Oman

Matka Omaniin - 1000 & yhden yön seikkailuihin
 

Matka Omaniin - 1000 & yhden yön seikkailuihin

Omanissa matkailijat otetaan vastaan lämpimästi, ja täältä saa kaikilta ystävällisen tervetulotoivotuksen "Ahlan wa Sahlan" - Olet tervetullut! Matka Omaniin on erinomainen tapa tutustua kiehtovaan Lähi-itään!

Oman

Vieraanvaraisuudestaan huolimatta Omaniin ei ole vielä alkanut tulvia turisteja. Asukasluku on täällä kymmenen kertaa alhaisempi kuin Euroopassa, ja siksi Omanissa tunteekin helposti olonsa paikan ainoaksi reissaajaksi. Omanilla on 2700 km autioitunutta hiekkarantaa, ja suurin osa maasta on aavikoiden peittämä. Uudet, helposti kuljettavat tiet kulkevatkin hiekan päällä.

Matka Omaniin - Rantaviivaa riittääMatkalla Omaniin kannattaa tutkia maan aarteita pääkaupungin ulkopuolellakin.

Oman on moderni sulttaanikunta, joka kuitenkin vaalii arabien perinteitä. Omanissa ei tästä huolimatta tunne olevansa sidoksissa islamin uskontoon, kuten lahden toisella puolella Iranissa. On silti tärkeää pukeutua maassa maan tavalla. Naisten tulisi peittää olkapäät ja polvet ja miesten pukeutua pitkälahkeisiin housuihin.

Muscat - Omanin pääkaupunki

Omanin lahdelle, rosoisten vuorten ja sinisen meren väliin kiilattu pääkaupunki Muscat on siisti ja yhtenäinen keskus, joka on monelle matkailijalle ensimmäinen pysäkki Omanissa. Muscatissa saattaa yllättäen törmätä valkoisiin, arabiatyylisin kupolein ja kaari-ikkunoin varustettuihin McDonaldseihin. Muscat on yksi harvoista kaupungeista Omanissa, jonka kaduilla myös naiset voivat istua ulkoilmaravintoloissa katsellen samalla sataman suuria konttialuksia. Kahvilat ovat kuitenkin enimmäkseen tarkoitettu miehille.

Muscatissa kannattaa viettää muutama päivä ja käydä katsomassa kaupungin museota sekä upeaa katettua markkina-aluetta, jota kutsutaan Souqiksi. Muscat on halpa lähtöpiste tässä Arabian niemimaan maassa, jolla on paljon muutakin tarjottavaa kuin siisti pääkaupunkinsa.

Raz Al-Jinz - uhanalaisia kilpikonnia

Raz Al-Jinz on itäisin piste Arabian niemimaalla, jolla tuhannet vihreät merikilpikonnat lisääntyvät. Keskellä yötä rannalla kävellessä saattaa päästä lähelle herkkiä kilpikonnia, kun ne rantautuvat ja täyttävät hiekkaan kaivetut kuopat useilla kymmenillä munilla. Munimisen jälkeen emot jättävät munat oman onnensa nojaan. Isojen kilpikonnien huuhtoutuminen kuohuvien aaltojen mukana kauas merelle on kaunis ja myös hieman haikea näky katsella.

Matka Omaniin - Raz Al-Jinzin kilpikonnatRaz Al-Jinzin kilpikonnat ovat hellyttävä näky Omanin matkalla.

Matka Sharqiyan hiekoille

Et ole nähnyt todellista Omania ennen kuin olet yöpynyt tähtitaivaan alla Sharqiya Sands'eilla! Autiomaa leviää laajalle alueelle muutama sata kilometriä etelään päin Muscatista. Reissuun on mahdollista lähteä ryhmässä oppaan kanssa, jolloin ei tarvitse pelätä hiekan sekaan eksymistä. Matkaan sisältyy majoitus palmumajoissa tai vaihtoehtoisesti tähtitaivaan alla, kameliratsastusta, paikallista ruokaa, laulua, tanssia, kokko, vesipiippujen tupruttelua ja jeeppiajelua. Tämä on eräs ehdottomista kokemuksista Omaniin matkustettaessa!

Naisten marketti Ibrassa

Jos matkaat Sharqiya Sands'eille keskiviikkona, niin silloin kannattaa poiketa Ibrassa. Keskiviikkoisin tämän pikkukaupungin naiset järjestävät markkinat, joilla paikan täyttävät yllättäen beduiineihin pukeutuneet naiset. Kirkkaanpunaiset ja vihreät naamarit kasvoillaan kylän naiset myyvät käsin kirjailtuja ja kultaisia koruja, jotka ovat todella kauniita. Miehet ovat myös tervetulleita!

Rentoutumista Nizwassa

Hajar-vuorten välistä löytää kaupungin nimeltä Nizwa. Täältä pääsee päivämatkoille historiallisiin paikkoihin, jotka sijaitsevat upeiden näkymien äärellä. Kaupunkina Nizwa on ystävällinen paikka, josta löytyy samoja piirteitä kuin Muscatissa. Nizwassa on muun muassa katukahviloita ja ravintoloita, joissa naisilla on lupa liikkua vapaasti sekä rentoutua julkisesti.

Kannattaa myös käydä Nizwan linnoituksessa sekä kaupungin torilla, jonne ihmiset kokoontuvat pienistä lähistön kylistä kauppaamaan eläimiä, kalaa ja vaatteita. Nizwan lähellä sijaitsee Al-Hoota-luola, joka on kallis mutta koko rahan arvoinen kokemus. Al-Hoota-luolan kierros tulee varata etukäteen.

Arabian Grand Canyon

Omanin korkeimmalle vuorelle, Jebel Sham'ille matkustetaan Nizwasta. Vuori on hulppeat 3,075 metriä korkea. Se on tunnettu niin huipustaan kuin jyrkästä rotkostaan, joka halkoo vuorta 1000 metriä suoraan alaspäin. Rotko on nimetty Whadi Ghul:ksi, mutta tunnetaan paremmin nimellä "Grand Canyon of Arabia". Vuoren huipulle pääsee autolla. Kaikeksi onneksi tien ja rotkon välissä kulkee teräksinen kaide, joka estää matkailijaa ajamasta kilometrin syvyiseen rotkoon...

Huipulta avautuvat henkeäsalpaavat näkymät, ja tänne matkaavan kannattaakin varustautua pienellä piknikillä. Huipulle päästyään täällä haluaa takuulla viettää pienen tovin! Ei kauppoja - vain autiomaa, kiviä ja pieni tuulenvire... Sekä mattokauppiaita, jotka koettavat myydä mattojaan turisteille missä vain, milloin vain!

Matka Omaniin -  Bilayd SaydOmanilla on paljon muutakin tarjottavaa kuin siisti pääkaupunkinsa. Tee matka vuoristokyliin.

Omaniin matkustaminen

Syystä tai toisesta reppureissaajat eivät ole vielä löytäneet Omania kunnolla. Tämä sulttaanikunta on kuitenkin suhteellisen halpa paikka matkustella, varsinkin jos välttelee hotelleja ja pysyttäytyy telttailussa. Ruoka on halpaa, ja jos vuokraa auton sekä telttailee, niin voi vähentää päiväbudjettia rajusti. Bensa on todella edullista.

Omanissa matkustettaessa välttää palaamista samaa tietä takaisin, jos esimerkiksi lentää Muscatiin ja sieltä takaisin Dubaihin tai Abu Dhabiin. Lentomahdollisuudet useiden kaupunkien välillä antavat enemmän vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia löytää halvimmat lentoliput. Omaniin suositellaan matkustamista marraskuusta maaliskuuhun, jolloin ahdistava ja raskas lämpötila ei vielä ole vallannut maata, toisin kuin kesällä.

Oman - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä