Australia

Australian matka on kokemus, joka opettaa ottamaan rennosti!
 

Australian matkat - seikkailijoiden suosikki

Matka Australiaan on monen unelma, eikä turhaan! Australia on reppureissaajan leikkikenttä: helppoa reissaamista ja hyvää seuraa huikeissa maisemissa. Australiassa voit myös kartuttaa matkakassaa työskentelemällä Working Holiday -viisumin turvin. Australia on ISO, joten suunnittele matkasi hyvin, niin saat reissustasi mahdollisimman paljon irti.

Australia, Down Under, Oz, Aussila...

Australia, eli tuttavallisesti Down Under, houkuttelee reppumatkaajia – eikä ihme! Upeita maisemia, letkeää menoa, ystävällisiä ihmisiä ja tolkuttomasti aktiviteettivaihtoehtoja. Australialaiset elelelevät omaa letkeää elämäänsä, josta kannattaa lähteä reissajankin nauttimaan. Aussien pinta-ala peittoaa Euroopan mennen tullen, joten kun suunnittelet matkaa Australiaan, muista että siirtyminen paikasta toiseen vie paljon aikaa.

Australian matkat - Sydney on must see -kohde

Vesillä Australiassa

Australian matkalla ei voi reissata ilman, että kokeilisi surffilaudalla tasapainoilua ainakin kerran. Surffaus on yksi aussien suosituimmista lajeista, ja etenkin Australian itärannikko on täynnä mahtavia surffipaikkoja. Etkö ole koskaan surffannut? Nou hätä! Aloita tutustumalla surffikursseihin.

Sukeltaminen onnistuu puolestaan parhaiten Cairnsissa, jossa voit suorittaa PADIn Open Water Diver ja Advanced Open Water Diver -sukellussertifikaatit. Tai jos pysyttelet mielummin pinnan yläpuolella, lähde seilaamaan purjehdusmatkoille – tosin purjehtiessakin pysähdytään välillä uimaan ja snorklaamaan, joten kastut joka tapauksessa! 

Surffaus kuuluu Australian matkaan - Australian matkat

Reissukohteita Australiassa

Itärannikosta on hyvä aloittaa reissaaminen, sillä sieltä löytyvät kaikki suurimmat kiinnostuksen kohteet, mutta muista tutustua muuhunkin. Australian itärannikko on reppureissaajien valtaama baana ja Sydney - Cairns -väli käy kuumana. Tuhannen kilometrin varrelle mahtuu pitkiä rantoja, vauhdikkaita biletyskaupunkeja sekä henkeäsalpaavia maisemia.

Luontoäiti on pistänyt parastaan supersuositulla Whitsundaysilla ja maailmankuululla Isolla valliriutalla. Suosittu tapa kiertää itärannikkoa on pienissä kansainvälisissä ryhmissä. Mikäs sen parempaa kuin nauttia auringosta ja hyvästä meiningistä aamusta iltaan.

Australian matkalla kannattaa kokea pohjoisen tropiikki idän eksotiikan vastapainoksi. Erityisesti Darwinista pääsee huimiin sademetsäseikkailuihin. Mystistä Australiaa voi etsiä maan keskiosasta, jossa sijaitsee maailman suurin kivimonoliitti, vuosisatoja vanha Uluru, länkkärinimeltään Ayers Rock.

Länsirannikolta löytyy sitä aidointa aussimeininkiä. Australia hurmaa kaikissa ilmansuunnissa, joten reissaajan valintoja vaikeuttavat vielä maan eteläosat, jotka olisi mukava mahduttaa reissusuunnitelmaan. Eristäytyneen Tasmanian lisäksi on mainittava Melbourne sekä eteläkärjen rannikolla mutkitteleva Great Ocean Road. Voi olla että Australian matka kestää kuukauden tai pari kauemmin, mitä olit alunperin suunnitellut...

Australian matkat - Bongaa koala! - KILROY

Liikkuminen Australiassa

Koska Australiaan ei kannata lähteä lyhyeksi aikaa, paras tapa kiertää maata on vuokrata auto tai ostamalla bussipassi. Yksin matkustavalle bussipassi on ehdottomasti halvin ja joustavin vaihtoehto. Road trip Australiassa on on aina hyvä idea, ja pariskuntien ja kavereiden onkin helppo vuokrata auto. Vuokraus- ja palautuspisteitä on paljon eikä mikään voita omalla autolla kulkemisen vapautta. 

Australian matkat - Lähde Australiaan Working Holiday -viisumilla

Matkavinkit Australiaan

Kannattaa ehdottomasti vuokrata matkailuauto, campervan, jolla pääset kaikkiin haluamiisi paikkoihin helposti majapaikan kulkiessa mukana. Campervanissa on kätevästi keittiö ja makuutilat, joten se on myös halpa tapa matkata pitempäänkin ympäri tätä mieletöntä mannerta.

Australian slangisanaston lyhyt oppimäärä

Ant's pants = Huippumuotia tai itsestään liikoja luuleva henkilö
Aussie, Ozzie = Englannin kielen sanasta "Australian", kuvaa usein kaikkea australialaista, myös valuuttaa
Bunyip = Myyttinen Outback-erämäässä elävä otus
Bush = Kaikki mikä ei ole kaupunkia
Cactus = Kuollut, rikki, kaikki mikä ei toimi
Cozzie = Uimapuku
Deadset = Totuus
Drum = Vihje, vinkki, informaatio
Fair suck of the sav! = Huudahdus, joka kuvaa jotain upeaa ja mahtavaa ja uskomattoman hienoa
Joey = Kenguruvauva
Lob, lob in = Käväistä tervehtimässä jotakuta, piipahtaa käymään
Moolah = Raha
Mozzie = Hyttynen
Oz = Australia
Pash = Pitkä, intohimoinen suudelma
Pashing on = Suudella pitkään
Rip snorter = Upea, mahtava, huikea
Seppo = Amerikkalainen henkilö
Snag = Makkara
Togs = Uimapuku
Wog = flunssa, etenkin miesflunssan tapaiset sairaudet

Viipyisitkö Ausseissa ehkä pidempäänkin?

Todelliseen aussielämään pääset kiinni jäämällä maahan vähän kauemmaksi aikaa ja työskentelemällä paikallisten kanssa, mikä on mahdollista Working Holiday -viisumilla. Matkaa suunnittelevien kannattaa harkita starttipaketteja, joilla pääsee hyvin kiinni uuteen maahan. Yksin matkustamista ei myöskään kannata arastella, sillä hostelleista ja töistä löytyy helposti uusia kavereita.

Ota yhteyttä