Fraser Island

Upeita hiekkadyynejä Fraser Islandilla
 

Matka Fraser Islandille - seikkailijoiden hiekkasaarelle

Fraser Island on todellinen seikkailijoiden saari. Maailman suurimmalla hiekkasaarella on dyynien keskellä kauniita makeavetisiä järviä, joissa voi uida ilman vaaraa meduusoista tai haista. Lisäseikkailua saa ajettaessa nelivetojeepillä - hiekkarannan toimittaessa tien virkaa. Varaa matka Fraser Islandille KILROYlta.

Fraser Island - maailman suurin hiekkasaari

Maailman suurin hiekkasaari Fraser Island (kirjoitetaan myös Frazer Island tai Frazier Island) kannattaa mahduttaa Australian matkaan. Unescon maailmanperintölistalla olevalla 120 kilometriä pitkällä hiekkasaarella on yli sata makeanveden järveä valkohiekkaisten dyynien keskellä.

Liikkuminen Fraser Islandilla

Saarelle pääsee lautalla Hervey Baysta. Paikan päälle on asiaa vain nelivetojeepillä, muut kulkuneuvot kun eivät oikein hiekkadyyninavigointiin sovellu. Lisäjännitystä ajeluun tuovat nousu- ja laskuvedet. Samalla pitää varoa lentokoneita, jotka käyttävät hiekkarantaa kiitoratanaan. Tommi Mäkinen ei tarvitse olla, mutta jos ajotaidot ovat ruosteessa, kannattaa suosiolla hankkia järjestetty reissu.

Suosittu aktiviteetti saarella on trekata ympäriinsä merkattuja polkuja. Fraser Islandilla järjestetään myös pienkonelentoja, jotka ovat paras tapa bongata saaren ympärillä vaanivat hait.

Majoittuminen Fraser Islandilla

Yleisin tapa majoittua saarella on telttailu Fraser Islandin itäosassa, mutta saarelta löytyy myös muita majoittautumismahdollisuuksia. Varaa majoitus etukäteen, jos et lähde järjestetylle matkalle. Telttapaikkaa etsiessä kannattaa pitää dingot mielessä. Vaikka villikoirien määrä on laskussa, ovat ne edelleen uhka. Täälläkin pätee sama sääntö kuin muualla maailmassa: älä ruoki elukoita. (Sama kotimaassa, ellet nyt satu pitämään päähän paskovista lokeista). Paikallisten neuvo dingo-kohtaamisissa on perääntyä rauhallisesti. Kannattaa pysytellä ryhmissä ja jos matkustat pienten lasten kanssa, älä päästä heitä kirmaamaan turhan kauas.

Niin, se uinti Fraser Islandilla. Unohda koko juttu. Paitsi että saarta ympäröivät merivirtaukset ovat voimakkaita, Fraser Islandin rantoja partioivat aggressiiviset tiikerihait. Bongaa hait mieluummin India Head -näköalapaikalta. Näin ollen myös surffaus ja sukellus ovat poissuljettuja harrastuksia Fraser Islandilla.

Dyynijärvi Lake McKenzie

Kuuluisin Fraser Islandin järvistä on Lake McKenzie. Pienen trekkauksen päässä rannalta aukeaa eteen erikoinen näky: dyynien ympäröimänä on kirkkaansininen, viisi metriä syvä järvi. Toisin kuin Fraser Islandin merenpuoleisilla rannoilla, Lake McKenziessä on turvallista uida. Uimisen jälkeen on kiva hengata erikoisella biitsillä ja jäädä paikan päälle auringonlaskuun saakka.

Eli Creek -joki

Fraserin pitkällä itärannalla sijaitseva Eli Creek -joki kuljettaa makeaa vettä ylhäältä dyynijärviltä alas mereen. Uikkarit niskaan, kamat autoon ja vaella yläjuoksulle. Eli Creek kuljettaa joka päivä 80 miljoonaa litraa vettä - ja sinut takaisin autollesi.

Maheno Wreck -hylky

Takuuvarma turistinähtävyys on saaren itärannan hylky. S.S. Maheno on vanha luksusristeilijä, jota käytettiin sairaala-aluksena ensimmäisessä maailmansodassa. Alus haaksirikkoutui saarelle myrskyssä 1935. Toisen maailmansodan aikana hylky toimi Australian armeijan harjoitusmaalina.

Fraser Island - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä