Brisbane

Matka Brisbaneen - joko mennään?
 

Matka Brisbaneen, Australiaan

Suurkaupungit eivät aina ole tylyjä. Kauniin Brisbanen rennon ilmapiirin aistii heti. Täällä vietät helposti useammankin viikon eläinpuistoja ja uimarantoja kierrellen. Aurinko porottaa Brisbanessa suurimman osan vuodesta, joten valoa riittää. Matka Brisbaneen varastaa sydämesi!

Suunittele Brisbanen matkaasi

Brisbane

Eukalyptusmetsät ja kauniit puistot Brisbane-joen varrella eivät ole ainut syy viettää tässä todella kauniissa kaupungissa ja sen ympäristössä pitempiäkin aikoja. Queenslandin osavaltion pääkaupungissa aurinko paistaa 250 päivää vuodessa. Kaupungit ja kylät pohjoisen Noosa Headsin ja eteläisen Tweed Headsin välillä ovat kasvaneet lähes yhteen ja tästä Brisbane onkin saanut toisen lempinimensä - 200 kilometrin kaupunki. 

Matka BrisbaneenBrisbane tunnetaan lempeänä suurkaupunkina.

Brisbanessa on helppo liikkua paikasta toiseen vaikkapa vuokra-autolla. Tämä pätee myös lähistön kohteisiin, joten käy ihmeessä Gold Coastilla ja Surfers Paradisessa. Brisbane onki yksi parhaimmista surffauskohteista Australiassa, joten surffikurssin käyminen Brisbanessa on erinomainen idea. Kulkupeli kannattaa pitää pidemmän aikaa, Australiassa kun on nähtävää vaikka kuinka.

Ranta kaupungissa ja muita Brisbanen nähtävyyksiä

Riippuen matkasi pituudesta aika kannattaa jakaa huolellisesti. Seuraavassa muutamia vinkkejä heti kärkeen. South Banks on hyvä paikka aloittaa kaupunkikierros. Pääset nauttimaan Brisbanen rennosta ilmapiiristä Australian ainoalla ihmisen kaupunkiin rakentamalla rannalla; voit herkutella ravintoloissa ja kahviloissa tai kävellä kiireettä pitkin rantatietä. South Banksissa pidetään vuosittain useita erilaisia tapahtumia ja festareita, joten tutki South Bankin omilta sivuilta, mitä menoa on luvassa. Upeimmat näköalat löytyvät Coot-tha-vuorelta. Kamera mukaan siis.

Matka Brisbaneen - koalaMatka Brisbaneen jää vajaaksi ilman näihin söpöihin koala-kavereihin tutustumista.

Australian eläinasukkaat läheltä ja kaukaa

Kun tekee pitkän matkan kotoa Australiaan asti, on yksinkertaisesti pakko tutustua maan ainutlaatuiseen eläimistöön. Lone Pine Koala Sanctuary on mainio matkakohde. Luonnonpuistossa pääset halimaan pehmeää (joskin voimakkaasti tuoksahtavaa) koalaa, ruokkimaan kenguruita ja oppimaan kaikkea kiinnostavaa vaarallisista matelijalajeista.

Jos aikaa on riittämiin, kannattaa pyörähtää edesmenneen "Krokotiilimiehen", Steve Irwinin, perustamassa Australia Zoossa, joka sijaitsee parin tunnin päässä Brisbanesta pohjoiseen. Siellä saat käsityksen Australian rikkaasta eläimistöstä ja voit halutessasi nähdä krokotiiliesityksiä.

Reissuvinkkimme Brisbaneen

Hyvä paikka tavata paikallisia Brisbanessa on Brunswick Street Mall, joka sijaitsee Fortitude Valleyn sydämessä. Toinen paikka on West End, jossa vallitsee korkealuokkainen boheemitunnelma.

Stradbroke Island, paikallisten keskuudessa "Straddie", on tunnin kestävän ajomatkan arvoinen. Valkoinen hiekka + sinivihreä vesi = postikorttimaisemaa. Muualla Brisbanessa saa nauttia rannikkomaisemasta, tyynistä sisämaan järvistä ja koskemattomista rannoista sekä näkymästä Moreton Bayn yli.

Matka Brisbaneen - stradbroken rantaStrandbroken rannalla sielu lepää.

Seikkailumatkoillamme näet helposti paljon lyhyessäkin ajassa. Kysy lisää staffiltamme sukeltamisesta Australian South West Rocksilla, joka sijaitsee Sydneyn ja Brisbanen puolivälissä.

Brisbane - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä