Dubai

Kalifaksi kalifin paikalle - burkhalifa -rakennus
 

Dubain matkat - Lähde pilvenpiirtäjien sulttaanikuntaan

Dubaissa poliisitkin ajavat mersuilla. Matkailu kukoistaa luksuselämän ja arkkitehtonisten ihmeiden keitaalla, jossa vietät ylellisen loman. Voit surffata dyyneillä ja tehdä elämäsi mattokaupat basaareissa. Matka Dubaihin tarjoaa itämaista eksotiikkaa ja tulevaisuuden teknologiaa.

Dubai

Dubai on yksi öljyllä rikastuneista Arabiemiirikunnista ja runsasväkisin niistä kaikista. Hieman Singaporea muistuttava pieni sulttaanikunta on kasvanut lyhyessä ajassa kalastajakylästä ultramoderniksi arkkitehtien temmellyskentäksi, jossa mikään ei ole mahdotonta. Mustan kullan kosketus näkyy suuruudenhulluissa rakennushankkeissa; pilvenpiirtäjiä nousee kuin sieniä sateella, ja uutta rantaviivaa kertyy tyhjästä helposti yli 100 kilometriä ihmisten rakentamien saarten myötä.

Uskomattomat rakennusprojektit

The World -niminen palmun muotoon tehty keinosaaristo käsittää 250 saarta! Maailman suurin lentokenttä on rakenteilla, samoin kaikkien aikojen suurin ostoskekus Dubai Mall ja korkein rakennus - Burj Dubai Tower bisnesmaailman sydämessä. Mammuttirakennus yltää jo 700 metriin, mutta sen rakentaminen ei siihen lopu. Šeikki Muhammedin ihmevisiot on toteutettu köyhän siirtotyövoiman käsin. Heitä on yli puoli miljoonaa, mutta kaikkiaan siirtolaisia on vielä paljon enemmän ja vahva kulttuurien sekoitus näkyy katukuvassa. Yleisilmapiiri on vapaamielinen ja kansainvälinen. Matkailu on merkittävä tulonlähde, ja Dubain vuosittainen turistivirta on suurempi kuin esimerkiksi koko Intiassa!

Mielikuvituksekkaat rakennukset kuten Atlantis Hotel Dubai tai Hydropolis - vedenalainen hotelli, jonka sviitteihin pääsee sukellusveneellä ja Mall of the Emiratesin sisälaskettelukeskus ovat vain pisara Dubain ihmeellisyyksistä. Edistyksestään ylpeät dubailaiset vaalivat mukavaa elämää, tekevät paljon töitä ja bilettävät sen mukaisesti. Imaamien rukouskutsut rytmittävät hunnutettujen naisten ja arabiasuisten miesten arkea.

Näe ja koe Dubaissa

Voit lähteä jeeppisafarille loputtomiin jatkuvaan autiomaahan ja kokeilla hiekkasurffausta dyyneillä. Illallinen nautitaan kaukaisessa paimentolaisleirissä. Tupruttelet hiljaa leiritulen äärellä shisha-vesipiippua ja ylläsi kaartuvan tähtitaivaan alla leijut Tuhannen ja yhden yön tarujen maailmaan.

Wild Wadi sijaitsee Burj Al Arabin edessä. Se on huippuhauska vesipuisto, jossa kiemurtelevat vesiliukumäet, laineallas ja erittäin aidon tuntuinen surffaussimulaatio. Kaikkein huimin vekotin kaikista on Jumeirah Sceirah, joka sinkoaa sinut 80 kilometrin tuntinopeudella 33 metrin korkeudessa vesiputoukseen!

Golfauspäivä on myös oiva vaihtoehto. Se tulee kalliiksi, mutta on hienoa. Dubaissa pääset maailman upeimmille kentille pelaamaan.

Rantalekottelu ei tietysti koskaan ole pahitteeksi. Arabianmeren, sekä Intian valtameren aallot huuhtovat Dubain rantoja. Jumeirahin rantatien varrella on useita julkisia rantoja. Aaltoja ei juurikaan ole, ja vedessä on mukava vilvoitella, kun meri on tyyni.

Shoppaileminen Dubaissa

Dubai ei ole shoppaajan kangastus, vaan aito ihmemaa! Täältä löydät suurimmat ja ylellisimmät koskaan näkemäsi ostoskeskukset. Pian saatat olla Buharaja-maton onnellinen omistaja. Ostoskeskukset Emirates Mall sekä Dubai Mall ovat varsinaisia kulutusparatiiseja.

Deiran kulta-Souk on basaarialueista kuuluisin. Voit täyttää korukokoelmiasi, sillä kulta on täällä edullista. Mauste- ja kangassoukeissa näet perinteisempää arabialaista elämää.

Dubain yöelämä

Hotellit ovat vilkkaan yöelämän tapahtumapaikkoja. Niistä löydät myös suuren osan ravintoloista ja tyylikkäistä klubeista. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta hotellit ovat myös ainoita paikkoja, joista saa alkoholia. Tiistaisin on naisten ilta, jolloin saa ilmaisia drinkkejä. Kaikki ovat siis bilettämässä. Dubaissa kuitenkin jokainen ilta on bileilta.

Hotellit Dubaissa

Dubai on luksusmatkojen kuningas, joten toinen toistaan upeampia viiden tähden hotelleja on tarjolla melkoisesti. Dubain vanhemmasta osasta kuten Deirasta löytyy huokeampia muutaman tähden hotelleja, mutta hostelleja täältä on turha etsiä.

Dubain sää

Dubai kylpee auringossa vuoden ympäri. Kesäaikaan sulttaanikunta on kuuma kuin kattila. Jos et halua sukkuloida jääkylmien ilmastoitujen rakennusten välillä, kannattaa matka tehdä myöhemmin syksyllä tai talvella.

Liikkuminen Dubaissa

Liikenneruuhkat ovat kammottavat, joten vuokra-auton sijaan kannattaa kulkea julkisilla busseilla ja takseilla. Taksit ovat halpoja. Metrokin on tulossa, mutta sen rakennustyöt ovat vielä kesken. Seilaa esimerkiksi Dubai Creek -jokea abralla Bur Dubain puolelta Deiraan. Reissu on halpa, ja näet kaupungin molemmat puolet.

Dubain keskeisen sijainnin ansiosta voit matkustaa täältä helposti muihin maihin kuten Malediiveille, Mauritiukselle, Omaniin, Bahrainiin, Turkkiin, Egyptiin, Tunisiaan, Jordaniaan, Libanoniin, Keniaan, Thaimaahan, Marokkoon, Sri Lankaan ja Intiaan. Kaikki nämä ovat kohtuullisen lentomatkan päässä.

KILROYn reissuvinkit - perjantai Dubaissa

Perjantai on muslimien pyhä päivä, mikä ei tarkoita vain rukoilemista moskeijassa, vaan myös extrashoppailua ostoskeskuksissa. Jos et halua hermojakiristävää ostossessiota ruuhkaisissa putiikkikeitaissa, jätä ostoksesi muulle päivälle ja nauti perjantaista uima-altaallasi tai mukavalla brunssilla hyvässä ravintolassa. Buffet-pöydät notkuvat herkullisia ruokia perjantaisin.

Dubai - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä