Tasmania

Tasmanian tuholainen - tuttu lapsuuden piirretyistä
 

Matka Tasmaniaan - Australiaan miniatyyrikoossa

Matka Tasmanian pieneen mutta sitäkin eksoottisempaan Australian osavaltioon kannattaa, sillä se tarjoaa runsaasti sekä kauniita maisemia että kiinnostavaa historiaa ja kulttuuria. Ja tuholaisia. Varaa matka Tasmaniaan KILROYlta.

Tasmania, vain hetki ennen Etelämannerta

Jos olet reissannut Australiaan asti, suosittelemme mitä lämpimimmin, että jatkat matkaa vielä hieman etelämmäs. Tasmania, tai tuttavallisemmin Tassie, on kuin Australia pienoiskoossa - ja silti kovin erilainen. Tasmaniassa matkalaista odottavat laajat, jylhät erämaat, upeat maisemat ja kiehtovat villieläimet. Samaan aikaan Tasmania on täynnä urbaania kaupunkikulttuuria, joka yhdistää vahvan historiallisen perinteen nopeaan tahtiin vaihtuviin trendeihin.

Tasmanian kuuluisuudet

Tasmanian suurimmat starat ovat Hollywoodissa Robin Hoodina mainetta niittänyt Errol Flynn, jonka rakettimainen nousu tähteyteen poiki "In like Flynn" -sanonnan sekä aina yhtä ihana - ja pirullisen vihainen - Tasmanian tuholainen.

Villi Tasmania

Tasmaniassa on mahdotonta kyllästyä. Täällä kannattaa nauttia täysin rinnoin ollessaan yksi harvoista saarelle asti päässeistä. Uskalikoille tarjoutuvat näin parhaat mahdollisuudet ammentaa saaren elämästä ja kokea sen monet turmeltumattomat alueet ja nähtävyydet.

Paras paikka "bushwalking"-metsätrekkaukselle on saaren keskiosassa 65 kilometrin mittainen Overland Track, joka kulkee Cradle Mountain Lake St Clare National Parkin halki. Vaellus kestää kuusi päivää. Kokemus on upea. Kannattaa kuitenkin huomioida sääolosuhteet, jotka saattavat muuttua todella yllättäen.

Suosittelemme myös käyntiä Freycenet National Parkissa, joka on lähellä Coles Bayn pikkukaupunkia Tasmanian itärannikolla. Täältä löydät pitkän vanan koskemattomia hiekkarantoja, poukamia ja runsaasti mahdollisuuksia vaellusretkille. Tämä kansallispuisto on erityisen tunnettu vaaleanpunaisista graniittijyrkänteistään.

Tasmanian itärannikko

Koko saaren itärannikko on täynnä ihastuttavia pikkukaupunkeja, hiekkarantoja ja silmiä hiveleviä näkymiä jylhästä - ja monin paikoin todella kivikkoisesta - rannikosta. Freycenetin kansallispuiston lisäksi paikan kohokohtia ovat kaunis Wine Glass -lahti sekä koillisrannikon Mt William -kansallispuisto.

Itärannikon Hobart ja historiallinen Port Arthur

Tasmanian pääkaupunki Hobart on yksi itärannikon nähtävyyksistä. Tässä Australian toiseksi vanhimmassa kaupungissa on runsaasti historiallista charmia, mutta myös paljon trendikkäitä kuppiloita, railakkaita festivaaleja ja tyylikkäitä baareja. Kaupungin sijainti Mt Wellingtonin ja meren läheisyydessä antavat sille oman lisänsä, ja jos mielit koko päiväksi meren rantaan, on silloin reissu upealle Seven Mile Beachille paikallaan. Tasmanian reissulla kannattaa myös poiketa saaren kaakkoisosassa sijaitsevaan Port Arthuriin, joka on historiallinen jäänne rangaistusvankien asuttamasta Australiasta.

Tasmanian länsirannikko

Tasmanian länsirannikko on villiä, turmeltumatonta eikä todellakaan aivan helposti saavutettavissa. Alue on kuitenkin hyvin ainutlaatuinen osa Australiaa erityisesti, koska tältä Tasmanian alueelta, toisin kuin monesta muusta osasta Ausseja, puuttuvat turistit lähes kokonaan.

Lounaiskolkan kohokohta on Franklin Gordon Wild Rivers National Park, joka tarjoaa kävijälle mahtavaa jokimelontaa, kiipeilyä ja vaellusta. Täällä on myös syviä jokirotkoja ja tiheä viidakko, jonka pohjoisosassa on muutamia hyviä vaelluspolkuja. Sitten on vielä mahtava South West National Park, joka täyttää suuren osan lounaista Tasmaniaa. Tätä kansallispuistoa voi luonnehtia ainoastaan sanalla hätkähdyttävä suureksi osaksi neitseellisen kauniin sademetsänsä ansiosta. Metsässä on jättiläismäisiä kumipuita, ikivanhoja mäntyjä, vehmaita saniaisia ja reheviä sammalia.

Kirsikkana kakussa näet kaukana siintävät lumihuippuiset vuoret, jotka heijastuvat fantastisista vuoristojärvistä. Kesällä maisemat ovat täynnään värikkäänä helottavia villikukkia. Jos tämäkään ei vielä riitä kamerasi ylityöllistymiseen, puistossa on lisäksi kuohuvia jokia, komeita rotkoja ja kauniita vesiputouksia. Southwest National Park on eräs maailman villeimmistä ja eristyneimmistä paikoista.

Jos huimiin maisemiin uskaltautuminen yksin arveluttaa, voi Tasmanian luontoihmeet kokea myös vaivattomammin. Erilaiset seikkailumatkat näyttävät saaren kohokohdat reissaajalle näppärästi ja turvallisesti.

Tasmania osana reissuasi

Ota yhteyttä KILROYhin, niin voimme auttaa järjestämään Tasmanian osaksi matkaasi. Kysy meiltä myös sukellus- ja surffikursseista Tasmaniassa.

Tasmania - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä