Cairns

"Ota kengu herkkupalaa"
 

Cairns - Aktiivisen seikkailijan pelikenttä

Cairns on Australian Queenslandin trooppinen paratiisi, jossa sijaitsee muiden mausteiden lisäksi kaikkien sukeltajien päiväuni, Iso valliriutta. Adrenaliinista pitävien reppureissaajien suosiossa ovat kaikenlaiset aktiviteetit, kuten kuumailmapallokyydit, koskenlasku ja monet muut hullutukset. Varaa matka Cairnsiin meiltä.

Cairns - reissaajan kaupunki

Cairns on tyypillinen aussikaupunki siinä, ettei se juuri eroa muista tyypillisitä aussikaupungeista - paitsi, että Cairns on eräs reppureissaajan unelmakohteista hyvine hostelleineen, baareineen ja jokailtaisine bileineen. Shoppailemaan pääsee myös. Etenkin surffivaruste- ja rantavaateputiikkeja löytyy useita.

Cairnsistä pääsee aivan mielettömiin paikkoihin (omaan tahtiin vuokraamalla auton). Maailman suurin koralliriutta, Iso valliriutta, on aivan vieressä ja kiistatta yksi pallomme upeimpia paikkoja. Cairnsin satama on täynnä firmoja, jotka tarjoavat sukellus- ja snorklausretkiä. Paikalla voi suorittaa tietenkin erinäisiä sukelluskursseja. Jos kurssi ei kiinnosta tai jos aika ei riitä pidempään pysähdykseen, voi aina kokeilla introsukellusta sukellusopettajan kanssa.

cairns-aerial-of-cairns.jpg

Australian Iso valliriutta ja sukelluskurssit

Iso valliriutta kulkee pitkin Australian itärannikkoa, Queenslandin osavaltion rantaviivaa pitkin. Cairnsin lähistöllä sukelluspaikat sijaitsevat lähempänä rannikkoa kuin etelämpänä. Sukellusretkille pääsee usein mukaan myös snorklaamaan. Isoa valliriuttaa ei kannata jättää kokematta, kuuluuhan se Unescon maailmanperintökohteisiin.

Cairnsin luonto

Cairnsin luonto on sademetsäistä, kiitos marraskuusta maaliskuuhun kestävien jatkuvien sateiden. Näinä kuukausina tuuli voi yltyä pyörremyrskyksi asti. Cairnsin ympäristössä kannattaa tutustua myös maaseutuun, erityisesti kaakkoisosan Athertonin Tablelandiin, vesiputousten ja viljelyalueiden täyttämään alueesee. Läheisessä Undara Volcanic Parkissa on luolamaisia ajan myötä rakentuneita laavamuodostelmia. 

Port Douglas Cairnsissä - KILROY

Pohjoisen uudet seikkailut odottavat

Kun Cairnsin baarit ja merielämä on koluttu, jatka matkaa naapurikaupunkiin, Port Douglasiin. Voit muuten tehdä sukellusretkiä myös Port Douglasista käsin, joten säästä sukellushaluja sinnekin. Daintree National Park Cape Tribulationissa, 100 kilometrin päässä Cairnsistä, on silmiähivelevän kaunis paikka, jossa sademetsä lähes roikkuu pienten rantojen yllä.

Jos olet päässyt näinkin pohjoiseen, suosittelemme jatkamaan vieläkin pohjoisempaan, aivan Australian äärirajalle, Cape Yorkin niemimaalle. Paikka on yksi maailman villeimpiä ja ainoa sinne vievä tie on, kuten asiaan kuuluu, mutkainen, kuoppainen ja huoltamaton. Tien varrelta löytyy sademetsän ympäröimiä vesiputouksia ja uimapaikkoja. Todelliset Indyt lähtevät nelivedolla tien päälle, mutta vähemmän seikkailunhenkiset voivat varata etukäteen järjestetyn reissun.

Cairns - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä