Amman

Ammanin roomalainen teatteri.
 

Matkat Ammaniin - kukkuloiden kaupunkiin

Jordanian Amman on historiaa hehkuva matkakohde. Näe Jerashin ylväät roomalaisrauniot ja kaunis kaupunki Petra. Ihaile Ammanin moskeijoita, seikkaile jännittävässä soukissa tai matkusta Kuolleelle merelle. Varaa matka Ammaniin KILROYlta!

Amman

Lentäessäsi Jordaniaan, pääkaupunki Amman on ensimmäinen kosketuksesi tähän historiaa huokuvaan maahan. Näe Jerashin ylväät roomalaisrauniot ja ruusunpunainen kaupunki Petra. Ihaile Ammanin moskeijoita, seikkaile jännittävässä soukissa tai tsekkaa vaikka Kuollutmeri! Kaupunki lähiympäristöineen tarjoaa paljon koettavaa! Amman on rakennettu kukkuloiden päälle ja sieltä avautuvat maisemat ovat yksinkertaisesti upeat.

Amman on sopiva sekoitus ikivanhaa ja modernia, itämaista ja länsimaista kulttuuria. Kaupungin 2,6 miljoonan asukkaan väkiluku kasvaa kohisten, johtuen osittain Israelista ja Irakista virtaavien pakolaisten määrästä. Ammanin itäinen puoli on perinteikäs ja täynnä kauas ulottuvaa historiaa, tyylikäs läntinen osa taas kiiltää modernimpana.

Länsimaisenmpi kuin muut Lähi-Idän aarteet

Vapaamielinen Amman on länsimaalaisempi kuin Kairo tai Damaskos ja se tunnetaan kukoistavasta kulttuuri- ja taide-elämästään. Uskonnonvapaus kuuluu Jordanian vanhoihin perinteisiin ja paikallismediaa pidetään yhtenä Lähi-idän vähiten kontrolloituna. Jordanian laki ei pakota käyttämään peittäviä vaatteita, mutta matkaajan kannattaa pukeutua maan kulttuuria kunnioittavasti etenkin uskonnollisten pyhättöjen, kirkkojen ja moskeijoiden, läheisyydessä.

Kuhiseva kaupunki Ammanissa vierailee suuri määrä turisteja vuosittain. Matkailijoita viehättää varsinkin alakaupungin alue värikkään vanhan soukin ja kuningas Husseinin moskeijan ympärillä. Matka kaupungin korkeimmalla kukkulalla sijaitsevalle  linnoitukselle avaa fantastiset näkymät. Kukkulalta voit laskeutua roomalaisten rakennuttamalle 6000:n katsojan amfiteatterille, joka rakennettiin 138-161 eaa. Teatteria käytetään yhä kulttuuri- ja urheilutapahtumien näyttämönä. Teatterilta jatkaessasi matkaa yhä alemmas saavut kantakaupungin alueelle, jossa näet erityisiä pieniä putiikkeja ja isoja marketteja. Ammanissa on paljon kultakauppoja ja matkamuistomyymälöitä.

Jordania on muslimimaaksi varsin vapaamielinen. Alkoholi on laillista, mutta ei yleisesti nautittua. Parhaimman klubi- ja baaritarjonnan löydät kaupungin länsiosasta Abdounista, jossa on myös paljon länsimaisia ravintoloita.

Ammanin moskeijat

Ammanista löydät Lähi-idän suurimpia moskeijoita. Uusin on valtava King Abdullah I Mosque, joka on kruunattu kauniilla sinisellä mosaiikkikupolilla. King Hussein Mosquen löydät kantakaupungista. Saat upean kokemuksen istumalla moskeijan portailla seuraten ammanilaisten päivittäistä elämää. Länsi-Ammanissa voit käydä entistä häikäisevämmässä, uudessa King Hussein Mosquessa.

Ammanin sää

Ammanin Sää on miellyttävä ympäri vuoden. Keväällä kukkien kukkiessa sanotaan olevan kaunein aika matkustaa Jordaniaan.

Päivämatkat Ammanista muualle

Ammanin lähettyvillä on monia huikeita aktiviteettaja ja nähtävyyksiä lyhyiden matkojen päässä. Useimmille matkoille pääset pitämällä Ammania päätukikohtana. Jerash on vain tuntien ajomatkan päässä, Kuolleelle merelle pääset samassa ajassa. Maailmankuulu Petra on hieman kauempana, n. kahden tunnin ajomatkan päässä. Kannattaa harkita auton vuokraamista, mutta taksilla pääsee edullisesti tähän punaiseen muinaiskaupunkiinkin. Nebon vuori, jolla Mooseksen epäillään kuolleen ja saaneen ensinäyn Luvatusta Maasta, on matkan varrella Kuolleelle merelle.

Liikkuminen Ammanissa

Taksi, taksi, taksi! Taksi on halpa menopeli koko Jordanian alueella, joten järjestely paikallisen bussin käyttämiseen ei oikeastaan ole sen arvoista. Monet taksikuskit kieltäytyvät käyttämään taksimittaria, sovi siis hinta ennen kyytiin istumista! Taksi on paras ratkaisu myös päivämatkoille.

Amman - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä