Surfers Paradise

Paratiisirantojen keisari - Surfers Paradise
 

Matka Surfers Paradiseen - paratiisiaalloille

Surfers Paradise on rantaelämää ja kreisibailausta arvostavan reissaajan unelma: upeita aaltoja, villejä öitä, kaunista rantaviivaa ja paljon uusia ystäviä. Varaa matka tähän Australian surffiparatiisiin KILROYlta.

Surfers Paradise, Queensland

Surfers Paradisen alue sijaitsee Australian Queenslandin osavaltiossa Gold Coastilla, noin 70-kilometrin pituisella rantaviivalla, joka tuntuu jatkuvan silmänkantamattomiin. Noin 80 kilometriä Brisbanesta eteläänpäin sijaitseva Surfers Paradise on yksi maan suosituimmista reissukohteista vetäen puoleensa kaikenlaisia biitsielämän ystäviä, myös lapsiperheitä.

Surfers Paradisessa ranta- ja kaupunkielämä sekoittuvat meheväksi drinkiksi - pienine sateenvarjoineen kaikkineen. Pilvenpiirtäjien huiput vakuuttavat aivan yhtä paljon kuin hiekkarannat. Rantojen ja pilvenpiirtäjien maailmoja jakaa kaupungin rantabulevardi, jota reunustavat leppoisat kahvilat ja laadukkaat ravintolat.

Surfers Paradise - shoppailijoidenkin paratiisi

Surfers Paradisen kaduilta löytyy useita pieniä putiikkeja koluttavaksi. Kaupungin liiketoiminnan sydän sykkii Cavill Mall -ostoskeskuksen tahtiin. Cavill Mall kulkee koko Surfers Paradisen shoppailualueen läpi. Cavill Avenue (jolla ostoskeskus sijaitsee) on Surfers Paradisen ostos- ja viihdekeskus, joka täyttyy usein katu- ja sirkustaiteilijoista.

Surfers Paradisen yöelämää

Klubit ja baarit avaavat ovensa hämärän laskeuduttua paljastaen kaupungista uuden puolen. Auringon vaalentamat tukat viuhuvat elävän musiikin biitin tahtiin aivan yhtä hanakasti kuin ne hyppivät aalloille vain muutamia tunteja aikaisemmin. Etenkin pidemmän aikaa, vaikka Working Holiday -viisumilla reissaavat jäävät Surfers Paradiseen töihin päivärytmin pyöriessä ympäri duuni-bailaus-akselia. Alueen suurin yökerhokeskittymä sijaitsee Orchid Avenuella. Useat baareista antavat reppureissaajille alennuksia drinkeistä ja sisäänpääsystä.

Adrenaliinijunkiena aalloilla

Vesiurheilun ystäville löytyy runsaasti tekemistä. Surffikursseja on eripituisia ja -tasoisia. Surffaus on hieno urheilulaji ja pelkästään pro-tyyppien aalloilla taiteilun seuraaminen on kiinnostavaa. Vuosittainen Quicksilver Pro Surfing Competition & Surf Lifesaving Championships -kisat ovat huimaa katseltavaa. Kisat pidetään aina maaliskuussa.

Päärannalta voi vuokrata vesiurheiluvälineistöä kuten wake boardeja, body boardeja, surffilautoja ja jet skin. Jos biitsilentis kiinnostaa, peliseuraa löytyy rannoilta ja erityisesti Central Surfers Paradise Beachin maisemista.

Adrenaliinia ilmassa pääsee kokemaan vaikkapa benjin hyppäämällä. Surfers Paradisen erikoisuus ovat öiset benji-hypyt.

Vauhdin huumaa voi kokea laineiden lisäksi turvaverkon takaa Gold Coast Indy 300 -skabaa katsellen.

Ei kuitenkaan pelkkää surffausta

Surfers Paradisen lähettyvillä sijaitsee useita Queenslandin huvipuistoja, joissa viihtyy helposti parikin päivää. Jos et tosin juuri sillä hetkellä tunne oloasi niin leikkimieliseksi, hieman sofistikoituneempaa ajanvietettä hakeva voi suunnata kulkunsa Surfers Paradisen taidegallerioihin, jotka esittelevät paikallisten taiteilijoiden töitä. Käväise esimerkiksi Gold Coast Art Galleryssä.

Lähestulkoon rantaviivalla sijaitseva Q1 Observation Deck on 'the' paikka huokauksia aiheuttavien maisemien katseluun. Ensin luodinnopealla hissillä 322 metrin korkeuteen, ja sitten ei kun romantisoitumaan. Puolessa välissä rakennusjättiläistä on leffateatteri ja pakollinen näköalabaari. Jalkautuessasi surffaajien Olympukselta takaisin kuolevaisten pariin, voi iltoja kuluttaa nauttien Surfers Paradisen teatterikattauksesta ja ravintoloiden kabaree-esityksistä.

Majoitus Surfers Paradisessa

Vaikka Surfers Paradise ei ole halvin kohde reppureissaajalle, kohtuuhintaisia hostelleja ja hotelleja löytyy silti. Juhlapyhien aikaan mesta on aivan täynnä sekä paikallisia että turisteja. Jos matkaat pyhien aikaan, varaa majoitus hyvissä ajoin etukäteen.

Surfers Paradise osana reissuasi

Itärannikon Surfers Paradise on luonnollinen osa mitä tahansa Australian itärannikon road trippiä. Vuokraa siis auto ja lähde tien päälle. Ota yhteyttä KILROYhin, niin voimme auttaa järjestämään Surfers Paradisen osaksi matkaasi myös muin keinoin.

Surfers Paradise - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä