Libanon

Matka Libanoniin - kulttuurin, luonnon ja mahtavien juhlien ääreen
 

Matka Libanoniin - kulttuurin, luonnon ja mahtavien juhlien ääreen

Libanoniin matkustetaan kauniin luonnon, rikkaan kulttuurin, hyvän ruuan ja yöelämän perässä kokemaan Lähi-idän monikulttuurisuutta. Beirutia kutsutaan Lähi-idän Pariisiksi ja pohjoisempana Bybloksen hurmaavassa satamakaupungissa ihastellaan auringon painumista Välimeren taa. Matka Libanoniin alkaa tästä!

Libanon

Matkakohteena Libanon on erittäin mielenkiintoinen. Pienestä koostaan huolimatta maassa on jopa 18 virallista kulttuuria. Täällä luonto tarjoaa monipuolisesti vaihtoehtoja. Esimerkiksi jo toukokuun alussa on mahdollista käydä rannalla ottamassa aurinkoa, mutta myös lähteä laskettelemaan Libanonin parhaimmille rinteille.

Jos suunnittelet matkaa Libanoniin on hyvä tarkistaa Ulkoministeriön suositukset ja ajankohtainen turvallisuustilanne.

Matka Libanoniin - kulttuurin, luonnon ja mahtavien juhlien ääreenBeirutin suosittu rantabulevardi tunnetaan nimellä Corniche.

Beirut - "Lähi-Idän Pariisi"

Beirutia kutsutaan nimellä "Lähi-Idän Pariisi". Lempinimestään huolimatta kaupungilla ei ole ihan sellaista kauneutta kuin Pariisilla, vaan Beirut kun muistuttaa Lähi-idälle tyypillisiä, betonin hallitsemia kaupunkeja. Pariisin kaltainen tunnelma on kuitenkin kohdallaan, etenkin Place de'Etoilen läheisyydessä, missä on paljon Ranskasta inspiraationsa saaneita katukahviloita, ja rikkaiden perheiden lapset leikkivät aasialaisten lastenhoitajiensa kanssa.

Beirutin yöelämä on kuin Ibizalla. Täältä löytyy sekä hienostuneempaa että seikkailullisempaa menoa. Kaupungissa on myös festivaaleja jokaiseen makuun. Beirut on oiva valinta aloittaa matka muualle Libanoniin.

Matka Libanoniin - BeirutIhaile Beirutin rustiikkisia maisemia Libanonin matkalla.

Tripoli - Hektisyyden tyyssija

Tripoli on Pohjois-Libanonissa sijaitseva pääkaupunki. Kaupoista on mahdollista ostaa tavaraa korkokengistä, eläinten lihaan asti. Tiheästi pakattu kaupunki on mahdollista nähdä kokonaan aikoinaan ristiretkiläisten valtaaman kaupungin valtavasta linnasta.

Moskeijoiden mineraatit näkyvät kauas tasaisten kattojen harjojen yllä. Tripoli on enemmän vanhoillisempi, kuin edistyksellinen Beruit. Jos olet päätäsi myöten täynnä parin tunnin seisomista liikenteessä ja kaupungin kovaa hälinää, niin hyvänä vaihtoehtona voit hypätä hammamiin ja hankkia itsellesi kunnon vaahtopesun.

Matka Libanoniin - Byblos Ihastuttava Bybloksen kaupunki löytyy tunnin ajomatkan päässä Beirutista

Byblos - Pieni idylli Välimerellä

Pieni viehättävä satama, Byblos, on UNESCOn maailmanperintölistalla, sillä se on vanhin asuttu kaupunki maailmassa. Voit kävellä pienellä kukkulalla, josta on upea näköala kaupungin ja Välimeren yli. Siellä on 1200-luvulta peräisin olevat linnan rauniot, jotka ovat olleet kulisseina monille taisteluille. Viereisessä satamassa voit nauttia tuoreesta sushista ja Välimeren taakse laskeutuvasta punaisen hehkuisesta auringosta.

Baalbek - "Auringon kaupunki"

Kaupunki rakennettiin suureksi ja vaikuttavaksi, jotta arabit vakuuttuisivat Rooman vallasta ja sen kulttuurista. Jupiter-temppelin pilarit olivat rooman vallan aikaan maailman suurimmat. Ne yltävät 22,9 m korkeuteen ja ovat yhä pystyssä, todistamassa roomalaisten insinööritaitoja. Vaikuttava 46 pilarin Bacchus-temppeli on myös edelleen Baalbekissä, samaisella paikalla, johon roomalaiset sen jättivät 2000 vuotta sitten. Temppelin runsas sisustus on säilynyt varsin näyttävästi.

Matka Libanoniin - Baalbeckin rauniotMatka Libanoniin vaatii poikkeamisen Baalbekin raunioilla.

Libanonin laaksot ja vuoret

Kaunein luontokohde Libanonissa ehdottomasti on UNESCOn maailmanperintölistalla oleva 50 km pitkä Qadisha Valley-rotko. Rotkosta n. 20 km pohjoiseen on Qadisha Cave. Siellä voi nähdä upeista näkökulmista vanhoja temppeleitä, sekä useita vesiputouksia, ennen kuin pääsee vilvoittelemaan 778 metriä pitkään luolaan.

Pohjoisesta etelään, aina alas Libanoniin asti toimii Libanonin vaellusreitti. Reitti on 440km pitkä ja se vie vaeltajan 75 kylän ja henkeäsalpaavien maisemien läpi. Reiteillä on mahdollisuus jäädä majataloon sekä leirintäalueelle. Lue lisää täältä.

Off-piste laskettelua Libanonissa

Kun matkustaa Libanoniin joulukuun ja huhtikuun välisenä aikana, lumen sataessa vuoristoon, voit yhdistää hauskanpidon ja kulttuurielämän lasketteluun. Beruitista on noin päivän matka kahdelle Libanonin parhaimmista laskettelukuksista. Suosituin keskus on nimeltänsä Mazaar. Se ei ole valtava, mutta sen 42 rinnettä (yhteensä 80 km) ovat Libanonin suurimmat. Lähellä on yksi paljon pienempi keskus, joka tarjoaa parempaa puuterilunta ja off-piste laskettelua.

Libanon - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä