Tel Aviv

Rantaviivaa Tel Avivissa.
 

Matka Tel Aviviin - Rantoja ja mahtava yöelämä

Vain 45 minuutin ajomatkan päässä Israelin historiallisesta pääkaupungista Jerusalemista sijaitsee rantalomakeskus Tel Aviv. Kaupunki kutsuu sinut huolettomaan ja rentouttavaan lomailuun, jolla sinun ei tarvitse kuin huolehtia aurinkovoiteesi voimakkuudesta tai mikä olisi virkistävin virvoitusjuoma, kylmä olut vai värikkäät drinkit.

Tel Aviv

Tel Avivin leuto ilmasto välimerellä tekee kaupungista houkuttelevan paratiisin Israelilaisille rantaleijonille ja rantaleijonittarille, sekä myös aurinkoa ja hauskanpitoa rakastaville retkeiliöille. Hyvä sää alkaa huhtikuusta ja jatkuu aina elokuuhun saakka, ja mikäli haluat kokea aidon Tel Avivin rantaelämää, on tämä oikea ajankohta suunnitella matkaa Tel Aviviin.

Kaupunki- ja yöelämä Tel Avivissa

Päivän päättyessä rantaelämä hiljalleen muuttuu vilkkaaseen ja erinomaiseen yöelämään. Tel Avivin yöelämä on kuuluisa tarjonnassaan ja moni väittääkin, että Tel Avivin yöelämä kilpailee samassa kategoriassa Lontoon, Pariisin ja New Yorkin kanssa. Jos todella olet valmis kaupungin lyömättömään yöelämään, niin torstai on oikea päivä sillä torstai on viikon vilkkain päivä. Mutta ei syytä huoleen, joka ilta on yhtä juhlaa täällä Israelin juhlimisen pääkaupungissa. Ja toisin kun muut Israelin kaupungit, jotka pysyvät kiinni joka perjantai ilta sapatin vuoksi, Tel Aviv on myös perjantaisin täynnä elämää, joten Tel Aviviin matkustettaessa ei ole vaikea löytää juhlia.

Tel Avivin monet muut vaihtoehdot

Mikäli sinun ei oikeastaan tee mieli tanssia tai klubittaa, on kaupungilla myös runsas määrä muita vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia nauttia juomista ja tavata uusia ihmisiä. Tel Avivin monissa baareissa ja kahviloissa tämä on helppoa. Tel Aviv on tunnettu erittäin nuorena, rentona sekä trendikkäänä kaupunkina, sama pätee myös pukukoodiin. Alueet joihin kannattaa  tutustua on satama-alue sekä monet loistavat baarit ja kapakat Dizengoffin, Ibn Gavirolin ja Lilenblumin ympärillä.

Tel Avivin arkkitehtuuri ja design

Mikäli olet kiinnostunut arkkitehtuuriin ja designiin, tulee sinun matkustaa kauemmaksi Tel Avivin rannoilta nähdäksesi monet näkemisen arvoiset rakennukset, jotka on rakennettu valkoisiksi, Bauhau-tyyliin. Saksalais-juutalaiset arkkitehdit, jotka pakenivat 1930-luvun Natsi Saksaa Israeliin, loivat tämän tyylisen rakennustyylin. Alueella joka tunnetaan nimellä "The White City" Valkoinen Kaupunki  on yli 4000 rakennusta jotka on rakennettu samaan Bauhaus-tyyliin ja varmistivat vuonna 2003 Tel Aviville paikan UNESCOn maailman perintölistalle.

Yksi hyvä, mutta ehkä hieman liian yleellinen lähtöpiste kokeakseen "Valkoisen Kaupungin", olisi varata huone Hotelli Cinemasta. Hieman kallis mutta täältä saa kokemuksen arjesta poikkeavasta elämästä, aidossa Bauhaus hotellissa. Hotelli on tyyllikkäästi entisöity ja täytetty vanhoilla elokuva julisteilla, ja bonuksena pääsee näkemään vanhoja klassikko elokuvia ja nauttimaan aulassa tarjottavia ilmaisia popcorneja.

Shoppailu ja ravintolat Tel Avivissa

Matka Tel Aviviin tuo myös runsaita ostos mahdollisuuksia. Kaupunkia ympäröivät suuret kauppakeskukset, joissa suurimmat konsernit pitävät myymälöitään. Mikäli haluat jotain jännittävää designia, pysyttele Dizengoff Streetin lähialueella, joka tarjoaa pieniä kauppoja jossa paikalliset suunnittelijat myyvät tuotteitaan.

Tel Aviv sijaitsee Välimeren rannalla ja siksi sille on luonnollista myös laaja valikoima kalaravintoloita. Muunmuassa Manta Ray, joka sijaitsee Alma Beachillä, on paljon kehuttu ja suositeltu ravintola. Ravintola sijaitsee rantakadulla ja on tunnettu tämän "mezze" ruuista - Lähi-Idän versio tapaksista. Herkullinen erikoisuus, jota voi parhaimmillaan nauttia auringonlaskun aikaan kylmän valkoviinilaillisen kera, katsellen välimeren yli.

Älä vaivu epätoivoon mikäli et pidä kalaruuista, tai muista meren herkuista. Israelilaiset ovat yhdistelevää kansaa, ja tämä heijastuu myös ravintoloiden tarjonnassa. Kaupungissa on monenlaisia Lähiidän ravintoloita, mutta myös moni juutalainen maahanmuuttaja Euroopasta toi mukanaan perinteitä tähän maahan, joten kun matkustat Tel Aviviin niin kaikille on jotain tarjottavaa - jopa kulinaristista.

Tel Aviv - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä