Fidzi

Matka Fidzille - Nauti paratiisin tarjonnasta
 

Fidzin matkat - Bula bula!

Leveät hymyt ottavat sinut vastaan jo heti lentokentällä - Tervetuloa Fidzille! Ennen kuin huomaatkaan Fidzi on vienyt sydämesi ja 'bula' on uusi lempisanasi. Reissaa maagisen kauniissa maisemissa ja valitse omasi monipuolisista seikkailuvaihtoehdoista. Löydä unelmiesi uimarannat, opettele sukeltamaan tai hikoile kunnon fitness-treeneissä. Tutustu valloittavaan paikalliseen kulttuuriin ja napsi surrealistisen upeita kuvia - no filters needed!

Fidzin loma alkaa Viti Levun saarelta

Fidziin tutustuminen on hyvä aloittaa Viti Levusta, sillä tällä saarella sijaitsevaan Nadiin saapuvat useimmat kansainväliset lennot. Viti Levu on saarista suurin ja sitä pääsee kiertämään vaivattomasti bussilla. Saaren pohjoisosassa on rannan tuntumassa pieni Nananu-i-Ran -saari, jossa näet omin silmin, miltä paratiisi näyttää.

Viti Levun etelärannikko on kokonaisuudessaan tutustumisen arvoinen, erityisesti Coral Coastin upeat rannat houkuttelevat sukeltamaan ja snorklaamaan. Ja kun olet aikasi laiskotellut pääsaarella, voitkin siirtyä jatkamaan rentoutumista Yasawa-saarille.

Matka Fidzille - Snorklaa Fidzin kirkkaissa vesissä

Mitä tehdä Fidzillä?

Parhaiten Fidzin paratiisisaariin tutustut erilaisilla laivamatkoilla ja saarihyppelyillä.  Hommaa itsellesi Bula Pass ja kruisaile saarelta toiselle. Tämä jos mikä on reissaamisen vapautta! 

Fidzin vedenalainen maailma on suorastaan maaginen, joten PADI Open Water -sukelluskurssin suorittaminen yhdessä maailman upeimmista "akvaarioista" jää taatusti mieleen. Hanki itsellesi huippukokemuksia Fidzin matkalta vesissä, joissa ohitsesi lipuvat valaat, hait ja sateenkaaren kaikissa väreissä hehkuvat kalaparvet. Ja jos sukellus ei jostain syystä iske, on snorklaus enemmän kuin varteenotettava vaihtoehto.

Fidzin matkalla on tarkoitus lepuuttaa ja loikoilla, joten muista, että rentoutuminen on aktiviteetti sekin...

Matka Fidzille - KILROY

Kiireettömyyttä ja kavaa Fidzillä

Yksi Fidzin kummajaisista on kava, jota ei vain yksinkertaisesti voi olla maistamatta. Kava on pippurikasvin juuresta valmistettu jauhe, joka "pestään" veteen. Tämä kuravettä muistuttava juoma on yleistä koko Tyynenmeren alueella ja se on erityisen tärkeä fidziläisessä kulttuurissa: se on osa vanhaa uskontoa ja jumalten palvontaa, ja sillä on keskeinen asema fidziläisten sosiaalisessa elämässä. 

Jos fidziläinen elämänmeno ja tavat kiinnostavat, lue ihmeessä 17 kohdan lista saarivaltion erikoisuuksista

Milloin tehdä matka Fidzille?

Matka Fidzille kannattaa ajoittaa kuivakauteen, joka ulottuu toukokuulta lokakuuhun. Muutoin kannattaa kuunnella säätiedotuksia, sillä trooppiset syklonit eli pyörremyrskyt pyörivät marraskuusta huhtikuuhun. Toisaalta mahtavia seikkailuja voi toteuttaa myös sateessa, mutta järki kannattaa tietenkin pitää mukana matkassa.

Ai niin, bula tarkoittaa moi!

Ota yhteyttä