Darwin

Herkkupala pikkuiselle. Sano "Aaaaaaaaa." - Darwin
 

Darwin - Villielämän kehto

Päivä Crocodile Dundeena. Suuntana Darwin ja Kakadun luonnonpuisto. Varaa matka Darwiniin KILROYlta.

Darwin, Australia

Darwin on Australian Pohjoisterritorion energiaa ja aktiviteetteja pursuava pääkaupunki. Darwinin satamakin on kaksi kertaa suurempi kuin Sydneyn. Kaupungista löydät museoita, eläinpuistoja ja -tarhoja sekä hämmästyttävän määrän baareja ja ravintoloita. 

Darwin on erityisen suosittu, koska sen lähellä sijaitsee Australian suosituin kansallispuisto, 20 000 neliökilometrin kokoinen Kakadun kansallispuisto, jossa kuvattiin legendaarinen Crocodile Dundee -elokuva.

Darwinin ravintolat

Ravintoloita Darwinista löytyy kaikista hintakategorioista. Kokeilun arvoinen ruokalaji on barramunda (suom. australiankeuhkokala), joka on urheilukalastajien suosikkievästä.

Christos' Michael Streetillä on yksi Darwinin parhaita kalaravintoloita. Budjettimatkaajalle suosittelemme esimerkiksi satamasta löytyvää The Wharf Precinctiä, jossa saa naatiskella loistavista merenelävistä noin puoleen (eli sen puolikkaan kaljan) hintaan ruoan yleisestä hintatasosta. Darwinin yöelämä löytyy Mitchell Streetiltä.

Darwinin nähtävyydet

Luonto on paras pohjoisen Australian nähtävyyksistä ja ehdottomana ykkösenä on Kakadun kansallispuisto, josta löytyy punaista maata, viilentäviä vesiputouksia ja aboriginaalien luolamaalauksia.

Darwinilaisten suosikkipäiväkohde on Litchfieldin luonnonpuisto, joka on pienempi kuin Kakadu mutta sijaitsee lähempänä kaupunkia. Jos mukana on perheen pienimpiä, voi piipahtaa lapsille suunnatussa Crocodylus Parkissa, jossa pääsee tutustumaan leijoniin, apinoihin ja krokoihin.

Kaupungissa kannattaa käydä tarkastamassa Pohjoisterritorion museot ja galleriat, joissa esitellään aboriginaalien taidetta. Samalla esitellään hurrikaani Tracy, joka pyyhkäisi kaupungin maan tasalle vuonna 1974. Uudelleenrakentamisen vuoksi Darwin on Australian moderneimpia kaupunkeja.

Darwinissa on myös todella tunnelmallinen Deckchair Cinema -ulkoilmaelokuvateatteri aivan meren rannalla. Teatteri esittää paikallisia ja ulkomaalaisia rainoja - Kaurismäkikin on päässyt pyörimään. Ovet aukeavat joka päivä 18.30 ja näytökset alkavat noin 19.30, juuri auringonlaskun jälkeen. Paikalla olevasta ulkoilmakeittiöstä saa ostettua kunnon aterian ja viereisestä kioskista pikkunaposteltavaa ja viiniä illan ratoksi.

Upean Mindil Beachin vieressä pidettävät suuret Sunset Markets -markkinat, jonne niin paikalliset kuin reppureissaajatkin kokoontuvat torstaisin ja sunnuntaisin nauttimaan herkullisten katukojujen ruuista, elävästä musiikista, taiteesta ja leppoisasta tunnelmasta. Marketeilta voit ostaa melkeinpä mitä tahansa aboriginaalien tekemistä koruista krokotiilin pääkalloihin. Avoinna huhtikuun lopusta lokakuun loppuun.

Rannat Darwinissa

Darwinissa on paljon hyviä hiekkarantoja, mutta täytyy olla aika (tyhmän)rohkea niissä uidakseen, sillä kaveriksi viereen (ja jalkaan kiinni) voi pemahtaa suolaisen veden krokotiilejä. Marraskuusta maaliskuuhun vedet täyttää tappavat meduusat. Jätetään se pulikointi ja surffaus siis vaikka Surfers Paradiseen.

Darwin osana reissuasi

Ota yhteyttä meihin, niin voimme auttaa järjestämään Darwinin osaksi matkaasi.

Darwin - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä