Trinidad ja Tobago

Pikkukoneella perille asti - Trinidad ja Tobago
 

Matka Trinidad ja Tobagoon - calypsoa, reggaeta ja karnevaaleja

Trinidad ja Tobago ovat leppoisan meiningin saaria. Kuuntele calypsoa ja reggaeta hiekkarannalla kalastajien kanssa päivän saaliista jutustellen. Huomaat, että saarelaisilla ei ole kiirettä minnekään - miten rentouttavaa. Toisaalta snorklaus-, sukellus- ja surffauspäivät eivät ole lomalla pahitteeksi. Varaa matka Trinidad ja Tobagoon KILROYlta!

Trinidad ja Tobago

Trinidad ja Tobago on kaunis kahdesta pääsaaresta ja 21 pienemmästä saaresta koostuva tasavalta Karibianmerellä. Saarten asukkaiden juuret ovat Afrikassa, Intiassa, Kiinassa ja Euroopassa: mahtava kulttuurisekoitus! Trinidad & Tobago tuovat monen mieleen karnevaalit, kriketin, socan, calypso- ja reggaemusiikin ja taivaalliset paratiisirannat, joita huuhtoo kristallinkirkas vesi. Matkalainen pääsee tutkimaan sademetsien elämää ja maistamaan hyvää rommia Karibian letkeissä tunnelmissa.

Tobago

Tobago, kahdesta saaresta pienempi, on koti 50 000 asukkaalle. Kannattaa vaikka varata bungalowi jostakin pienestä kalastajakylästä, joita on pitkin pohjoista rantaviivaa. Vietä päiväsi rannalla palmun varjossa paikallisten kalastajien kanssa chillaillen jääkylmä carib kädessäsi.

Sana "lime" tarkoittaa, että on tekemättä mitään ja "liming" eli joutilaisuus on paikallisten mielipuuhaa. Se sisältää kaikesta leppoisasta jutustelua oluen ja rommin siivittämänä. Tobagossa ihmisillä ei ole kiire. Siellä aika tuntuu kulkevan juuri sopivalla tahdilla, ilman hoppuilua. Jos kuitenkin kaipaat toimintaa, tee matka paikallisten kalastajien kanssa merelle - he ovat yleensä enemmän kuin halukkaita ottamaan sinut mukaansa. Kuka tietää, koukkuusi saattaa vielä tarttua mahdottoman kokoinen tonnikala.

Vesiurheilun ystävät voivat harrastaa täällä snorklausta ja sukeltamista. Saaren pohjoisimmilla rannoilla on lisäksi loistavat surffausmahdollisuudet. Tätä vehreää saarta kiertelet helpoiten omalla vuokra-autolla. Tiet ovat kapeita, mutta liikennettä on todella vähän. Ottamalla rauhallisesti selviää näillä teillä hyvin.

Tobagossa on useita sympaattisia kalastuskyliä ja idyllisiä lahtia, joita reunustavat kauniit rannat, jonne voi poiketa lueskelemaan kirjaa tai polskimaan ahdin valtakunnassa. Voi myös tehdä patikkaretkiä viidakkoon, jonka päätteeksi vilvoittelet  raikkaassa vesiputouksessa. Kun haluat paikallista meininkiä ympärillesi luontoelämysten sijaan, suuntaa kohti Scarboroughin kaupunkielämää ja hyviä shoppailupaikkoja.

Trinidad

Trinidad on Tobagon "isoveli" pidemmällä pohjoisessa. Pääkaupunki on Port of Spain ja asukkaita täällä on 300 000 lähiöt mukaan lukien. Trinidad on yleensä tunnettu sen suositusta karnevaalijuhlasta, joka on toisiksi suurin karnevaali koko maailmassa! Saarelaiset todellakin rakastavat karnevaaliperinteitään ja valmistautuminen kestää koko vuoden. Kun valtava ilon juhla vihdoinkin polkaistaan käyntiin helmikuussa, löytää matkalainen itsensä kellon ympäri kulkevien paraatien, huiman pukuloiston ja innoissaan tanssivien ihmisten keskeltä. Rommi virtaa ja kansa bilettää - täydellistä.

Mutta Trinidadilla on muutakin kuin karnevaalinsa: upeat hiekkarannat ja niitä ympäröivä luonto, vuoret ja kosteat sademetsät eläimineen tekevät saaresta houkuttelevan lomakohteen karnevaaliajan ulkopuolellakin. Mikäli vuokraat auton, kiertely sujuu varsin helposti ja näet etäisempiäkin paikkoja ja voit löytää oman salaisen sopen.

Majoitus

Suurin osa Tobagon hotelleista löytyy Pigeon Pointin ympäriltä, joka on lähellä lentokenttää. Voit valita yksinkertaisen huoneen ja pulittaa noin 20 euroa yöltä tai sitten voit varata itsellesi luksushuoneen johon kuluu useita satoja euroja per yö. Trinidadissa kannattaa majoittua Grand Rivieren pienessä kalastuskylässä, joka sijaitsee saaren pohjoisemmalla puolella. Hyvällä onnella saatat nähdä merikilpikonnien rantapesiä ja mereen kurkottavia pikkukilppareita. Näky säilyy mielessä aina!

Paikalliskeittiö

Täkäläisessä keittiössä sekoittuvat Intian ja Karibianruokaperinteet, jossa mausteita ei säästellä. Tyypillisiä ruoka-aineita ovat esim. riisi ja pavut. Tobagossa saat herkullisia meren antimia, erityisesti suosittua kuningaskalaa ja tuoretta tonnikalaa.

Milloin mennä

Trinidad & Tobagon ilmasto on miellyttävän lämmin ympäri vuoden, mutta sateisempi kausi ulottuu kesäkuusta marraskuuhun. Tällöinkään tuskin sataa kaatamalla pidempään kuin pieninä rykäisyinä, pari kertaa päivässä.

Liikkuminen

Helpoin ja nopein tapa liikkua saarten välillä on hypätä vain 15 minuuttia kestävälle lennolle. Vaihtoehtoisesti matkan voi tehdä myös lautalla.

KILROYn reissuvinkit

Kun lähdet karnevaalirientoihin, jätä arvoesineesi hotellin turvaboksiin, sillä ne saattavat muuten lähteä kävelemään ihmisjoukoissa toimivien taskuvarkaiden hoidellessa päivärutiiniaan. Muutenkin karnevaalien aikana kannattaa liikkua yhdessä muiden reissukamujen kanssa ja välttää tolkuttomassa kuosissa olemista yksin pimeällä.

Trinidad ja Tobago - varaa matka

Varaa kauttamme halvat lennot, mukavat hostellit, seikkailumatkat, retket ja aktiviteetit.

Ota yhteyttä