Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Matkat Arabiemiraatteihin - Aavikon eksottiikkaa
 

Matkat Arabiemiraatteihin - vauraaseen aavikkokeitaaseen

Arabiemiirikunnat, eli UAE, sulkee sisäänsä kiehtovan kulttuurien, uskontojen, makujen ja mausteiden kirjon. Aavikon auringon alla on monia luksushotelleja, keinosaaria ja hiekkarantoja. Varaa matka Arabiemiraatteihin, kun kaipaat lämpöä ja breikkiä arjesta!

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat (UAE) sijaitsee autiomaassa Arabian niemimaalla, Omanin ja Saudi-Arabian välissä. Valtio koostuu kaikkiaan seitsemästä emiirikunnasta: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Ras Al Khaimah, Umm Al Quwain ja Fujairah. Kaikista suurin emiraatti Abu Dhabi toimii pääkaupunkina.

Matkat Arabiemiraatteihin - Jumeirah Matkat Arabiemiraatteihin ovat tulleet tavaksi monille lähes varman auringon ja hyvien lentoyhtyksien takia. Rannat ja pilvenpiirtäjät piristävät harmaata arkea kummasti. 

Arabiemiraatit on valtiona rikas kuin Roope Ankka, kiitos öljyn, maakaasun ja koko ajan kasvavan turismin. Siirtolaisia on lähes 80%:a koko valtion väestöstä, mistä voi päätellä kulttuurien kirjon laajuuden.

Valtion talouskasvu on yksi maailman nopeimmista. Mustan kullan vaikutukset näkyvät uskomattomina rakennusprojekteina, joissa mikään ei ole mahdotonta: sisälaskettelukeskus keskellä polttavaa aavikkoa, palmun muotoon tehdyt yksityissaaret, maapallon karttaa mukaileva The World -saaristo, Dubailand ja monet ihmeelliset pilvenpiirtäjät saavat kyllä ihmettelemään.

Yli 90%:a koko valtiosta on urbaania, vain harvat asuvat pienemmissä aavikkokylissä. Elinkustannukset ovat melko korkeat, ja paikalliset elävät upeasti.

Luksushotellien suhteen Arabiemiirikunnat on oikea keidas. Kansainväliset hotelliketjut ovatkin alkaneet satsata kuitenkin myös huokeampienkin majoitusvaihtoehtojen rakentamiseen.

Dubai ja Abu Dhabi

Dubai ja Abu Dhabi ovat emiraateista vilkkaimmat. Matkustaessasi näihin löydät loisteliaita hotelleja, mielikuvituksekkaita ostoskeskuksia ja kulttuuritapahtumia. Abu Dhabin päänähtävyyksiä ovat Ferrari world -teemapuisto sekä Sheikh Zayedin -moskeija

Kosmopoliittinen Dubai on Persianlahden vauras liikekeskus, joka on myös šeikki Muhammedin visio ultramodernista luksuskaupungista. Dubain mielikuvitukselliset rakennusluomukset ja keinotekoiset saaret on rakennettu köyhän siirtotyövoiman käsin. Matkalainen hämmentyy jo katsellessaan pelkästään kartalta Dubain epätodellista palmunmuotoon tehtyä saariryhmää; aivan kuin kyseessä olisi Liisan ihmemaa. Arkkitehtuurista kiinnostuneelle Dubain huippumodernit rakennukset ovat kiinnostavaa katseltavaa.

Matkat Arabiemiraatteihin - Sheikh Zayedin moskeijaAbu Dhabin tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu uskomaton Sheikh Zayedin moskeija.

Hyviä rantakohteita Arabiemiraateissa on riittämiin. Fujairahissa voit sukeltaa ja snorklata kalojen maailmaan. Omaninlahden vedet ovat viileämmät Persianlahteen verrattuna, mikä tuntuu taivaan lahjalta kuumassa ilmastossa. Turisteille järjestetään myös aavikon halki kulkevia jeeppisafareita. Silmä lepää valtavia dyynejä katsellen ja pääset uimaan vilvoittavaan veteen Hattalla. Upeita golfkenttiä löytyy myös.

Matkat Arabiemiraatteihin – Milloin mennä?

Aavikot kielivät siitä, että Arabiemiraateissa on kesäaikaan kuumaa kuin kattilassa. Jos et halua sukkuloida jääkylmiksi ilmastoitujen rakennusten välillä, kannattaa matkata myöhemmin syksyllä tai talvella.

Reissuvinkkimme Arabiemiraatteihin

Arabiemiraateissa on ankara alkoholipolitiikka. Ilojuomia saa ostaa ja nauttia vain hotellien porttien sisäpuolella, ja Sharjah on kokonaan kuivaa aluetta. Vaikka ihmiset ovat avoimia ja melko liberaaleja, matkalaisen oletetaan kunnioittavan muslimien tapoja. On hyvä muistaa, että rannoilla valokuvaaminen on ehdottomasti kielletty ja paikallisten naisten kuvaamista on myös vältettävä. Julkiset hellyydenosoitukset ja huumeiden käyttäminen voivat johtaa ankariin rangaistuksiin. 

Yhdistyneet Arabiemiirikunnat - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä