Jordania

Kamelikyyti on edelleen kätevä tapa Jordanian aavikolla liikkumiseen
 

Jordanian matkat - vuoria ja aavikkomaisemia

Saavuttuasi Jordaniaan on sekunneista kiinni, milloin ensimmäisen kerran kuulet "Welcome to Jordan!" Jordanialaiset arvostavat matkailijoita, mikä näkyy lämpimänä vastaanottona. Nuoret ja vanhat, rikkaat ja köyhät, kauppiaat ja leipurit kaikki tervehtivät sinua hymy kasvoillaan. Maa on pieni, mutta sen nähtävyydet isoja. Jordanian matkat alkavat tästä!

Jordanian hašemiittinen kuningaskunta on pienikokoinen arabivaltio Lähi-idässä, joka ulottuu Syyrian aavikon helmasta Aqaban lahdelle. Rajanaapureina sillä on Syyria pohjoisessa, Irak koillisessa, Israel lännessä ja Saudi-Arabia kaakossa. Jordaniassa asuu 6,2 miljoonaa asukasta, joita hallitsee erityisen suosittu kuningas Abdullah II kauneudestaan ja hyväntekeväisyystyöstään kuuluisan Rania-kuningattaren kanssa.

Jordanian matkat - JerashTunnin ajomatkan päässä pääkaupunki Ammanista sijaitsee Jerashin roomalaiset rauniot. 

Pääkaupunki Amman 

Amman on maan suurin kaupunki. Se on rakennettu seitsemälle kukkulalle, joita edustaa Jordanian lipussa olevan tähden seitsemän sakaraa. Näe Ammanin lähiöt ja modernit shoppailukeskukset tai vilkas vanha kaupunki, historiallinen linnoitus ja roomalainen amfiteatteri.

Äläkä unohda eläväisiä soukkeja vanhassa kaupungissa ollessasi. Valmistaudu kauppiaiden runsaisiin kutsuihin nauttia teetä heidän kanssaan ja tingi taisteluhengessä. Ammanista löytyy maailman toiseksi korkein omin voimin pystyssä pysyvä lipputanko. Pisimmälle kurottava on Uzbekistanissa. Pohjois-Koreassa on virallisesti korkein tanko, mutta se seisoo kaapeleiden varassa, mikä on tietysti huijausta!

Jerash

Tunnin ajomatkan päässä Ammanista pohjoiseen sijaitsee Jerashin roomalaiset rauniot. Paikka on mainio päivämatkakohde. Ota taksi Ammanista Jerashiin, meno-paluu maksaa noin 30 dollaria. Tutustu spektaakkelimaiseen kohteeseen rauhassa, vaikka taksi odottaisikin paluumatkalle lähtöä. Jerashista löydät roomalaisen amfiteatterin, Artemiksen temppelin, Hadrianuksen kaaren ja Gerasan foorumin. Loisteliaan Petran jälkeen Jerash on Jordanian suosituin matkailukohde.

Kuollutmeri - Matka JordaniaanJordanian matkat johdattavat sinut lillumaan Kuolleeseenmereen, jossa uimapatjoja ei tarvita!

Kuollutmeri

Jos olet Jordaniassa helteisenä päivänä, on retki Kuolleellemerelle must! Rannikolta löydät enemmän tai vähemmän kalliita spa-hoitoloita, mutta kannattaa tietenkin nauttia yleisistä rannoista. Yksi suosituimmista rannoista jordanialaisten ja matkailijoiden mielestä on Amman Beach, jossa pienellä sisäänpääsymaksulla saat käyttää uima-allasaluetta ja rantaa. Alueella on suihkuja, vessoja, ravintoloita sekä matkamuistomyymälöitä.

Heittäytyminen Kuolleeseenmereen on itsessään jo elämys. Osaat odottaa kelluvasi, mutta et voi täysin ymmärtää homman hauskuutta ennen kuin itse kokeilet. Kun pääset niin kauaksi etteivät jalkasi enää ulotu pohjaan, ponnahdat pinnalle kuin korkki. On mahdotonta olla kellumatta, joten voit unohtaa normaalin uimisen kokonaan. Ota drinkki, istahda "vesituoliin" ja rentoudu vaikkapa lehteä lukien!

Petra

Heinäkuussa 2007 UNESCO julisti Petran yhdeksi maailman uusista ihmeistä. Monille tuleekin Jordaniasta mieleen nimenomaan Petra, joka on vielä fantastisempi paikka kuin mitä luullaan. Paikka pysyi tuntemattomana  länsimaalaisille aina vuoteen 1812, jolloin sen esitteli länsimaalaisille sveitsiläinen tutkimusmatkailija Johann Ludvig Burckhardt.

Wadi Rum

Näe upeita aavikkomaisemia ja kauniita vuorimuodostumia Wadi Rumissa. Voit osallistua kamelisafarille tai mönkijä-ajelulle. Käytä hyväksesi tilaisuus viettää yö aavikolla beduiiniteltassa, ja kuuntele hiljaisuutta tähtien alla makoillessasi.

Jordanian matkat Aqaban satamaPoikkea Jordanian matkallasi Aquban satamakaupungissa.

Aqaba

Aqaba on Jordanian ainoa satama, jossa on hyviä rantakohteita. Sukellus- ja snorklausmahdollisuudet ovat erinomaiset. Aqaba sijaitsee noin 3-4:n tunnin ajomatkan päässä Ammanista.

Jordanian sää

Kesät ovat helteisiä ja kuumia, talvet viileitä. Sadekausi kattaa marras- ja maaliskuun välisen ajan. Lähes kaikki sade tulee talvisin. 

Liikkuminen Jordaniassa

Jordania on pienikokoinen maa, jossa liikkuminen on halpaa. Helpoin keino päästä paikasta toiseen on vuokrata taksi. Taksilla kannattaa mennä myös koko matka Aqabaan. Jordaniassa on myös helppoa vuokrata auto. Tiet ovat hyviä, välimatkat lyhyitä ja opaskyltit kunnossa, joten paikkojen löytäminen on helppoa. Huomaat myös, että maassa on monia tarkastuspisteitä. Jordania on turvallinen maa, jonka tutkimisesta nautit eniten omin päin.

Jordania - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä