Qatar

Matka Qatariin - moderniin Lähi-itään
 

Matka Qatariin - moderniin Lähi-itään

Qatar on öljyn ja turismin rikastuttama luksusvaltio, josta huokuu moderni jetset-elämä. Lähi-idän Disneylandiksikin tituleeratusta aavikoiden ja keitaiden paratiisista löytyy paljon monenlaista ihmeteltävää. Matka Qatariin alkaa tästä!

Qatar

Nykypäivän Qatarissa ei niinkään enää vallitse Aladdinin ja tuhannen ja yhden yön satujen mystinen taika. Sen sijaan futurististen ostoskeskusten ja ökyhotellien nopeasti kasvavassa maassa on paljon muuta ihmeteltävää. Hyppää koneeseen ja rantaudu luksusjahtien ja Luis Vuittonien maaperälle.

Matka Qatariin - moderniin Lähi-itäänMatka Qatariin tarkoittaa ökytalojen ja suureellisten visioiden kokemista omin silmin. 

Qatar - Lähi-idän superliiga

Qatarin vauraassa valtiossa on huomattu Lähi-idän eksotiikan kiehtovan erityisesti länsimaisia turisteja, ja täällä voit kokea beduiinielämää yhdistettynä ylelliseen hotellimiljööseen. Monet hotellit tarjoavat majoitusta beduiiniteltoissa ja ruoka nautitaan vilttien päällä istuen. Joidenkin mielestä Qatar vaikuttaakin nykyään arabialaiselta Disneylandilta.

Ennen kuin pakkaat laukkusi ja suuntaat Qatariin muista, että kyseessä on kuitenkin muslimivaltio. Lomaile siis maassa maan tavalla. Katukuvassa kulkevat miehet valkoisiin sheikin asuihin pukeutuneena ja naiset hunnutettuina. Myös turisteilta odotetaan säädyllistä pukeutumista. Shortsit ja minihameet voi unohtaa kotiin. Naisten oletetaan peittävän olkapäänsä ja nilkkansa. Turisteja käy Qatarissa vuosittain yhtä paljon kuin siellä on asukkaita.

Liekö syynä länsimaiset virtaukset, Qatar eroaa naapurivaltioistaan sen vapaamielisyyden vuoksi. Vuodesta 1995 lähtien maassa on vallinnut lehdistönvapaus, ja Qatar onkin Al-Jazeera -kanavan pääkallopaikka.  Vältä matkustamista Qatariin kesäkuukausina, jolloin keskilämpötila on 35 astetta ja kosteus nousee 90 prosenttiin. Aavikolta puhaltava tuuli tuo myös tällöin mukanaan rajuja hiekkamyrskyjä. 

Doha - suuria visioita ja kalliita hotelleja

Modernissa Dohassa uskotaan, että korkea elintaso on mahdollista säilyttää, jopa öljyvarojen hupenemisen jälkeenkin. Kaupungissa satsataankin jatkuvasti uusiin, toinen toistaan loisteliaampiin hotelleihin ja pilvenpiirtäjiin. Vain 20 prosenttia Qatarin asukkaista on arabeja. Maahan tulee paljon ulkomaista työvoimaa, pääosin miehiä. Katukuvassa ei siis juuri naisia näy. Doha sijaitsee hevosenkengän muotoisella satama-alueella, jota reunustavat luksuslukaalit ja hotellit.

Matka Qatariin - The PearlDohan visionäärinen tekosaari the Pearl ilmasta käsin kuvattuna. 

Souq Waqif - aidot arabialaiset markkinat

Qatarin ehkä eniten arabialainen alue, Souq Waqif, on hyvä ostospaikka. Markkinahumusta ja sokkeloista löytyy aitoa tunnelmaa ja kiireistä kaupankäynnin humua. Täältä kannattaa viedä  tuliaisiksi perinteisiä pukuja ja mausteita.

Bir Zekreet - rauhaisa keidas

Tämä pieni hiekanvärinen, nukkekotimainen keidas on rauhallinen ja lähes turistiton vyöhyke. Alueelle pääseminen vaatii nelivetoisen auton ja omat retkeilyvarusteet. Älä unohda ottaa mukaan riittävästi vettä! Jää seuraamaan, kun aurinko laskee dyynien taa ja ihastele Bir Zekreetin romanttista tähtitaivasta.

Khor Al-Adaid - elämyksiä luonnonystäville

Parhaimmat luontokokemukset Qatarissa tarjoaa eittämättä Khor Al-Adaid. Ihastele muotoaan muuttavia dyynejä, sekä  maailmanperintökohteeksi nimettyä järveä, jossa voit nähdä kilpikonnia ja manaatteja. Dyynit ulottuvat järvelle asti, joka liittyy kymmenen kilometrin päässä sijaitsevaan Arabianlahteen.

Matka Qatariin - moderniin Lähi-itäänQatarin matkalla ilmassa kaikuvat rukouskutsut tulevat tutuksi.   

Al-Khor - perinteinen Qatar

Historian ja kulttuurin tyyssijana Qatarissa voidaan pitää Al Khorin satamakaupunkia, joka sijaitsee hieman pohjoiseen Dohasta. Kaupunki oli kerran Qatarin sydän ja toimi helmikaupan keskiönä. Vuoden 1930 jälkeen helmiteollisuus romahti ja ajoi maan köyhyyteen. Nykyään Al-Khor on viihtyisä paikka, jossa voi viettää aikaa katsellen paikallisia asutuksia vanhassa kaupungissa ja tutustua Al Khor Gardensin värikkäisiin lintuihin. Iltaisin voi nauttia paikallisen keittiön antimista Al Khor Rivieran varrella.

Qatar - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä