Melbourne

Matka Melbourneen - Aussien kulttuuripääkaupunkiin
 

Matka Melbourneen - Aussien kulttuuripääkaupunkiin

Melbourne on yksi Australian kansainvälisimmistä kaupungeista ja sen ruokakulttuuri onkin monien etnisten ryhmien rikastuttama. Melbourne on myös Aussien kulttuuripääkaupunki, jossa tapahtuu aina jotain jännää. Matka Melbourneen kannattaa aina aloittaa selvittämällä, mitä festareita tai muuta kaupungissa on meneillään.

Melbournen matka alkaa tästä

Australian toiseksi suurin kaupunki Melbourne jää usein Sydneyn varjoon, ja täysin syyttä, sillä Melbourne on kulttuurillisissa elämyksissä mitattuna jopa Sydneyn hulinaa rikkaampi. Kaupungissa järjestetään vuosittain Formula 1 -sarjan Australian Grand Prix -osakilpailu sekä hieman pienempiä hevosvoimia esittelevä Melbourne Cup -hevoskisa.

Matka Melbourneen - Aussien kulttuuripääkaupunkiinMelbournesta lounaaseen löytyvät legendaariset Great Ocean Roadin 12 Apostolia.

Melbournessa järjestetään huikea määrä jokavuotisia festivaaleja jokaisen kulttuuri-ihmisen makuun: on musiikikia, komediafestareita, leffatapahtumia, teatteria, ruoka-, olut- ja viinifestivaaleja ja monia, monia, muita. Tapahtumat kestävät usein viikkotolkulla, mikä tekee Melbournesta loistavan kaupungin useampaan visiittiin ja tarjoaa Working Holiday -viisumilaisille mainioita työmahdollisuuksia.

Tee myös matka Melbournen ympäristöön

Melbournen ympärillä, kuten kaikkialla Australiassa, on kauniita luonnonkohteita. Läheisillä vuorilla pääsee laskemaan tai patikoimaan, ja aina yhtä suositut surffi- ja rantalentispaikat eivät nekään ole koskaan kauhean kaukana. Surffaus Melbournessa onnistuu siis erittäin helposti.

Melbournesta löytyy myös kopio brittiläisen tutkimusmatkailija kapteeni James Cookin Englannin kodista. Miksikö? Sitäpä todellinen tutkimusmatkailija lähtee Melbourneen selvittämään. Melbourne on erinomainen pysähdyspaikka road tripillä, jollaiselle pääsee helpoimmin vuokraamalla auton.

Melbournen grafitti-taidetta. Tykkäätkö rouheasta meiningistä? Tee matka Melbourneen!

Kulttuuritarjontaa festareiden lisäksi

Festivaalien lisäksi kulttuurinnälkää voi tyydyttää yli sadan museon ja näyttelypaikan kattauksia katsellen. Tarjolla on kaikkea Melbourne Aquariumista Melbourne Exhibition Centeriin ja maahanmuuttomuseosta kansallisgalleriaan. Eikä sovi unohtaa kortteleihin kätkeytyneitä pieniä viehättäviä ateljeita. The Centre For Contemporary Photographyn vaihtuvissa näyttelyissä silmä lepää. Monikulttuurisuutensa ansiosta Melbournesta löytyy China Town, Little Italy, Little India ja kreikkalaiskortteli.

Melbournen esikaupunkialueet: Carlton

Melbournen esikaupungit ovat koluamisen arvoisia. Kaunis Carlton Gardens, Melbourne Museum, IMAX-elokuvateatteri (jossa on maailman suurin valkokangas) ja legendaarinen Brunswick Street sijaitsevat kaikki Carltonissa, vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Melbournen keskustasta.

Melbournen esikaupunkialueet: Port Melbourne

Port Melbournen esikaupunkialueelta löytyy kiehtova sekoitus viktoriaanisia terassitaloja ja modernia arkkitehtuuria. Sitten kulman takaa paljastuukin romanttinen kahvila, rouhea baari, veden kielelle herauttava ravintola tai viehättävä boutique-vaatekauppa.

Matka Melbourneen - Luna ParkMelbournea pidetään Aussien kulttuuripääkaupunkina. Kuvassa Luna Parkin sisäänkäynti. 

Melbournen esikaupunkialueet: St Kilda

Melbournen keskustasta 15 minuutin raitiovaunumatkan päässä sijaitsee St Kilda, joka on reppumatkailijoiden suosikkipaikka. Sielläpäin kannattaa katsastaa Luna Park, baarit, yökerhot ja kaunis rantakävelykatu.

Acland Street -kadulla on leivos- ja kakkukauppoja, jotka ovat yli 200 vuotta vanhan eurooppalaisen kolonialismin perintöä. St Kildan Esplanadin sunnuntaimarkkinat ovat äärimmäisen suositut. Markkinoilla satojen värikkäiden kojujen meri leviää tuliaisia etsivän silmien eteen kuin karkkikaupan notkuvat hyllyt. Kotiinviemiset, check. St Kilda onkin nykyisin yksi Australian trendikkäimmistä alueista.

Matka Melbourneen - St Kilda PierSt Kilda Pier – Tänne iltaa viettämään!

Shoppailu Melbournessa

Kaikille suurille kaupungeille tyypillisten ostoskeskusten lisäksi Melbournessa on aivan oma meininki Chapel Street -kadulla, jonka tarjontaan tutustuneet ovat törsänneet enemmän kuin aikoivatkaan, sillä houkutuksia on vain liikaa. Chapel Street sijaitsee Prahran-nimisessä kaupunginosassa noin viisi kilometriä Melbournen keskustasta.

Sää Melbournessa

Melbournelaiset naureskelevat usein oikukkaalle säälleen, sillä missä muualla voit kokea kaikki neljä vuodenaikaa saman päivän aikana? Vaikka kesät ovat pitkiä ja lämpimiä, sää saattaa muuttua äkisti, varsinkin talvikuukausina.

Melbourne osana reissuasi

Ota yhteyttä KILROYhin, niin voimme auttaa järjestämään Melbournen osaksi matkaasi.

Melbourne - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä