Beirut

Rakennukset näyttävät ihan erilaisilla valaistuina iltakävelyllä Beirutissa
 

Matkat Beirutiin - Maailman parhaimpaan kaupunkiin

Beirut on erityinen paikka, jopa niin erityinen, että monet reissaajat rakastuvat kaupunkiin ja kutsuvat sitä maailman parhaaksi kaupungiksi. Toisin kuin naapurivaltioiden pääkaupungeissa, ilmapiiri Beirutissa on vapautuneempi ja libanonilaiset rakastavat juhlimista. Vedä syvään henkeä ja heittäydy libanonilaiseen rentoon elämän ja iloiseen meininkiin.

Beirut

Beirutia kutsutaan Lähi-Idän Pariisiksi. Kaupungin tunnelma on parhaimmillaan kuin Pariisissa, varsinkin Place d'Étoilen ympäristössä, joka on täynnä ranskalaistyylisiä katukahviloita. Beirutilla on voimakas menneisyys ja kaupungin asukkaat ovatkin tottuneet mukautumaan elämään nykyisessä poliittisessa tilanteessa. 

Jos suunnittelet matkaa Beirutiin, on hyvä tarkistaa Ulkoministeriön suositukset ja ajankohtainen turvallisuustilanne.

Beirutin keskusta

Beirutin keskusta on hyvä paikka viettää hieman aikaa shoppaillen ja nauttia herkullisesta lounaasta yhdessä lukuisista kahviloista. Beirutissa voi käyskennellä tuntikausia tunnelmallisissa kaupunginosissa. Beirutia on jopa kutsuttu maailman parhaaksi kaupungiksi, ainakin kaupunki- ja yöelämänsä suhteen.

Beirutin merenranta

Beirut on aivan Välimeren rannalla, jossa rantaviivan maisemat vaihtelevat kallioisesta hiekkarantoihin. Paikalliset pitävät iltakävelyistä Cornichen rantakadulla, joten tämä paikka on hyvä tapa päästä tutustumaan paikallisiin ja jopa uppoutua vesipiipun äärelle keskusteluun uteliaiden nuorten beirutilaisten kanssa. Beirutin parhaat näkymät löytyvät rantakadulta Bay Rock Cafen terassilta.

Hieman etelämmästä löytyy Beirutin julkinen uimaranta, Ramlet al-Bayda, jossa voi vuokrata aurinkotuoleja ja ostaa pikkupurtavaa monilta kaupustelijoilta. Mikäli kaipaat hieman luksusta, löytyy rannalta myös monia rantaklubeja , kuten yliopiston oma klubi, AUB Beach Club. Kannattaa myös kokeilla Baalbekiä ja Byblosta matkaillessaan beirutissa.

Beirut - Seikkailijoiden Ibiza!

Beirutin yöelämä on ehdottomasti koettava reissun aikana. Kaupunki on omanlaisensa versio Ibizasta. Beirutia voi kutsua seikkailijoiden Ibizaksi, josta löytää jokaiselle sopivat bileet. Baarit, ravintolat ja pienemmät DJ-bileet ovat keskittyneet Gemeyzehin kaupunginosaan lähelle Mohammad al-Amin moskeijaa.

Ympäri Beirutia levittäytyneet suuret ja hulppeat yökerhot pitävät huolen, että juhlat jatkuvat Beirutissa aamuun saakka. Näissä paikoissa libanonilaiset unohtavat sisällissodan, uskontojen erot ja poliittisen epävakaisuuden ja juhlivat ilman huolen häivää. 

Beirut - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä