Israel

Israelin matkat - Caesarea
 

Israelin matkat - Pyhään maahan

Israel on lumoava paikka rikkaan historiansa ja pyhiinvaelluskohteidensa ansiosta. Kolmelle maailman suurimmista uskonnoista maa on maailman pyhimpiä paikkoja. Pyhä maa on mielenkiintoinen historiamix, mutta myös kulttuuria, vaihtelevaa kasvillisuutta sekä eläimiä, lämpimiä hiekkarantoja ja kiehtovia vanhoja sekä moderneja kaupunkeja. Tätä kaikkea on Israelin matkat!

Jerusalem - Israelin pääkaupunki

Useimmille matkailijoille Jerusalem on syy käydä Israelissa. Jerusalem on pyhä kaupunki muslimeille, juutalaisille ja kristityille, joten joka vuosi tuhannet pyhiinvaeltajat ympäri maailmaa tulevat tänne uskonsa juurille.

Israelin matkat - kohti pyhään maataIsraelin matkat avartavat yleissivistystä. Tee pyhiinvaellus Jerusalemiin!

Muslimit käyvät Jerusalemissa vieraillakseen vaikuttavassa Al-Aqsa- sekä kalliomoskeijassa, jossa profeetta Muhammedin uskotaan nousseen taivaaseen. Juutalaiset eivät jätä kaupunkia jättämättä ensin viestiä Jumalalle itkumuurilla, kun taas kristityt matkustavat Jerusalemiin kulkeakseen samaa tietä mitä Jeesus kulki, ennen kuin ristiinnaulittiin. Ja nämä ovat vain yksiä Israelin matkan kohokohtia!

Vaikka et olisi uskonnollinen, on unohtumaton kokemus vaellella Jerusalemin keskuksessa, jossa on maailman vaikuttavimpia historiallisia ja uskonnollisia kohteita. Monet muinaiset kadut, synagogat, kirkot, moskeijat, museot ja muut uniikit kohteet tekevät kaupungista todellisen paratiisin israelilaiseen kulttuuriin tutustuessa.

Israelin matkat -  Tel AvivIsraelin matkalla kannattaa poiketa Tel-Avivissa.

Tel-Aviv

Israelin toisiksi suurin kaupunki Tel-Aviv on hyvin erilainen muihin maan kaupunkeihin verrattuna. Länsimaalainen ilmapiiri näkyy paitsi elävänä yöelämänä, myös nuorien käyttämissä isoissa aurinkolaseissa, moderneissa ostoskeskuksissa ja siinä, että myös homokulttuuri saa elää avoimesti. Kaupungin keskustan muodostaa arabialainen vanha kaupunki Jaffa, joka on Jerusalemin paras paikka parille drinkille ja terassilla hengailulle.

Yöllä kannattaa valita mukava paikka bulevardin ääreltä, ja katsoa auringon laskeutuvan Välimeren taa. Taustalla soitetaan rumpuja, ja auringon laskeuduttua pääset mukavasti yön rytmiin.

Kuollut meri - Israelin matkatKuolleessameressä kelluminen jää mieleen loppuelämäksi. 

Kelluntaa Kuolleessameressä Israelin matkalla

Listalla asioita, jotka kannattaa elämän aikana kokea, tulisi olla Kuolleessameressä kelluminen. Mereksi kutsutussa järvessä on maailman suolaisinta vettä - lähes kymmenen kertaa suolaisempaa kuin normaalissa merivedessä. Kelluminen tuntuu kuin köllöttelisi isossa järvisängyssä.

Eikä pidä unohtaa veden ja mudan hoitavia ja puhdistavia ominaisuuksia, jotka ovat tehneet Kuolleestamerestä suositun "terveysvaelluskohteen". Laita aurinkolasit silmille, ota cocktail, istu alas nojaten taaksepäin ja nauti hetkestä!

Ein Gedi, patikointia aavikolla ja trooppisia maltaita

Kuolleessameressä rentoutumisen jälkeen lähellä oleva Juudean autiomaa sekä Ein Gedi National Park odottavat seikkailumielistä! Voit vaeltaa Juudean aavikon läpi vaellusreitillä, joka on haastava, mutta sitäkin palkitsevampi upeine maisemineen. Jokainen askel on arvoisensa. On väärin olettaa, että aavikkomaisemat ovat tylsiä, sillä Juudean aavikon maisemat muuttuvat joka kymmenes minuutti täysin uudenlaisiksi.

Parasta on, että matkailu ei ole vielä kunnolla löytänyt alueelle, joten parin tunnin ajan vaikuttaa siltä kuin olisit kumppaneinesi ainoina maailmassa. Patikoinnin jälkeen Ein Gedin mallas on juuri sitä mitä tarvitset. Riennä yhteen monista, vilvoittavista järvistä ja nauti olostasi paratiisissa.

Israelin matkat -  Ein Gedi Israelissa on kiinnostavia vaelluskohteita.  

1000 ja 1 yötä Akkossa

Pohjois-Israelissa on yksi maailman lumoavimmista kaupungeista: Akko. Tämä kaupunki on yksi maailman vanhimmista, jonka muinaisilla kaduilla kulkiessa ajoittain tuntuu kuin aika ei olisi liikkunut eteenpäin moneen vuoteen. Pienet kadut salaisine kulkureitteineen, vanhat kellarit ja pittoreskit talot luovat tuhannen ja yhden yön tunnelman. Tämän lisäksi Akossa on autenttinen ilmapiiri, hiljaisia kujia, kaunista arkkitehtuuria sekä mahtavia näkymiä Välimerelle.

Israelin turvallisuus

Israelilla on ollut kiistelty osa maailmankartalla jo sen perustamisvuodesta 1948. Yksi eniten kiistaa aiheuttavista alueista on Jerusalemin kaupunki, pyhä muslimeille, juutalaisille sekä kristityille. Jatkuva konflikti on jättänyt jälkensä kaupungin ilmapiiriin, joka on usein kireä. Vaikka Israelin tapahtumat ovat saaneet suurta huomiota mediassa ympäri maailman, on tappelemassa usein vain äärikiihkoilijoita sekä valtion armeija. Siitä syystä matkustaminen Israeliin on yleisesti turvallista.

Joka tapauksessa tilanne on kaukana vakaasta, joten ulkoministeriön tiedotteet kannattaa tarkistaa ennen matkaa sekä matkan aikana. 

Israel on pyhä maa täynnä rikasta historiaa, kaunista luontoa, viehättäviä vanhoja kaupunkeja, vilkasta yöelämää ja lämpimiä rantoja… Mene ja näe kaikki omin silmin!

Israel - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä