Nadi

Kauniita maisemia, trooppisia kukkia ja hyvää mieltä - Tervetuloa Nadiin!
 

Matka Nadiin - Tervetuloa Fidzille

Starttaa Fidzin saartenvalloitusreissusi Nadista, jossa voit tutustua hindutemppeleihin ja maailman suurimpaan hyönteiseen sekä nauttia elämästä tekemättä mitään valkoisten rantojen hiekalla. Tervetuloa ihanan laiskaan Nadiin!

Fidziläisiä rennompaa kansaa on turha etsiä. Täällä vaalitaan leppoisaa ja kiireetöntä elämää. Monen reissaajan sanoin saarten asukkaat ovat ehkä planeettamme ystävällisintä porukkaa.

Matka Nadiin - ja fidziläinen cityelämää

Nadi on yksi Fidzin suurimmista kaupungeista ja se sijaitsee Viti Levun saarella, joka taas on Fidzin yli kolmestasadasta saaresta suurin. Kansainväliset lennot suuntautuvat suurimmaksi osaksi Nadin kentälle, koska se on Fidzin merkittävin. Monelle matkalaiselle Nadi on tosin vain pysähdyspaikka matkalla muille saarille, mutta vaikka Nadi ei ehkä ole Fidzin kauneimpia kohteita, kaupungin tuntumassa on kuitenkin mukavia rantoja ja kiinnostavaa nähtävää. Jos historia kiehtoo sinua, voit esimerkiksi suunnata Nadin Fidzi-museoon.

Matka Nadiin - Viti Levu on Fidzin suurin saari ja sillä sijaitsee myös Nadi sekä maan pääkaupunki Suva.

Festivaaleja ja shoppailua Nadissa

Värikäs ja rauhaisa Sri Siva Subramaniya -temppeli on ehdottomasti vierailun arvoinen. Koko eteläisen pallonpuoliskon suurin hindutemppeli on monen pyhiinvaeltajan määränpää. Koe temppelialueella joka kuukausi pidettävä Karthingai Puja -festivaali ja huhtikuinen Panguni Uthiram Thiru-naal -festivaaliseremonia. Thai Pusam -juhlallisuudet koittavat puolestaan aina tammikuussa.

Sri Siva Subramaniya Swami -hindutemppeli on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde Nadilla

Jos hengellinen meininki ei kiinnosta, Nadissa pääsee myös shoppailemaan. Pääkatua reunustavat lukuisat pikkukojut, joista voi tehdä käsityö-, koru- ja vaatelöytöjä. Shoppailu Nadissa onnistuu sopuhinnoin ja pääkadun valikoimista löydät paikallisia laatumerkkejä, trendikkäitä luomuksia, farkkuja sekä surffivermeitä. Nadi on myös hyvä paikka päivittää henkilökohtainen elektroniikkavarastosi: hanki muistikorttisi ja päivitä digikamerasi uuteen versioon Nadissa. Lauantain markkinoilta voit lisäksi tehdä hyviä ja erikoisiakin löytöjä!

Samaisen pääkadun varrella on myös runsaasti ravintoloita ja baareja, jotka ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia. Nadi tarjoaa vierailijoille hyvän valikoiman niin fidzliäistä kuin intialaista, kiinalaista kuin länsimaalaisiakin makuelämyksiä – ja vieläpä kohtuulliseen hintaan!

Kokeile myös perinteistä kava-juomaa, joka valmistetaan pippurimaisesta juuresta. Litku muistuttaa ulkonäkönsä perusteella kuravettä, mutta sillä pääsee iloisiin tunnelmiin! Kavalla on aiemmin ollut suuri merkitys fidziläisessä kulttuurissa ja uskonnollisissa rituaaleissa. Kava on edelleen tärkeä osa fidziläisyyttä, mutta nykyään se kuuluu rituaalien lisäksi normaaliin sosiaaliseen kanssakäymiseen.

Kavaa valmistetaan kuivatuista kava-juurista.

Reissuvinkit Nadin ympäristöön

Yksi Fidzin kauneimmista ja vehreimmistä saarista on Nananu-inRan, joka sijaitsee situated Viti Levuksen pohjoispuolella. Nananu-inRanin ympäristössä kannattaa kurkistaa pintaa syvemmälle valaiden, haiden, rauskujen ja suurten, värikkäiden kalaparvien sekaan. Ja kuivatella voit sitten luonnollisesti valkoisella hiekkarannalla...

Mamanuca-saarten vesi on ehkäpa maailman kirkkainta - täydellistä snorklaukseen!

Nadista pääset lisäksi näppärästi kauniille Robinson Crusoe -henkisille Mamanucan saarille. Näistä Manan saari on aivan Nadin lähellä, vain noin 10 minuutin lentomatkan päässä. Sieltä löydät kristallinkirkkaan veden ympäröimää rauhallista hiekkarantaa. Manan vedenalainen maailma on snorklaajan unelma: kalaparvien väriloisto on suorastaan huikea! Myös Fidzin parhaat surffiaallot löytyvät näiden saarten ympäristöstä.

Maailman suurin hyönteinen!

Päiväretki Nadista Mount Batilamun -vuorelle on enemmän kuin hyvä idea. Siellä sijaitsevassa Koroyanitun kansallispuistossa risteilee patikkareittejä, joiden varrella voit nähdä maailman suurikokoisimman hyönteisen Giant Fijian Long-Horned Beetlen – hämmentävä, mielenkiintoinen ja kauhistuttava näky. 

Liikkuminen Nadissa

Fidzin kansainvälinen lentokenttä sijaitsee Nadissa, vain noin 9 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Paikallisbusseja liikkuu tasaiseen tahtiin lentokentältä kaupunkiin ja takaisin, tai vaihtoehtoisesti voit napata taksin. Busseilla pääset liikkumaan helposti myös Nadista esimerkiksi Suvalle ja Lautokaan. 

Huomiotavaa

Huomaathan, että Fidzi on taifuuni-aluetta. Rajut trooppiset myrskyt ja taifuunit ovat saarten kiusana marraskuusta huhtikuulle. Näinä kuukausina on hyvä tarkistaa erityisen tarkkaan säätiedoitukset ennen pidemmille päiväretkille lähtöä. Kuivakausi sijoittuu touko–lokakuulle.

 

Nadi - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä