Ayers Rock

Ayers Rock, Uluru - Australia
 

Ayers Rock - aussimystiikan kehto

Mystisimmät aussielämykset odottavat reissaajaa Australian maantieteellisessä ja henkisessä keskipisteessä Ayers Rockilla. Outbackin taika on koettava omin silmin.

Mystinen Uluru

Australian erämaa eli "outback" on dingojen ja villihevosten kotiseutua, jossa sijaitsee myös aboriginaalien pyhä kivi, ikivanha Uluru joka on turistien keskuudessa tunnettu Ayers Rockina. Kiehtova kivimonoliitti on yksi maailman suurimmista luonnonihmeistä ja se kohoaa 348 metrin korkeuteen, kätkien silti valtaosan mahtavuudestaan maanpinnan alapuolelle.

Ayers Rock - AuringonlaskuAyers Rockin ja sen ympäristö maalautuvat kauniisti ilta-auringossa.

Värien sinfoniaa Ayers Rockilla

Ulurun erikoisuus on sen vaihtuva väri. Aamunkoitteessa kivi hohkaa punaisen ja oranssin sävyissä, päivänvalon tuodessa esiin pehmeän okran. Illan hämärtyessä kiven sävy tummenee ensin ruskeaan ja lopulta harmaaseen. Reissaajat ympäri maailman tulevat ihailemaan tätä kiveä auringonnousun ja -laskun aikaan. Tunnelma Ulurulla on todella taianomainen aamuneljän aikoihin, kun innokkaimmat matkaajat ovat heränneet katsomaan auringonnousua. Kaikkialla on vielä aivan hiljaista ja kivi kohoaa uljaana pimeyden keskeltä, kunnes se lopulta kylpee aamun herkässä valossa.

Patikoi Ayers Rockin ympäri

Päivän valjettua on Uluruun tutustuminen mahdollista kymmenen kilometrin kävelyreitillä, joka kiertää koko valtavan monoliitin. Reitin varrella on opastauluja, jotka kertovat alueen uskomattomasta historiasta. Kiven huipulle kiipeäminen on vielä toistaiseksi sallittua, vaikka alkuperäisväestö toivookin, etteivät turistit niin tekisi. Lukuisat onnettomuudet ja jopa kuolemantapaukset ovat saaneetkin luonnonpuiston ylläpitäjät harkitsemaan kiipeämismahdollisuudesta luopumista.

Ulurun lisäksi alueen luonnonnähtävyyksiä ovat massiivinen kiviröykkiö Kata Tjuta sekä 300 kilometriä Ulurusta koilliseen sijaitseva kansallispuisto, jonka merkittävin nähtävyys on Kings Canyon - huikean suuri kanjoni, joka halkaisee maankuoren aina lähes 300 metriin saakka.

Ayers RockAyers Rock näyttää lähempää todella massiiviselta.

Pitkien etäisyyksien päässä

Ulurun lähellä sijaitsee hyvin varustelu leiriytymisalue, jossa voi majoittua teltoissa tai uskaltaessaan jopa taivasalla erämaan tähtiä ihaillen. Australian keskiosat ovat pitkien ja haastavien kulkuyhteyksien päässä, joten mikäli aika ei riitä useamman päivän bussimatkaan esimerkiksi Adelaidesta tai Darwinista Ayers Rockin liepeille, on helpoin vaihtoehto lento joko Ayers Rockin pienelle kentälle tai Alice Springsiin. Lentomatka Sydneystä kestää kolme tuntia, mikä kertoo valtavista etäisyyksistä.

Alice Springistä järjestetään muutamien päivien seikkailumatkoja, joilla pääsee tutustumaan niin Uluruun kuin Kings Canyoniinkin, ja samalla bonuksena näkee loputtoman paljon punaista aavikon hiekkaa.

Ota meihin yhteyttä, niin järjestetään Ayers Rock osaksi matkaasi.

Ayers Rock - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä