Kakadun kansallispuisto

Kakadun kansallispuiston upeat luonnonaltaat kutsuvat pulahtamaan.
 

Matka Kakadun kansallispuistoon - Australian villiin luontoon

Kakadun kansallispuisto on yksi Australian ehdottomista kohokohdista. Tämä Pohjoisterritoriossa sijaitseva hengästyttävän kiehtova luonnonsuojelualue sijaitsee alle 200 kilometriä Darwinista itään. Kakadun kansallispuisto on täydellinen kohde Australian mahtavien luonnonilmiöiden tutkimiseen, sillä sen luonto on vehreää ja täynnä ihmeellistä elämää. Varaa matka Australian Kakaduun vaikka heti!

Kakadun kansallispuisto

Matka Australian pohjoisosassa sijaitsevaan Kakadun kansallispuistoon on taatusti täynnä mieleenpainuvia kokemuksia etenkin, jos haluaa päästä maistamaan todellista Australiaa. Aussien suurin kansallispuisto on täynnä dramaattisia hiekkakivijyrkänteitä, jyliseviä vesiputouksia ja erilaisia eläin- ja kasvikunnan asukkeja. Krokotiilit ovat tämän alueen kuuluisimpia ötököitä, mutta mukaan mahtuu myös lukuisa joukko koaloja ja kenguruita sekä tusinoittain muita lajeja. Kuten Iso valliriutta myös Kakadun kansallispuisto kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon.

Kakadun kansallispuiston huikea luonto ja paljon muuta

Kakadun kansallispuiston ihmeisiin kuuluu kuitenkin paljon muutakin kuin uljas luonto. Alueella on useita luolamaalauksia ja muuta aboriginaalien kulttuuriperintöä. Nämä yhdessä luonnon monimuotoisuuden kanssa tekevät puistosta erityisen kiinnostavan vierailukohteen.

Kakadun kansallispuisto on Arnhem Landin alueella, laajalla ja villillä seudulla, joka kattaa suuren osan Pohjoisterritoriosta. Täällä on runsaasti trooppisia rantoja, kesyttömiä jokia ja syviä rotkoja. Pidä kuitenkin varasi, sillä vesissä uiskentelee myös lukuisia suolaisen veden krokotiileja sekä muita enemmän tai vähemmän vaarallisia eläimiä. Uintipaikat ovat syystäkin harvassa.

Kakadun kansallispuiston nähtävyydet

Huippukohteisiin kuuluvat hätkähdyttävät komeat Jim Jim Falls ja Twin Falls -vesiputoukset. Putousten vesi virtaa alas maahan mahtavilta hiekkakivijyrkänteiltä aina 215 metrin korkeudesta kerääntyen putousten alla kauniisiin luonnonaltaisiin. Näissä altaissa on paikoin turvallista uida päätymättä krokotiilien lounaaksi. Varmista altaitten turvallisuus oppailta ennen pulahdusta. Rehevä kasvillisuus ympäröi näitä ihastuttavia altaita joka puolelta, joten maisemat ovat kutakuinkin paratiisimaiset.

Käy myös tutustumassa Nourlangieen, Arnhem Landin liepeillä sijaitsevaan alueeseen, joka on tärkeää seutua erityisesti aboriginaaleille. Kauniilta paikalta, mahtavien punaisten hiekkakivikallioiden alapuolella, löytyy Kakadun kansallispuiston parhain kokoelma luolamaalauksia.

Älä jätä väliin visiittiä Gunlomissa, jossa jyhkeältä kallionkielekkeeltä valuu vettä solkenaan alas henkeäsalpaavan kauniiseen suureen luonnonaltaaseen. Voimme lämpimästi suositella jyrkähköä kävelyreittiä alas Gunlomin putouksilta, sillä sen varrelta avautuvat maagisen upeat maisemat ympäröiville vuorille ja tasangoille.

Kakadussa on paljon muutakin nähtävää, kuten muun muassa Maguk ja Ubirr -alueet. Näistä erityisesti Maguk on hyvä esimerkki rauhallisemmasta ja vähemmän turisteja sisältävästä kansallispuiston osasta. Maguk sijaitsee puiston eteläpuolella, kun taas taianomaisen hiljainen Ubirr monine maalauksineen lepää noin 40 kilometriä pohjoiseen Kakadun kansallispuiston päätieltä, Arnhem Highwayltä.

Australian Pohjoisterritorion sääolosuhteet

Sadekautena, marras-joulukuusta huhtikuuhun, Australian Pohjoisterritorion alueilla on erittäin märkää. Tänä ajanjaksona puistossa vierailu voi olla hankalaa, sillä tulvat ja hirmumyrskyt ovat yleisiä. Näinä kuukausina vesiputoukset ovat täynnä vettä, kun taas kuivan kauden lopulla, syyskuusta marraskuuhun, maisemat ovat karuja luonnon ollessa kuivimmillaan.

Kakadun kansallispuisto - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä