Cookinsaaret

Rentoudu rannalla tai viilenny vedessä Cookinsaarilla
 

Matka Cookinsaarille - Oseanian Havaijille

Reissu Cookinsaarille on kuin lähtisi autiolle saarelle keskelle valtamerta, kauas kaikesta. Vastassa on 15 saarta täynnä vuoria, viidakkoa ja valkeaa hiekkaa. Harrasta vesiaktiviteetteja kirkkaan turkoosissa meressä tai loikoile riippukeinussa palmun katveessa. Varaa matka Cookinsaarille KILROYlta!

Cookinsaaret

Uuden-Seelannin hallinnassa olevat Cookinsaaret muodostavat atolliryhmän keskellä Tyyntä valtamerta. Täällä arjesta irtaantuminen on varsin vaivatonta. Lähde snorklaamaan ja sukeltamaan tai viiletä pitkin saarta hevosen selässä ihaillen samalla eksoottisia maisemia. Vaellukset kauniin luonnon keskellä voivat suuntautua vaikkapa Raemarulle, tasahuippuiselle vuorelle. Herkutteluun sopii 'ika mata', joka on raakaa tonnikalaa kookosmaidon ja hienonnettujen kasvisten kera. Huomaa myös yhtäläisyydet toisen lomasaariryhmän, Havaijin, kanssa. Molemmissa raikaa ukulele ja sijainti on samalla leveyspiirillä. Tärkein yhteinen tekijä on luonnollisesti paratiisimaiset puitteet.

Rarotonga - Cookinsaarten pikkujättiläinen

Cookinsaarten mahtavin ja suurin saari Rarotonga on eräänlainen "pääkaupunki". Se palvelee vierailijoitaan ravintoloiden ja viihteen voimalla. Myös pankkipalvelut löytyvät täältä. Vaikutu alkuperäisasukkaiden, maorien, kulttuurista sekä erityisesti tanssiesityksistä. Kokeile myös paikallisten suosimia ajanviettotapoja. Herää sunnuntaiaamuna aikaisin ja suuntaa kuuntelemaan kaunista 'a cappella' -laulua, joka täyttää kirkot soinnillaan ja ihmisillä. Iltojen pimetessä asukkaat asettuvat meren äärelle ja odottavat kunnes koneet laskeutuvat läheiselle lentokentälle keskiyön aikaan. Halpaa huvia!

Autenttinen Aitutaki

Cookinsaarten toiseksi suurin saari Aitutaki on vielä suurten turistimassojen ulottumattomissa, vaikka saaren pääelinkeino onkin matkailu. Saarella voit nähdä jättimäisiä puita ja Cookinsaarten vanhimman kirkon. Must-kohteista ykkönen sijaitsee saaren keskellä viekoittelevan turkoosissa laguunissa: Tapuaetain saareke takaa kauneimmat näköalat ympäristöön. Reissu tälle pikkusaarelle on Aitutakin suosituin retki. Majoitusta löytyy edullisesta luksukseen.

Liikkuminen Cookinsaarilla

Kansainväliset lennot laskeutuvat Rarotongan kansainväliselle lentokentälle. Yhteydet Uudesta-Seelannista lienevät näppärimmät, jolloin Cookinsaaret on mukava lisästoppi reissuusi Oseanian alueelle. Matkat saarten välillä hoituvat kätevästi Cookinsaarten ainoan sisäisen lentoyhtiön Air Rarotongan pienkoneilla. Parhaimmat yhteydet ovat Aitutakille, jonne on lentoja päivittäin. Saarihyppely Cookinsaarilla on mahdollista lähinnä yksityisveneiden kyydissä, sillä pienempien saarten välillä ei yksinkertaisesti ole muuta liikennettä vesi- eikä ilmateitse. Tosin juuri tästä syystä uniikit pikkusaaret ovatkin niin kiehtovan koskemattomia.

KILROYn vinkit Cookinsaarille

Matkabudjettia miettiessäsi muista, että jokaisen reissaajan on maksettava 55 Uuden-Seelannin dollarin suuruinen lähtövero lentokentällä maasta poistuttaessa. Lisäksi majoitus on varattava etukäteen, muuten matkasi Cookinsaarille voi tyssätä jo lentokentälle ja paluulento kotiin tulla yllättävän äkkiä. Paras vinkkimme lienee kuitenkin liian tiukan matkaohjelman välttäminen - Cookinsaarten maanpäällisessä paratiisissa matkaajalla on lupa leppoisaan, kiireettömään nautiskeluun.

Cookinsaaret - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä