritasoisille sukeltajille. Valitse omasi tasosi ja kulloistenkin olosuhteiden, virtauksien, sään ja vuoroveden mukaan.

Lue lisäinfoa ja kurkkaa kuvia ja video Yasawan sukelluksilta

Per sivu
Per sivu

Yasawan sukellusspotit

Suorita PADI-sukellussertifikaatti Fidzillä ja tee löytöretki uskomattomaan vedenalaiseen maailmaan. Tai jos sinulla on jo sertifikaatti taskussa, buukkaa itsesi fundiving-reissulle ja nauti maailman parhaista sukellussaiteista. 

Barrel Head: Ei juurikaan virtauksia, sukelluskavereina harmaita riuttahaita ja kilpikonnia. 

Black Rock Coral Garden: Must-spotti Yasawa-saarilla. Paljon nähtävää: värikkäitä kalaparvija, valkoevähaita, muraaneja, väriä vaihtavia tursaita sekä jättiläiskokoisia kyhmyhuulikaloja.

Sawa-I-Lau Island: Nimetty yhden Yasawa-saarten pienen saaren mukaan. Kuuluisa ei niinkään merielämästä vaan muinaistaiteesta, joita pääset ihastelemaan vedenalaisissa luolastoissa. 

Nova Wall: Hauska spotti virtasukellukselle (drifdiving). Saitilla leijuvat virtauksien mukana sukeltajien lisäksi muraanit, kilpikonnat ja kotkarauskut.

The Blue Room: Syvä, vulkaaninen sukellusspotti. Sukelluksella törmäät makrilleihin, tonnikaloihin ja papukaijakaloihin.

Caves of Babylon: Taiainomainen! Vedenalaisia luolia 15–18 metrin syvyydessä. Pääsy tälle spotille riippuu virtauksista ja sukeltajien kokemuksesta. 

Kuvia sukelluksilta Fidzillä/Yasawalla 

 

Ota yhteyttä